Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple'owskie słuchawki od iPoda pierdzą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#1 existor

existor
  • 111 postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 22:17

Gdy podgłaśniam iPoda na lekko ponad połowę głośności pierdzi mi prawa słuchawka. Im więcej zwiększam volume tym pierdzi bardziej. Z tego wynika, że komfortowo mogę słuchac na mniej niż połowie mocy a to stanowczo za mało! Jak można to naprawic?

#2 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 16 czerwca 2007 - 22:20

Kupić nowe?

Polecam poczytać wątki na forum traktujące o słuchawkach dla iPoda.

http://www.myapple.p...searchid=694563

#3 chester13

chester13
  • 3 postów
  • SkądMikołów

Napisano 16 czerwca 2007 - 22:44

Możesz też podmuchać w te otworki z tyłu słuchawek mnie to często pomaga:D kurz po prostu sie osadza wewnątrz słuchawki i stąd to "pierdzenie" PS.niechce być niegrzeczny:P ale było już to poruszane na forum, naprawde szukajka nie gryzie:P

#4 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2007 - 22:58

w sumie zmienic slychawki np Sennheiser CX300 pieknie sie sprawuja

#5 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 23:54

Mniej jedzenia pierdotwórczego

#6 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 czerwca 2007 - 01:38

sciszyc ponizej polowy :razz: powaznie to "kupic nowe" rozszerzylbym na "kupic nowe nie od apple"

#7 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 czerwca 2007 - 09:17

jak mówił Chester podmuchaj w te otworki jak nic nie da to możesz popstrykać w nie palcami. Radzę kupno nowych słuchawek.

#8 Wencman

Wencman
  • 22 postów

Napisano 17 czerwca 2007 - 22:59

Ja polecam
http://www.icemat.pl...ls&productid=15
http://www.icemat.pl..._biale_zoom.jpg
Drogie, ale wartr swojej ceny :D
I od razu odpowiem na pytanie, nie, nie jest mi wstyd wyjść w tym z domu :D

#9 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 18 czerwca 2007 - 01:14

Te odeslac do SAD'u, a i nowe kupic tak zeby te byly takie "do ciochania", a te nowe co sobie kupisz do sluchania np. w domu albo w samochodzie. Polecam Bang&Olufsen A8 chociaz sa troszke drogie.

#10 rasputin

rasputin
  • 149 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2007 - 07:22

może masz jakiś equalizer włączony?? czasem na ustawieniu rock mi pierdziały okrutnie, bo mp3 były słabszej jakości generalnie te słuchawki są kiepściunie, wystarczy kupić nawet jakieś sennki mx500, są i czarne i białe... poczytaj na forum, jest kilka naprawde dobrych słuchawek do iPoda

#11 doombek

doombek
  • 257 postów
  • SkądW-Wa

Napisano 18 czerwca 2007 - 07:42

moze skoro jakosc tych mu wystarczal to nie ch jakies Creative ep-300 czy Logitech Stealth kupi.wydatek rzedu 30zlotych.

#12 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2007 - 12:40

w sklepie "dla idiotow" sa mx250 za 25 zeta, nie jest to jakis szczyt mozliwosci sennheisera ale lepsze to niz orginaly ps wy tak polecacie i polecacie sluchawki za kilkaset zlotych a jakie porownanie macie do innych modeli w tej cenie? :)

#13 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 postów
  • SkądLandsberg/Stettin

Napisano 18 czerwca 2007 - 12:53

Applowskie słuchawki to jakiś żart można nimi buty wiązać ale do słuchania muzyki się nie nadają. Creative - ep 630 to inna histoiria.

#14 NuLL

NuLL
  • 186 postów
  • SkądSopot

Napisano 18 czerwca 2007 - 13:05

Ja polecam
http://www.icemat.pl...ls&productid=15
http://www.icemat.pl..._biale_zoom.jpg
Drogie, ale wartr swojej ceny :D
I od razu odpowiem na pytanie, nie, nie jest mi wstyd wyjść w tym z domu :D

Pieknie musze sie prezentowac z Mac'iem :) Cena w sumie akceptowalna ;) Ja w domu na glowie trzymam kolo 500 zlotych ;)

#15 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2007 - 18:47

"Apple'owskie słuchawki od iPoda pierdzą" Ameryki nie odkryłeś. Pierdzą, to fakt, mimo wszystko wolał bym określenie prykają- przytaczając Dzień Świra. :) Według mnie niema co sobie głowy zawracał gwarancjami i od razu walić po Sennki MX-250 za 25 zł, do sklepu "Nie dla idiotów", jaki to migrena reklamował kilka postów wcześniej.

#16 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 18:50

a wedlug mnie jest sobie co zawracac glowe gwarancjami. wysylasz do SADu DHLem na ICH koszt i czekasz na zwrotna paczke. w tzw miedzy czasie kupujesz sobie sluchawki (normalne) a jak dostaniesz zwrot to, te oryginalne, chowasz do pudelka i jest na czarna godzine lub do sprzedazy z iPodem przy zmianie na nowszy model. gwarancja jest twoim przywilejem i nie widze powodu zeby z niego nie skorzystac ! pozdrawiam kadargo

#17 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2007 - 18:55

a wedlug mnie jest sobie co zawracac glowe gwarancjami. wysylasz do SADu DHLem na ICH koszt i czekasz na zwrotna paczke. w tzw miedzy czasie kupujesz sobie sluchawki (normalne) a jak dostaniesz zwrot to, te oryginalne, chowasz do pudelka i jest na czarna godzine lub do sprzedazy z iPodem przy zmianie na nowszy model. gwarancja jest twoim przywilejem i nie widze powodu zeby z niego nie skorzystac !

Szkoda sobie głowy zawracać nawet tym. Lepiej spożytkować inaczej ten czas.

#18 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:07

>>fenix przestan gadac glupoty, to nie kosztuje prawie wogole czasu a lepiej miec nowe niz pierdzace

#19 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:12

Pierdzace sluchawki to niestety znany problem. Jesli byly kupione np. w iSpot i masz dowod zakupu, to smialo mozesz isc do nich, a w pomyslnych okolicznosciach przyrody od reki dostaniesz nowa pare.

#20 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:16

>>fenix

przestan gadac glupoty, to nie kosztuje prawie wogole czasu a lepiej miec nowe niz pierdzace

Wiesz... dla Ciebie gra może być warta świeczki dla mnie nie i tym się różnimy. Ja bym nie reklamował, Ty tak. Nie widzę tu żadnego problemu. Nie mam zamiaru Ciebie przekonywać iż nie warto więc i Ty sobie daruj przekonywanie mnie że warto. :) proste
  • doorshlaq lubi to

#21 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:20

a nie lepiej wymienić i opchnąć za 5 dych??

#22 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:27

>>fenix gdyby to mialo kosztowac i pieniadze i duzo zachodu... tez bym to olal ale... tak nie jest wiec dalej uwazam ze gadasz glupoty. nie wiem moze ty 50pln uzywasz do odpalania fajki, ale chyba w takim razie to nie to forum, lans dwa pietra nizej

#23 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:35

>>fenix

gdyby to mialo kosztowac i pieniadze i duzo zachodu... tez bym to olal ale... tak nie jest wiec dalej uwazam ze gadasz glupoty. nie wiem moze ty 50pln uzywasz do odpalania fajki, ale chyba w takim razie to nie to forum, lans dwa pietra nizej

Nie lansuje się, w żadnym wypadku. Dobrze jeżeli Ci to pomoże to po przemyśleniu zmieniłem zdanie i zgadzam się z Tobą. W końcu jeżeli jak pisze Michu uda się sprzedać słuchawki Appla za 50 zł to można wojować o Creative EP-630.

#24 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2007 - 20:56

podejscie "nie zareklamuje bo to mala suma a do tego trzeba cos jeszcze zrobic" motywuje apple do olewania klienta i dalszej produkcji oraz sprzedazy takiego bubla, idac podobnym tokiem rozumowania wlascisiele supermarketow powinni pozwalac wynosci z nich co tansze towary bo to przeciez mala strata... ;) skoro nie raklamujesz swoich to moze chociaz napisz do apple'a ze sluchawki nie spelniaja twoich oczekiwan, co powinno miec zblizony skutek, a naklad wysilku jest niepomiernie mniejszy ~20zl na allegro bodajze stoja takie sluchawki, na ep630 nie starczy ale czesc kosztow pokryje te mx250 to byl tylko przyklad, osobiscie bym wyszarpnal jeszcze troche (skoro stac kogos na wcale nietani sprzet jakim jest ipod to nie umrze od wydatku jeszcze parudziesieciu zlotych) i kupil jakis wyzszy model mx, lub creativy lub wlasciwie cokolwiek bo z orginalnymi to jest duza szansa na powtorke z rozrywki

#25 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 21:37

jezeli nawet nie udaloby sie sprzedac tych sluchawek, to ja i tak bym je reklamowal bo MI SIE TO NALEZY i jest to obowiazek appla :) zreszta tak juz zrobilem jakis czas temu. oryginaly leza w pudelku a od tego czasu pojawily sie: MX300, MX500, Koss ThePlug, Aurvana :D jak bede sprzedawal ipoda to sluchawki beda jak znalazl :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych