HTC Sensation czy iPhone 4
Napisano 07 grudnia 2011 - 17:39

Napisano 08 grudnia 2011 - 16:08
Napisano 08 grudnia 2011 - 22:15
No ale po co komu SGS jak jest Nexus S. To samo wnętrze a 4.0 dostanie tylko ten drugi.Wsparcie to HTC jednak nie oszukując się ma najlepsze chyba z androidów, nie olewa użytkowników tak jak samsung czy nie daj boże LG albo Motorola. Seria Nexus musi być wspierana, bo to są telefony czysto od googla, coś jak iPhone od apple, na podobnej zasadzie to działa i te telefony mają zawsze najdłuższe wsparcie, ale porównaj tego DHD to innych marek, a nie do serii Nexus od Googla. Mój dawny SGS dostał z 2.1 na 2.2, później na 2.3 i to tyle, ICS raczej nie będzie na niego. Motorola to robi aktualizacje ponad rok, robią 2.2, wychodzi 2.3, zatrzymują 2.2 i robią 2.3, wychodzi 4.0, robią 4.0, zatrzymują 2.3 i tak dalej. LG też jakoś aktualizacji nie lubi, jedynie SE jeszcze ładnie tu postępuje i do prawie wszystkich modeli wyda ICS.
Co do hardware, jak dla mnie to tylko SGS i jego Hummingbird + PowerVR X540, do innych jakoś nie jestem przekonany, choćby były wydajniejsze to i tak to zestawienie bardzo mi się podoba, odpalałem na nim każdą grę co wyszła na androida, a taki SGS2 czym może się pochwalić? Jakimś układem z Syberii, który jest mało znany i tandetny?
Jeżeli miałbym powrócić do androida z iOS to tylko na SGS albo coś typu Ace lub w podobnej cenie, bo z takich mid-endów nie będzie żadnych monstrów do gier i się tego nawet nie trzeba spodziewać po nich, a od takiego Sensation spodziewa się każdy, że to konsola, a tak na prawdę nic tam nie działa. Tylko SGS, ale ten pierwszy.
Poza tym bzdury piszesz o tym super wsparciu HTC. Chyba mi nie powiesz, ze Desire S, Desire Z, Wildfire S które nie dostały i nie dostaną żadnej aktualki, to postawa godna podziwu. HTC Desire ten pierwszy 2.1, 2.2 i 2.3.3 z bólem wydane i to jeszcze nie przez OTA bo za dużo zajmował. Desire HD tylko 2.2 do 2.3.3. Przecież to jest żałosne. Samsung sie jakoś stara chociaż tego SGS przeprowadził od 2.1 do 2.3.5. LG na Optimiusa wyda 4.0 jednak, Sony ericsson tez całkiem dobrze sobie radzi, Motorola z tego co wiem pierwszego Atrixa juz opuściła na 2.3.3 czyli tez bieda.
Napisano 09 grudnia 2011 - 08:28

Napisano 09 grudnia 2011 - 09:04
Napisano 09 grudnia 2011 - 09:14
Co znaczy lepsze bebechy? To nie (jeszcze) świat PC z jednym słusznym systemem gdzie GHz i megabajty są wyznacznikiem jakości
(zwłaszcza w przypadku porównywania iPhone z iOS oraz HTC z Androidem). Pomijając wielkość ekranu to po prostu wybór między
Androidem oraz iOS.
Miałem HTC Hero, Xperia Mini oraz Motorole Atrix - więc starałem się z całych sił i wciąż (jak dla mnie) iOS wygrywa - walka na
piękniejszy widget pogodowy do mnie nie przemawia :-)
Napisano 12 grudnia 2011 - 17:51

Napisano 04 stycznia 2012 - 09:20
Miałem HTC, po 3 tygodniach padł głośnik, wysłane do regeneris, odpowiedź, że nie jest to żadna wada fabryczna.... (z reka na sercu przestał działać z dnia na dzień, nie było upadku itp). HTC sprzedany i już nigdy więcej tego szajsu.
Poczytaj o problemach z telefonami apple (pierwszy z brzegu). Nawet tutaj, na forum. To jakoś nikogo nie zniechęca. Przecież dali tyle kasy, więc te wady to pewnie zamierzone. W moim przypadku: pękająca obudowa (przez dwa lata nigdy nie upadł i cały czas w kondonie od belkina), echo w słuchawce (jak nie u mnie, to u rozmówcy), bateria po roku użytkowania trzyma dwie doby. Chciałoby się powiedzieć "już nigdy więcej tego szajsu". Dzisiaj odbieram Sensation. Zobaczymy. Apple powinno pozostać przy robieniu systemów operacyjnych, bo jeżeli chodzi o jakość hardwaru i rozwiązania technologiczne wszystkie firmy już je wyprzedzają.
Napisano 04 stycznia 2012 - 10:00
Poczytaj o problemach z telefonami apple (pierwszy z brzegu). Nawet tutaj, na forum. To jakoś nikogo nie zniechęca. Przecież dali tyle kasy, więc te wady to pewnie zamierzone. W moim przypadku: pękająca obudowa (przez dwa lata nigdy nie upadł i cały czas w kondonie od belkina), echo w słuchawce (jak nie u mnie, to u rozmówcy), bateria po roku użytkowania trzyma dwie doby. Chciałoby się powiedzieć "już nigdy więcej tego szajsu". Dzisiaj odbieram Sensation. Zobaczymy. Apple powinno pozostać przy robieniu systemów operacyjnych, bo jeżeli chodzi o jakość hardwaru i rozwiązania technologiczne wszystkie firmy już je wyprzedzają.
Jak sie kupuje bez gwarancji to nawet lamborghini może okazać sie szajsem za gruba kasę.
Napisano 11 września 2012 - 00:47

Napisano 11 września 2012 - 04:39
co do klawiatury w htc... zainstaluj sobie klawiaturę swype i problem z pisaniem zniknie ;p zaś sam rozmiar tego modelu htc jak dla kobiety jest po prostu za "duży" ;p max dla kobietki to 3.7" . Iphone ze swoim 3.5" może sprawdzi się lepiej lecz jak się "wyśliźnie" to marny będzie już z niego pożytek
Napisano 11 września 2012 - 09:38
Napisano 11 września 2012 - 09:48
http://myapple.pl/ja...alaxy-s-ii.html
Tutaj masz przykładowe porównania. Temat był już poruszany wielokrotnie.
Napisano 11 września 2012 - 17:17
Napisano 11 września 2012 - 21:53
Witam !
Dołączając się do dyskusji mam podobny problem. Od niecałego roku używam htc sensation xl. Nie moge zbyt narzekać na ten telefon. Ma wiele ciekawych i darmowych aplikacji, jest prostu w obsłudze ,robi ładne zdjęcia filmy tez są dobrej jakości. Zastanawiałam się jednak nad zamianą go na iphona 4s ponieważ jedną rzeczą która przeszkadza mi w htc jest to że jest nieporęczny. Nie potrafie go obsługiwać jedną ręką, w mojej pracy często potrzebuję napisać szybko sms-a czy odebrac pocztę i po prostu wyślizguję mi się z ręki. Do tego nie wiem czy wy też to zauważyliście ale moim zdaniem klawiatura dotykowa w tym telefonie jest bardzo niewygodna. Próbowałam pisac kiedys na Iphone i naprawdę jest duzo prosciej i szybciej. W HTC pisze jednego sms-a kilka minut ponieważ zawsze wyskoczy mi nie ta literka którą akurat probowałam nacisnąć. W porównaniu juz do np. Samsunga galaxy s3 jego wielkosc jest podobna w sumie chyba taka sama ale jego obudowa jest juz dostosowana lepiej do dłoni. W tym telefonie potrafię zrobic wiele rzeczy bez problemu i klawiatura jest lepsza. Niewiem jak to wygląda z tym Itunes nigdy nie miałam Iphona i wiem ze wiele rzeczy trzeba przez niego przerzucać np. muzyke . Czy jest to bardzo utrudniającę? proszę o odpowiedź. Nie jestem znawcą telefonów chciałabym tylko wysłuchac opnini ludzi ktorzy mieli większą styczność z tymi dwona telefonami i pomogli mi dokonać wyboru czy jest sens zamiany tego telefonu czy nie. Dziękuję .
Żabciu:), możesz bez obaw zmieniać na iphone 4s. Faktycznie htc sensation xl to duża cegiełka.

Napisano 11 września 2012 - 22:24
dziekuje pierwsza stronka bardzo pomocna.
Staralem sie, zeby tak bylo. Dzieki.
Napisano 12 września 2012 - 09:42
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych