Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Siri na iPhone 4 już jest !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
483 odpowiedzi w tym temacie

#151 oliwer138

oliwer138
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 01:46

to na pewno dlatego, siri zajmuje ponad 100mb mimo wszystko

#152 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 13:50

Instaluje wszystko na nowo bo same błędy wyskakują.Zobaczymy teraz,mam nadzieje że się uda ! :) Tak sobie pomyślałem czy nie dało by się tych potrzebnych danych wyciągnąć z iPhone 4s który stoi w T-mobile do zabawy? :D

#153 mickelk

mickelk
  • 144 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 22 stycznia 2012 - 14:35

mi podczas instalacji spire na ipadzie wyskakuje konflikt: gsc.ipad wie ktoś może jak to naprawić?

#154 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 14:51

A instalujesz wersje dla ipada?

#155 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 14:52

Mi podczas dodawania repo gdzie jest ten SiriEnabled wyskakują błędy,ale samo SiriEnabled da się pobrać ale siri dalej nie może mi odpowiedzieć...I wyskakuje mi uaktualnienie tego SiriEnabled a jak chce uaktualnić to wyskakuje błąd.

#156 mickelk

mickelk
  • 144 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 22 stycznia 2012 - 14:54

@maxi33 gdzie znajde wersje dla ipada ?

#157 mistermisiu

mistermisiu
  • 46 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 stycznia 2012 - 15:03

Mi podczas dodawania repo gdzie jest ten SiriEnabled wyskakują błędy,ale samo SiriEnabled da się pobrać ale siri dalej nie może mi odpowiedzieć...I wyskakuje mi uaktualnienie tego SiriEnabled a jak chce uaktualnić to wyskakuje błąd.

Mam to samo.

#158 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 15:10

@maxi33 gdzie znajde wersje dla ipada ?

Z repo cydia.iphonetweak.fr

---------- Wpis dodano o 17:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:08 ----------

Każdy tak ma. Już Ci mówiłem ,że trzeba usunąć 2 pliki zawierajace w nazwie freeman repo z folderu: var/lib/dpkg/info
Potem zrobic update w cydii.
Jak znow wyskoczy update to olej

#159 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 15:45

Instalował ktoś Spire na iPadzie 2? Bo mam taki problem, że zanim coś powiem to wyskakuje komunikat, że nie ma połączenia. Próbowałem te zwykłe i tą wersję dla iPada i jest to samo. Profil mam zainstalowany, bo roothacks tego wymaga.

#160 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 15:56

Moze poprostu ich serwer nie działa?

#161 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 16:05

Ale na iPhone z tym samym serwerem łączy. EDIT: Dobra, to chyba coś z serwerem od nich, bo właśnie próbowałem dodać przypomnienie na iPhone i też miał problem z połączeniem.

#162 flash1357pl

flash1357pl
  • 49 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:20

Panowie, siri działa Wam cały czas bez problemu? Mi wczoraj w nocy działało, poszedłem spać i dzisiaj już nie działa, mże to kwestia ich serwerów, nie wiem

#163 Łukasz Bochen

Łukasz Bochen
  • 140 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 19:19

u mnie ciągle there's something wrong :(

#164 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 19:20

u mnie ciągle there's something wrong :(

U mnie także...Nie dałoby się wyciągnąć tych potrzebnych danych z iPhonów które stoją w T-mobile?

#165 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 19:56

A nie łatwiej zabulić 5$?

#166 oliwer138

oliwer138
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:00

ja osobiście nie mam zamiaru nic płacić, bo po wczoraj widzę, że wcześniej czy później doczekamy się serwera, który sobie radzi z dużą ilością użytkowników. Przed południem wyczytałem: "server is currently down" później, że będzie ok w najbliższym czasie, jeżeli wszystko zainstalowaliście zgodnie z instrukcjami to jest ok, możecie się ewentualnie posiłkować plikiem który wstawiłem wcześniej w wątku (może to wam coś pomoże?) Trzeba czekać, ważne, że się coś ruszyło, oszczędźcie pieniądze, chyba, że macie ich za dużo ;) btw. nie spotkałem się z serwerem za 5$, masz jakiś link? na bieżąco sprawdzam u siebie i jak się coś ruszy to dam niezwłocznie znać, wtedy dopiero sprawdzajcie u siebie.

#167 Kasia_k35

Kasia_k35
  • 22 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:06

Wygląda na to że potrzebuje pilnie pomocy SIRI mnie zabiło:)!! Więc, mam iph 4 , opr 4.1, inaczej - miałam taki tel do 20 minut temu...zachciało mi sie SIRI, zrobiłam tak jak koledzy wczesniej pisali, przez Cydia...cydia.iphonetweak.fr potem gdzie na youtubie kazali zrestartowac fon...i zrestarowałam, ale juz mi sie nie podniósł...mam cały czas białe jabłuszko i nic nie idzie dalej...próbowałam kilka razy włączać i wyłaczać i ...dupa.... pomóżcie mi go przywrócic do życia...prosze...bo siedzę i płaczę...a mam tam milion bardzo waznych danych!! z góry dziękuję! "mądra" mama trójki dzieci...

#168 oliwer138

oliwer138
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:13

make_noerase_ipsw_r1.exe - iphonetunnel-usbmuxconnectbyport - Upgrade IPSW builder - USB mux TCP tunneling and basic iRecovery functionality without libUSB - Google Project Hosting
ściągnij to,
później ściągnij swoje oprogramowanie:
iPhone, iPod, iPad and Firmware/Software Download
Tylko wybierz dla iPhone'a i jakie tam chcesz (dokładnie)
programem przerabiasz .ipsw
tryb DFU (poczytaj, jak nie wiesz, milion tutoriali)
iTunes---shift---odtwórz i wybierasz przerobiony plik!
tez tak mialem i sie martwilem, ale ostatecznie dobrze sie skonczylo, pokombinuj ;)

#169 Kasia_k35

Kasia_k35
  • 22 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:20

po pierwsze bardzo dziekuje za odp!!! i to taka szybką:))) po drugie sciągnę....a co do opragr..miałam 4.1...jezeli sciagne 5 to strace jailbacka i simlocka?

#170 flash1357pl

flash1357pl
  • 49 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:22

@Kasia_k35 spróbuj tak : odpal redsn0w-a -> klik "extras" -> klik "just boot" i po tym procesie powinien Ci się iphone odpalić, u mnie przynajmniej tak działało ;]

#171 Kasia_k35

Kasia_k35
  • 22 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:25

ale mi sie wogóle nie włacza...ja nie moge wejsc do srodka...to jak redsnowa mam odpalic?mam caly czas jabłuszko na ekranie

#172 oliwer138

oliwer138
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:27

stracisz, sciagnij 4.1 zainstaluj wszystko, wszystkie dane zostaną, ale bez simlocka. Ewentualnie możesz potem zaktualizować do 5.0.1 normalnie przez iTunes i poczytaj czy na tym sofcie mozesz zdjac simlocka ze swojego tel. Nie znam sie dobrze na zdejmowaniu go, bo nigdy tego nei potrzebowalem :) ale jb i zdjecie simlocka dla 4.1 powinny nie byc problematyczne, jesli juz to robilas :) albo jesli chodzi o to co napisal kolega wyzej too. Sciagnij redsnowa dla 4.1 (program, ktorym robisz jb), wejdz w tryb dfu jak telefon jest podlaczony do kompa(power+home az ekran zrobi sie czarny, pusc power ale trzymaj home az uslyszysz dzwiek podlaczanego urzadzenia) dopiero wtedy---extras---just boot

#173 Kasia_k35

Kasia_k35
  • 22 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:29

oki, zatem zaczynam zabawę:) dziekuje i bedę raczej na pewno w kontakcie:)

#174 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:35

Jeżeli potrzebujesz zrobić zrobić unlock telefonu tak aby działał w każdej sieci to musisz zachować baseband, który obecnie posiadasz. Obecnie żaden Gevey nie odblokuje Ci iPhone z bb, który przypisany jest do ios 5.0.1. Żeby zrobić tak jak piszę wejdź w Redsnow>Extras>Preserve baseband. Inaczej będziesz miała iPod zamiast iPhone

#175 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:58

ja osobiście nie mam zamiaru nic płacić, bo po wczoraj widzę, że wcześniej czy później doczekamy się serwera, który sobie radzi z dużą ilością użytkowników. Przed południem wyczytałem: "server is currently down" później, że będzie ok w najbliższym czasie, jeżeli wszystko zainstalowaliście zgodnie z instrukcjami to jest ok, możecie się ewentualnie posiłkować plikiem który wstawiłem wcześniej w wątku (może to wam coś pomoże?) Trzeba czekać, ważne, że się coś ruszyło, oszczędźcie pieniądze, chyba, że macie ich za dużo ;) btw. nie spotkałem się z serwerem za 5$, masz jakiś link?

na bieżąco sprawdzam u siebie i jak się coś ruszy to dam niezwłocznie znać, wtedy dopiero sprawdzajcie u siebie.

Ja zapłaciłem wcześniej zanim mi zadziałał w końcu ten plik od Ciebie :P
Polecam typa na twitterze @xlnzee ,jego serwery działają wyśmienicie ,nic sie nie tnie. Czasem jest crash serwera ale odrazu to naprawia. (teraz np jest lekki crash :D )
Kosztuje 5$/2 tygodnie. Oczywiście kupiłem dla pobawienia się i potem już nie bede płacił ,tylko bede próbował na serwerze od freeman'a

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych