iPhone 4s czy Nokia Lumia 800
Posted 04 December 2011 - 11:56

Posted 04 December 2011 - 13:08

Posted 04 December 2011 - 14:19
Ja to bym inaczej ujął - iPhone 4 czy Nokia Lumia 800 i wtedy ewentualnie brałbym Nokie. Twój pojedynek jest trochę nie na miejscu
A czemu jest nie na miejscu

Posted 04 December 2011 - 14:35

Posted 04 December 2011 - 14:36
Posted 04 December 2011 - 14:37
Posted 04 December 2011 - 14:41
Posted 04 December 2011 - 14:45
Ale wiele funkcji się dubluje. Czasem lepiej spróbować czegoś nowego.Zamierzasz kupic ipada, tym bardziej lepiej postawic na ipka4s . Sprzet sie komunikuje ze soba i fajnie uaktualnia bez mojej zbytniej ingerencji / np kalendarz/.
Posted 04 December 2011 - 14:54
Ale wiele funkcji się dubluje. Czasem lepiej spróbować czegoś nowego.
Jeśli komuś zależy na większej funkcjonalności, to lepiej wybrać coś z Androidem. WP to jeszcze bardziej ograniczona wersja iOSa. Brak kamerki do video rozmów, multitasking ograniczony do ostatnich 5-ciu aplikacji, 38 tys. programów w markecie tylko, za to lumia zachwyca wyglądem.
Posted 04 December 2011 - 15:02
Często też korzystam z Map,ale słyszałem ze te w Nokii są ponoć bardzo dobre, no i z przeglądarki safari(jakieś wp czasami przeczytać etc) ale na Lumii jest niby IE,multitasking mi w ogole nie potrzebny, video rozmowy też nie, za to bardziej mi zależy własnie na mapach i przegladarce
---------- Wpis dodano o 15:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:56 ----------
aaa i zapomniałbym, jak to jest z systemem ? Kto jest jakby odpowiedzialny za updaty ?
Chodzi mi o to czy nie bedzie tak ze kupuje telefon z wm 7.5 mango i to już koniec moich opcji updatu systemu ?
Bo w sumie sie nie orientuje jak to jest z tym
Pozdrawiam
Posted 04 December 2011 - 15:37
Posted 04 December 2011 - 15:38
Posted 04 December 2011 - 15:40

Posted 04 December 2011 - 15:47
Posted 04 December 2011 - 15:52

Posted 04 December 2011 - 16:23
Czyli ekran cienki - szkoda, bo jednak to główny i centralny element aparatu. Amoledy strasznie żrą prąd, są ciemniejsze i odbijają światło. Jak na topowy model Nokii taki ekran nie ma prawa być instalowany. Szkoda, mogło być nieźle.
UPDATE: a nie, to jakaś customowa wersją AMOLEDU Nokii. Nie ma szans z iPhone 4 ale ekran podobno niezły, z tego co czytałem.
Marudzisz, na żywo wygląda bardzo dobrze a miałem iPhone 4 i wiem co to IPS i do dzisiaj jest to referencyjna jakość obrazu. Co prawda widziałem w N9, ale to ten sam ekran, nie ma sie czego wstydzić a głęba czerni nie ma sobie równej.
Posted 04 December 2011 - 16:38
Windows Phone'y, iOS i Nexusy dostają aktualki prosto od producenta softwarey czyli w kolejności Microsoft, Apple, Google. Moim zdaniem to jedyny rozsądny wybór - kwestia tylko upodobań co do systemu.
Ale jeśli chcesz kupić iPada to ja Ci doradzam iPhone. iCloud ma dopiero wtedy sens.
Ten iCloud to na razie mi więcej przeszkadza niż pomaga tak miedzy bogiem a prawdą

Jedyna fajna rzecz to synchro kalendarza, w domu siadam wieczorem uzupełniam na maku i wszystko mam w iPhonie to fakt dobra opcja.
Co do ekranu to właśnie w testach czytałem że niby nie jest taki tragiczny, i tak się przesiadam z 3GS więc dla mnie bedzie to krok do przodu

Co do czekania-chetnie bo moj 3GS nie jest taki zły i mógłbym w sumie na nim nawet do premiery iP5 poczekać, ale niestety bateria juz nie ta i obudowa popękana więc po prostu raczej on nie doczeka "paru miesięcy" niestety

Dlatego szykuję się na zmianę w ciągu 1-2 tygodni
Posted 04 December 2011 - 16:42
Podobnie jak "piękna" matryca PenTileczerni nie ma sobie równej.

Mimo stosunkowo dużego zagęszczenia pikseli, jest wyraźnie widoczna.
Posted 04 December 2011 - 16:50
Podobnie jak "piękna" matryca PenTile
Mimo stosunkowo dużego zagęszczenia pikseli, jest wyraźnie widoczna.
No trudno... ekran w iPhone też idałem nie jest. Każdy ekran na rynku ma po kilka wad i zalet, ale w końcu nie jest jedynym wyznacznikiem przy wyborze telefonu.
Posted 04 December 2011 - 16:57
Ideału nie ma, ale IMO wyświetlaczowi 4/4s najbliżej do niego.No trudno... ekran w iPhone też idałem nie jest. Każdy ekran na rynku ma po kilka wad i zalet, ale w końcu nie jest jedynym wyznacznikiem przy wyborze telefonu.
Wolę jednak ekran wyraźniejszy i doskonałej jakości czcionkę niż "czarniejszą czerń", którą widzę raz na jakiś czas.
Posted 04 December 2011 - 17:12
http://komorkomania....lczosci-obalonyIdeału nie ma, ale IMO wyświetlaczowi 4/4s najbliżej do niego.
Wolę jednak ekran wyraźniejszy i doskonałej jakości czcionkę niż "czarniejszą czerń", którą widzę raz na jakiś czas.
Posted 04 December 2011 - 18:09
Marudzisz, na żywo wygląda bardzo dobrze a miałem iPhone 4 i wiem co to IPS i do dzisiaj jest to referencyjna jakość obrazu. Co prawda widziałem w N9, ale to ten sam ekran, nie ma sie czego wstydzić a głęba czerni nie ma sobie równej.
Uwierz mi że marudzić to ja jeszcze nie zacząłem

Posted 04 December 2011 - 18:25
Komórkomania? Proszę Cię...
Zamiast wierzyć w głupoty, powiększ sobie jedno ze zdjęć i przyjrzyj się czcionce i elementom UI.
Jedyne co "autorska technologia HTC" mogła wygładzić, to fałdy na mózgu autora tych bredni.
Jeśli ktoś twierdzi, że WVGA jest OK na 4,7" wyświetlaczu, to chyba dawno u okulisty nie był, albo agencja PR-owa polskiego HTC przysłała... różowe okulary. Oczywiście nie bez znaczenia pozostaje fakt, że ludzie piszący te bzdury prowadzą też blog HTC...
Posted 04 December 2011 - 18:51
Posted 04 December 2011 - 18:59
Ja bym brał w tej cenie HTC z W7, Titan czy coś w tym stylu.
Nie nie nie żadnego HTC nie chce

@Rafał- możesz trochę pomarudzić ? Chętnie poznam konstruktywną opinię/krytykę
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users