Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytanie - Giełda

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 imac350mhz

imac350mhz
  • 251 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2011 - 12:44

Mam pytanko, chciałem wiedzieć czemu ogłoszenie w dziale giełda można umieścić raz na 3 miesiące? (przed chwilą dostałem powiadomienie że usunięto moje ogłoszenie właśnie z tego powodu) bardzo zależy mi na sprzedniu więc pytam się czemu?

#2 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 12:53

Bo nie jesteś sprzedawcą ( nie masz tytułu develepera, czy tam biznes ). Normalny użytkownik ma sporadycznie raz na jakiś czas sprzedać dany przedmiot, a nie prowadzić masową sprzedaż.

#3 imac350mhz

imac350mhz
  • 251 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2011 - 13:14

No okej ale to i tak jest kompletnie bez sensu moim zdaniem oczywiście... akurat potrzebowałem sprzedać 2 rzeczy i co mam zrobić? Za allegro się nawet nie biorę.

#4 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 13:16

Gdyby tak nie było, to myapple zalałaby masa nowych użytkowników, którzy zarejestrowali się tylko po to, aby prowadzić sprzedaż swoich produktów i to by się nie nazywało myapple, tylko iBazar. Ale zgadzam się, powina być tolerancja, widełki do 2 przedmiotów. Np. iPad i SmartCover.

#5 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 13:55

Cytat z regulaminu:

GIEŁDA forum MyApple.pl ma na celu ułatwienie naszym użytkownikom niekomercyjnego obrotu sprzętem (...)

Osoby pragnące w sposób zarobkowy umieszczać ogłoszenia na giełdzie proszone są o zapoznanie się przywilejami posiadania grupy BIZNES. (...)

Zapraszamy również użytkowników prywatnych często sprzedających swoje rzeczy na giełdzie, a nie zajmujących się handlem komercyjnie, do wykupienia grupy PRO. Użytkownik posiadający grupę PRO może wystawić swoje ogłoszenia częściej niż raz w ciągu 3 miesięcy (...)

Jak widać, wszystko się da zrobić. Po prostu, kwestia doboru plakietki do własnych potrzeb.

Erykos, nikt nie robi problemu ze sprzedaniem iPada i kompletu akcesoriów do niego. Masz rację. Chodzi po prostu o to, żeby drobni handlarze nie robili sobie z naszego forum darmowego allegro. Dla naszych użytkowników nie ma z tego żadnej korzyści, a tylko przeciętny "kowalski" zginie ze swoim ogłoszeniem, przysypany ofertą tysiąca przedmiotów handlarza. To ma być giełda użytkowników, a nie portal ogłoszeniowy.

#6 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 15:20

Niestety czasami zdarza się, że ktoś kilka razy wystawia przedmiot w jednym temacie, w np. taki sposób: "nieaktualne, ale mam jeszcze do sprzedania XXX"...

#7 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 15:46

Wystarczy użyć przycisk raportuj, na pewno w takiej sytuacji będziemy interweniowali.

#8 imac350mhz

imac350mhz
  • 251 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2011 - 20:47

Dziękuję za odp. teraz już wiem :) ale to i tak dziwne troszeczkę jak dla mnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych