Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Siri na iPhone 4 już jest !

• Please log in to reply
483 replies to this topic

#76 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 08 December 2011 - 00:07

Apple ci do drzwi zapuka :D

#77 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 08 December 2011 - 00:23

Ale to i tak nie zmienia faktu, że nasze dane NIGDY nie będą bezpieczne, bo będą musiały przelecieć przez serwery twórców tweak'a(którzy mogą wszystko podejrzeć i sprzedać nasze dane osobowe komukolwiek)...i tak naprawdę na Siri na 4 nie ma co liczyć.

Chcialbym cie bardzo serdecznie poinformowac ze sie mylisz gdyz poniewaz zdobywajac odpowiednie pliki z jailbreakowanego iPhona 4S mozna miec dzialajace Siri. Przeciez dzialajacy port jest nic nie przechodzi przez zewnetrzne serwery oraz nie ma limitu 24h. Na marginesie port zawsze bedzie nielegalny i nie da sie tego zmienic, to chyba tyle co mozna napisac...

#78 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 08 December 2011 - 13:02

Nie tyle co pliki a indentyfikator 4S trzeba mieć. Tak by to działało. Swoją droga jak Apple miało by sie dowiedzieć ze mam w domu serwer. Mój komputer sie długo włącza, więc go nie wyłączam, idealny na serwer. Cały czas uważam ze nie ma sie co nawet cieszyć z tego narzędzia bo większość z was i tak nie będzie w stanie go użyć. Pozdr.

#79 djspoko

djspoko
  • 7 posts

Posted 08 December 2011 - 21:33

Mam problem. Bo właśnie usunąłem Siri i teraz iPhone nie chce się włączyć. Zawiesza się na ananasie. Wiecie może co trzeba zrobić? Ponieważ potrzebuję odzyskać 4 zdjęcia. Czy może da się skopiować te zdjęcia w trybie DFU?

#80 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 08 December 2011 - 22:40

Kopia zapasowa ? Zalezy kiedy zrobiles zdjecia.

#81 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 08 December 2011 - 22:47

Mam problem. Bo właśnie usunąłem Siri i teraz iPhone nie chce się włączyć. Zawiesza się na ananasie. Wiecie może co trzeba zrobić? Ponieważ potrzebuję odzyskać 4 zdjęcia. Czy może da się skopiować te zdjęcia w trybie DFU?

Da sie wgrac soft tak ze nie wywali ci plikow, sciagnij sobie "make no erase ipsw" odpalasz, zapodajesz plik z oprogramowaniem, nastpenie wciskasz co tam jest do wcisniecia zaapisujesz nowe ipsw gdzie i na koniec, w itunes robisz restore przy pomocy tego oprogramowania co utworzyl ci ten program, juz robilem tak kilka razy i nigdy nie usuwa plikow z iphona bardzo szybka metoda. Jesli wywali ci pliki to znaczy ze cos spieprzyles, a jesli jestes na 5.0 zapisz sobie SHSH i APT przy pomocy iFaith.

Co do poprzedniego postu zaden identyfikator nic ci nie da tylko wlasnie pliki jakies tam.... moge sie tylko domyslac, ze jest to cos w rodzaju certyfikatu ktorym iphone autoryzuje sie zeby otrzymac te klucze ktore zmieniaja sie co 24h... Tak napisali ludzie ktorzy maja dzialajace Siri na iPhonie po JB wiec im wierze, a nie jakims domoroslym hakierom ktorych sie namnorzylo ostatnio setki

#82 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 09 December 2011 - 03:11

Postrzegaj to sobie jak chcesz. Bez "czegoś tam" które jest w 4S nie uzyskasz dostępu do serwerów apple'a. Chodzi tu bardziej o kwestie autoryzacji. Ja widzisz czytałem, że można będzie używać Siri na 4 poprzez oryginalne serwery jeśli będziesz miał odpowiednie dane iPhone'a 4S. To było bodajże na iphonehacks.com.

#83 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 10 December 2011 - 00:39

Postrzegaj to sobie jak chcesz. Bez "czegoś tam" które jest w 4S nie uzyskasz dostępu do serwerów apple'a. Chodzi tu bardziej o kwestie autoryzacji. Ja widzisz czytałem, że można będzie używać Siri na 4 poprzez oryginalne serwery jeśli będziesz miał odpowiednie dane iPhone'a 4S. To było bodajże na iphonehacks.com.

OMG. To sa jakiestam klucze ktore sie odnawiaja co 24h mozna je sobie latwo zdobyc jak masz 4S stawiasz serwer DNS, generujesz certyfikat wgrywasz go do 4Sa potem wystarczy ustawic adres nowego DNSa w iphonie polaczyc sie z kompem, ktory przechwyci pakiety je wystarczy rozpakowac i mozna wszystko wyczytac. Natomiast nic to nie da tak naprawde, w iPhonie musi byc plik czy cos takiego co generuje te klucze 24 godzinne i tyle, o to chodzi, jesli by to przerzucic z jednego telefonu na drugi nie byloby juz problemow...

#84 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 10 December 2011 - 00:49

Nie mam pojęcia jak to działa i nie musze. Skopiowanie tych serwerów nie było by możliwe (to zrobili chyba chińczycy ?) ?

#85 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 10 December 2011 - 01:49

Chcialbym cie bardzo serdecznie poinformowac ze sie mylisz gdyz poniewaz zdobywajac odpowiednie pliki z jailbreakowanego iPhona 4S mozna miec dzialajace Siri. Przeciez dzialajacy port jest nic nie przechodzi przez zewnetrzne serwery oraz nie ma limitu 24h. Na marginesie port zawsze bedzie nielegalny i nie da sie tego zmienic, to chyba tyle co mozna napisac...

No i co z tego? Zdobędziesz plik iPhone'a 4S i rozdasz go całemu światu, żeby dostać potem bana? Jedyny możliwy sposób to własne serwery, które opisałem jak działają, a Twoją metodę od razu pominąłem, bo jest nie do zrobienia dla zjadaczy chleba takich jak ja i ty.

#86 suja

suja
  • 29 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 10 December 2011 - 11:49

Rozumiem, że na 3GS z iOS 5.01 nie ma możliwości, żeby to zainstalować? A jeśli tak to może mi ktoś wytłumaczy dlaczego?

#87 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 10 December 2011 - 13:49

Rozumiem, że na 3GS z iOS 5.01 nie ma możliwości, żeby to zainstalować? A jeśli tak to może mi ktoś wytłumaczy dlaczego?

póki co nie ma.

#88 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 10 December 2011 - 14:19

No i co z tego? Zdobędziesz plik iPhone'a 4S i rozdasz go całemu światu, żeby dostać potem bana? Jedyny możliwy sposób to własne serwery, które opisałem jak działają, a Twoją metodę od razu pominąłem, bo jest nie do zrobienia dla zjadaczy chleba takich jak ja i ty.

Kto mówi, że rozda całemu światu? ;> Rozda chętnym przez PW na MyApple i powie żeby nie dawali innym i będzie się cieszyć społeczeństwo MA że ma siri na czwórce :D Chociaż i tak pobawi się 5 minut jak voice control to i tak radocha będzie

#89 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 10 December 2011 - 16:02

Kto mówi, że rozda całemu światu? ;> Rozda chętnym przez PW na MyApple i powie żeby nie dawali innym i będzie się cieszyć społeczeństwo MA że ma siri na czwórce :D Chociaż i tak pobawi się 5 minut jak voice control to i tak radocha będzie

Dokladnie tak bym zrobil, nie widze powodu zeby rozdawac to calemu swiatu i jesli jailbreak wyjdzie w najblizszych dniach to nie widze rowniez problemu w uskutecznieniu tej metody, wlasnie ze chinczycy czy tam japonczycy przekierowali ruch przez swoj serwer i nic poza tym z tego co wiadomo, to jest idiotyczna metoda i da sie inaczej trzeba jednie zaczekac na jb do 4S.

#90 aramil

aramil
  • 145 posts
  • SkądŁódź, Poland

Posted 27 December 2011 - 11:08

Trochę odkopię temat, ale pojawiło się coś nowego mianowicie Spire, ja tego nie instalowałem ponieważ nie mam dostępu do 4S, ani nie umie sobie poradzić z implementacją silnika google, ale może wy macie takie możliwości. Puki co podsyłam link do artykułu. Spire – oficjalny, legalny port Siri od chpwn

#91 EKCI

EKCI
  • 655 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 December 2011 - 11:52

No i się stało ^^ Jest ktoś kto mógłby podzielić się swoim tokenem ze starym Apple Userem? Gwarantuję, że nigdzie go nie przekażę - chcę się tylko pocieszyć tym bajerem :) Dziękuję.

#92 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 27 December 2011 - 12:22

@Ekci a wiesz może jak to się robi bo mój kolega ma iPhone 4s i mógłby mi to dać tylko jak to się robi i czy on coś starci???
aaa i jest już trwały JB Redsn0w 0.9.10b1 – Trwały Jailbreak iOS 5.0.1 dla iPhone 4 i 3GS, iPad1, iPod touch 3G i 4G | iPod.info.pl — iPod, iPad, iPhone

#93 EKCI

EKCI
  • 655 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 December 2011 - 12:33

Musi postawić serwer proxy... Jeżeli potrzeba to ja mam serwer na nazwa.pl - możemy go użyć, musiałby tylko ktoś pomóc.

Spire Proxy Host List (Free List Of Cydia Spire Proxy Hosts) | iJailbreak.com

#94 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 27 December 2011 - 12:39

a czy on coś na tym traci??

#95 adam09626

adam09626
  • 156 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 December 2011 - 12:40

Może głupie pytanie, ale załóżmy, że mam już iphone 4s i co dalej?

#96 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 27 December 2011 - 12:51

no ja właśnie miałem pisać o to samo, jak zdobyć tego tokena??

#97 adam09626

adam09626
  • 156 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 December 2011 - 12:54

Download And Install Spire Siri Port To iPhone 4, 3GS, iPad [Cydia Tweak] | iJailbreak.com Tylko cały czas nie wiem, w którym miejscu wpisać te tokeny, jest miejsce tylko na proxy, czy to to?

#98 EKCI

EKCI
  • 655 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 December 2011 - 12:55

http://www.ketchup-m...e-3gs-ipod-ipad

#99 reyder

reyder
  • 6 posts

Posted 27 December 2011 - 13:54

Mam mocny serwer dedykowanych w Polsce na szybkim łączu więc mógłbym postawić taki serwer proxy dla "zapaleńców" z myapple. Potrzebny byłby tylko ktoś z iphone 4S. Jeżeli jest ktoś chętny zapraszam na PW.

#100 Pichulec

Pichulec
  • 47 posts

Posted 27 December 2011 - 18:08

Max 4 osoby mogły by używać tego proxy bo inaczej osoba z 4s zostanie zbanowana i siri przestanie mu działać. Apple wykryje za duży transfer z jednego id iphone 4s i będzie po ptokach.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users