Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Livebox, XBOX360, iOMEGA oraz TV

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 wlochatyjoe

wlochatyjoe
  • 114 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 grudnia 2011 - 23:29

Witam, Mam problem związany z połączeniem sieciowym w związku z liveboxem. Livebox znajduje się w jednym pokoju, natomiast w drugim mam XBOXa 360 oraz Dysk multimedialny iOmega. Obydwa te urządzenia nie posiadają adaptorów WiFi. Chciałbym się dowiedzieć czy jeśli kupię byle jaki router i połączę go kablami sieciowymi z TV xboxem 360 oraz dyskiem i Omega to będą w stanie połączyć się bezprzewodowo za pomocą tego routera z liveboxem, który udostępnia internet. Jeśli tak, a router nie może być byle jaki tylko o konkretnych parametrach to prosiłbym o szczegółowe informacje i przykładowy router. Pozdrawiam!

#2 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 05 grudnia 2011 - 12:21

U mnie wygląda to tak.. Modem gdzie przedtem byłem podłączony kablem czyli tak jak u cb LiveBox ;) Kupiłem TP-Link'a za 60 zł , Podłączłem do Modemu przez Kabelki, skonfigurowałem. WiFi mam przez Router a internet sobie podepniesz przez KAble od Routera i skonfigurujesz Automatycznie. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.

#3 wlochatyjoe

wlochatyjoe
  • 114 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 grudnia 2011 - 14:31

Ja bym chciał właśnie ominąć kabelek łączący livebox z routerem. Bo kabelkami będą połączone TV, XBOX 360 i iOmega do routera.

#4 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 14:40

w drugim mam XBOXa 360 oraz Dysk multimedialny iOmega. Obydwa te urządzenia nie posiadają adaptorów WiFi. Chciałbym się dowiedzieć czy jeśli kupię byle jaki router i połączę go kablami sieciowymi z TV xboxem 360 oraz dyskiem i Omega to będą w stanie połączyć się bezprzewodowo za pomocą tego routera z liveboxem

Jeszcze nie widziałem, żeby bezprzewodowo podłączyć urządzenie NIEPOSIADAJĄCE WIFI
Rutera z ruterem się nie da połączyć bezprzewodowo. Można przewodowo.
Najprościej zrobić tak: ustawić urządzenia "na kablu" najbliżej siebie, żeby kabli było jak najmniej. Czyli Livebox postawić obok xboxa i iomegi. inaczej się nie da. Ja poustawiałem wszystko na regale z książkami a kable zasłonięte są właśnie tymi książkami.

#5 wlochatyjoe

wlochatyjoe
  • 114 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 grudnia 2011 - 15:08

Wlasnie dlatego napisałem ze tv, xbox i iOmega podłącze kablami do routera a dzięki niemu bezprzewodowo połączą sie z liveboxem. Z tego co napisałeś rozumiem ze nie ma możliwości bezprzewodowego połączenie router-router wiec pozostają kable :/

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 360 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 15:28

Co to ma wspólnego z Makami? @Komel: i _nie życzę_ sobie pisania 'cb' zamiast 'ciebie'. To jest forum, nie gadu-gadu gimoli.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych