Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy na telefon w którym było grzebane jest gwarancja producenta

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 fenster0

fenster0
  • 65 posts

Posted 03 December 2011 - 12:19

Wita kupiłem na allegro iphona z gwarancją producenta jeszcze przez rok co okazało się telefon był rozkręcany nawet ktoś nie postarał się wkręcić tych samych srubek tylko jedna jest oryginalna druga inna. Telefon był ewidentnie rozkręcany wibracja zachowuje się bardzo dziwnie tzn buczy. W telefonie poza tym jest wsadzona inna tacka na Sim posiada inne numery IMEI do tego pudełko do telefonu jest dodane od inego telefonu w tym wypadku od czarnej 4 wersji UK a moj tel to wersja White nr IMEI z pudelka sa zdarte. W aukcji było napisane oryginalne pudelko.To wszytsko wsakzuje na jawne oszukiwanie kupującego. Dlatego domagałem sie zwrotu wylicytowanej kwoty wraz z kosztami wysyłki ponieważ to nie z mojej winy tylko z winny sprzedającego który myślał że kogoś naciągnie. Sprzedający odmówił odpowiadając że nie ma sobie nic do zarzucenia że On się wywiązał i że moge zgłaszać sprawe na policje. Że gwarancja na telefon jest nawet jesli był rozkręcany a jakieś niby tasiemki są nie naruszone. A że pisząc że jest oryginalne pudelko nie napisał że jest ze zgodnymi nr IMEI ale idąc takim tokiem myślenia można było nawet dodać pudełko od noki 3210 też było by oryginalne. Jeśli ktoś mógł by mi przesłać jakieś stanowisko appla odnośnie gwarancji a ingerencji w telefon był bym wdzieczny. P.S dodam że kupując telefon otrzymałem na niego fakture na której kwota była zaniżona tzn wylicytowalem za 1550 a kwota na fakturze to 1500zl to chyba też przestępstwo scigane przez Urzędy Skarbowe Pozdrawiam

#2 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 12:24

Szczerze to nie zależy od Apple tylko od serwisanta na jakiego trafisz.Śróbke mogłeś zgubić, tacka - Twoja sprawa.Ważne żeby plomby nie były ruszone. Spróbuj

#3 fenster0

fenster0
  • 65 posts

Posted 03 December 2011 - 12:36

a skąd mam wiedzieć czy telefon ma zerwane pląby? ewidentie widać że telefon był rozkręcany kupując go sprzedajacy przekonywal ze na telefon jest gwarancja producenta. Ale widzać że był rozkręcany i czując nawet wibracje która dziwnie chodzi mam wrażenie że przy jakiejś awarii apple odmowi mi naprawy twierdzac ze tel byl rozbierany.

---------- Wpis dodano o 12:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:30 ----------

aha dodam jeszcze tyle ze sprzedajacy podczas rozmowy telefonicznej na pytanie czy telefon byl rozkrecany zaprzeczyl

#4 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 12:52

Jak Ci odmówi to zwrócisz sprzęt sprzedającemu, postaw mu takie ultimatum.

#5 fenster0

fenster0
  • 65 posts

Posted 03 December 2011 - 12:59

ale ja juz chce zwrocic sprzet aby uniknac tegiego czego ze zepsuje sie po 2 miesiacach wtedy oddam na gwarancje a apple powie nie bo telefon byl rozkrecany i np cos bylo wymieniane. A po takim czasie sprzedajacy umyje raczki

#6 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 13:39

Skąd jesteś? Mogę Ci wystawić dokument w którym napisze, że w moim serwisie stwierdzono wcześniejsze rozbieranie telefonu, do tego fotografie i powinien się przestraszyć po otrzymaniu takiego dowodu, ew. Będzie to idealny dokument dla potencjalnego sądu.

#7 fenster0

fenster0
  • 65 posts

Posted 03 December 2011 - 13:52

jestem z Rzeszowa

#8 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 03 December 2011 - 14:00

Elegancko chcecie chłopa załatwić :) To się nazywa forumowa pomoc :) Dziada za niezgodność towaru z umową strasz skoro wibra nie działa jak powinna to fon jest uszkodzony do tego jak prowadzi firmę to magiczne słowa jak Urząd Skarbowy też powinny pomóc. W końcu to oszustwo podatkowe ;)

#9 fenster0

fenster0
  • 65 posts

Posted 03 December 2011 - 14:07

Pan na moj zarzut ze wibra chodzi nie tak jak powinna napisal ze nie wie o co chodzi a mam porownanie bo mam iphona 4 w domu fabrycznie nowego zreszta nie jest to moj pierwszy iphone

#10 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 14:41

Jeżeli chcesz to ja mogę taki dokument wysłać Ci pocztą elektroniczną, lub zwykłą, lecz potrzeba mi wszystkich danych, razem z nr. Imei telefonu.Wyślij mi prywatną wiadomością.

#11 fenster0

fenster0
  • 65 posts

Posted 09 December 2011 - 14:39

dziekuje za chcec pomocy i ze tak pozno odpisuje. Zglosilem sprawe do allegro i zobaczymy co odpisza jak cos wtedy bede sie odzywal POZDRAWIAM

#12 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 09 December 2011 - 16:39

Nie marnuj czasu na pisanie do Allegro. Sprawę polecą załatwić ze sprzedającym i na tym ich rola się zakończy. Kiedy kupiłeś ten telefon? Sprzedała go firma czy osoba fizyczna?

#13 fenster0

fenster0
  • 65 posts

Posted 09 December 2011 - 17:57

Kupilem od firmy.Facet nawet fakture mi wystawił ale z zaniżoną kwota o 50zl niby malo ale przestępstwo

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users