Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jakość muzyki z odtwarzaczy iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jakość muzyki z odtwarzaczy iPod (0 użytkowników oddało głos)

1. iPod Nano 4G (2 głosów [28.57%])

Procent z głosów: 28.57%

2. iPod Nano 5G (1 głosów [14.29%])

Procent z głosów: 14.29%

3. iPod Nano 6G (2 głosów [28.57%])

Procent z głosów: 28.57%

4. iPod Shuffle 3G (1 głosów [14.29%])

5. iPod Shuffle 4G (1 głosów [14.29%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 19:44

Witam wszystkich :) Czy moglibyście mi napisać - tak z własnego doświadczenia - który z iPodów(oprócz classic i touch) serwuje najlepszą jakość muzyki? Pozdrawiam :)

#2 mateusz5

mateusz5
  • 17 postów
  • SkądSandomierz

Napisano 06 grudnia 2011 - 01:17

Z tego co wiem bardzo duzo osob narzeka na jakos muzyki w ipodach, ja zauwazylem, ze duzo, naprawde duzo zalezy od formatu kopiowanej muzyki. Sam uzywam ipoda nano 5g i szczerze nie zamienilbym go na inny odtwarzacz. Ale to moja subiektywna opinia. Napewno sa osoby, ktore mialy stycznosc z kilkoma modelami i podziela sie spostrzezeniami. Sam chetnie poczytam:)

#3 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 06 grudnia 2011 - 06:56

Which iPod has the best quality audio?

Z wszystkich Nano najlepiej zagra iPod 1 generacji z chipem Wolfsona i do tego wgrasz roxboxa. Kwestia jeszcze dobrania odpowiednich słuchawek.

#4 Marcin Mikey B

Marcin Mikey B
  • 42 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 08:26

Nano 3g rowniez jest na chipie wolfsona i przy dobrych sluchawkach na ten przyklad (NuForce) i jakosci trackow np WAV powyzej 1tys kbps jest ok. Potrafi zagrac do 2tys nie dlawiac sie i czuc roznice w jakosci.

#5 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 23:14

Dla mnie te testy to ściema albo mój iPhone 2G coś przygasł po latach...robiłem wiele porównań tych samych nagrań w ALAC na słuchawkach Monster Beats Tour,Pro na słuchawkach od Apple'a, na sennkach za 350 zł których używam do skype'a i na każdych słuchawkach iPhone 2G grał gorzej niż iPhone 4, a według tego opisu mój 2G powinien mieć ten "najlepszy" chip wolfsona z iPoda 5G...iPhone 2G grał wyraźnie ciszej i dźwięk był bardziej "stłumiony", mniej żywy, oba telefony mają zdjętą blokadę głośności i są ustawione na 1.0.

#6 Tranzystor82

Tranzystor82
  • 166 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 07 grudnia 2011 - 06:48

Nano 3g rowniez jest na chipie wolfsona i przy dobrych sluchawkach na ten przyklad (NuForce) i jakosci trackow np WAV powyzej 1tys kbps jest ok. Potrafi zagrac do 2tys nie dlawiac sie i czuc roznice w jakosci.

Coś nie wydaje mi się - tam jest już Cirrus Logic.
Kodeki Wolfsoona mają charakterystyczny szum własny tutaj tego nie ma.

#7 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 11:20

Niestety, ale nowe Nano, które użytkuję nie charakeryzuje się wyjątkową jakością dźwięku. Mimo wszystko jest ok :) Jestem lekkim freakiem jeśli chodzi o audio. Naczytałem się sporo dobrego o iPhonie 4 i specjalnie do niego dokupiłem stację dokującą do swojego amplitunera. Niestety jakość dźwięku nawet w iP4 jest bardzo kiepska. Dynamika dźwięku w porównaniu z CD jest żenująca. Na iPhonie dźwięk jest stłumiony, koślawy i pozbawiony barwy. W amplitunerze używam tylko pokrętła Volume i żadnych "polepszaczy", tak samo w iPhonie. Reasumując... to nie jest sprzęt nad którym warto dumać czy ma piękną jakość dźwięku. To jest sprzęt, który gra bardzo dobrze w zgiełku miejskim, w pracy, w tramwaju, PKP czy innym środku lokomocji. To nie jest jednak sprzęt, który można wykorzystać w domu do zbudowania systemu stereo. Pozdrawiam, Ł.

#8 Maciej667

Maciej667
  • 37 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 grudnia 2011 - 15:21

Polecam ipoda video (5g) osobiście wiąże z nim najlepsze wspomnienia co do jakości dźwięku, ipod classic, którego posiadam teraz nie gra juz tak jak poprzednik, pozdrawiam

#9 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 15:41

Eh, szkoda, że już nie produkują tak świetnego sprzętu...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych