Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Drukowanie bez ucinania boków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 amperior

amperior
  • 41 postów

Napisano 15 czerwca 2007 - 12:33

Czy ktoś może podpowiedzieć jak wydrukować strone z Preview by nie ucinalo brzegow? Najpierw meczylem sie z Safari, Firefoxem i w koncu Opera zalatwila sprawe drukowania z www Teraz widze ze problem jest tez w innych aplikacjach Nie znalazlem oczywiscie zadnej opcji ktora by mi zasugrowala zwiekszenie/zmniejszenie marginesu (jak jest w wnidzie) Jak wy rozwiazujecie ten problem HP LJ5M ufff, myslalem ze mac mi uprosci zycie :(

#2 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 czerwca 2007 - 12:59

Czy ktoś może podpowiedzieć jak wydrukować strone z Preview by nie ucinalo brzegow?
Najpierw meczylem sie z Safari, Firefoxem i w koncu Opera zalatwila sprawe drukowania z www
Teraz widze ze problem jest tez w innych aplikacjach
Nie znalazlem oczywiscie zadnej opcji ktora by mi zasugrowala zwiekszenie/zmniejszenie marginesu (jak jest w wnidzie)
Jak wy rozwiazujecie ten problem
HP LJ5M

ufff, myslalem ze mac mi uprosci zycie :(

Wybierając polecenie Print, otworzysz okno dialogowe, w którym można zmieniać ustawienia wydruku (rozmiar papieru, układ, marginesy, wybrać drukarkę, drukować do pdf itd.).

W rozwijanym menu z wyborem rozmiaru papieru wybierz opcję Custom (piszę z pamięci, więc mogą pojawić się drobne różnice ;-) ) - tam możesz zdefiniować własne ustawienia papieru, w tym marginesy. Jeżeli często z nich korzystasz, warto je zapisać pod własną nazwą.
O ile Twoja drukarka pozwala na druk bez marginesów, to nie będzie problemów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych