Witam, problem jest nastepujacy. Wszystko od kilku miesiecy dzialalo bez problemu. Dzisiaj wyszedlem do szkoly, wszedlem na internet i gg w iphonie - dzialalo. Przypomnialo mi sie, ze musze wrocic do szkoly, wrocilem, posiedzialem 30 minut, wyszedlem i znow chcialem wejsc na internet/ gg - no i dupa, internet nagle przestal dzialac. Zadna strona nie chce wskoczyc [ oprocz google.pl, ale jesli wpisze tam cokolwiek to to samo - nie wlaczy sie]. Wyskakuje albo " nie udalo sie uaktywnic sieci komorkowej" albo "Safari nie moze otworzyc tej strony gdyz.." Internet na wifi smiga smialo, ale bez wifi nie dziala, mimo iz mam pelny zasieg i jest tam u gory "3G" czy ktos wie o co chodzi.. ? Do tej pory zresetowalem ustawienia sieci komorkowej - nie pomoglo, no to zresetowalem telefon od nowa - przywrocilem go potem z backupu no i nic - internetu jak nie bylo tak nie ma.. czy ktos wie jak to naprawic? dziekuje za odp.
P.S zapomnialem dodac - Iphone 4, wersja oprogramowania 5.0.1
Jeszcze jedna rzecz - wlasnie odtworzylem iPhonea jako nowego - rowniez internet nie dziala.. dodam ze polaczenie i wysylac smsy moge bezproblemowo.. czy ktos wie co jest tego wina? Nic z nim nie robilem, po prostu sprawdzilem gg, wsadzilem telefon do kieszeni i poszedlem do szkoly, po szkole chcialem wlaczyc gg albo internet, juz nie dzialalo.. dodam ze padalo i uzywalem go w deszczu, ale zaslaniajac, ale watpie ze to ma jakiekolwiek znaczenie.. gdyby deszcz cos popsul to bym nie mogl dzwonic. A dziala doslownie wszystko - tylko nie internet, mimo iz jest 3g nie da sie wejsc na internet, ale przez wifi dziala .. jakies rozwiazania prosze?

Brak Internetu pomimo 3g
Rozpoczęty przez
Maatz
, 01 gru 2011 18:59
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 grudnia 2011 - 18:59
Napisano 02 grudnia 2011 - 00:06
Po odtworzeniu skonfigurowałeś ustawienia APN ? , dane sieci komórkowej włączone ? , jaka sieć ?
Napisano 02 grudnia 2011 - 01:37
Nie mam pojecia nawet co to jest APN..Dane sieci komorkowej byly wlaczone caly czas, tyle chociaz wiem. Siec to orange, tylko ze w UK. Nie dzialalo nic, chyba 3x resetowalem tel i dupa. W koncu wszedlem na strone operatora, wszedlem na swoje konto, zeby poczytac czy nie wysylaja jakichs danych sieciowych zeby wlaczyc internet czy cos w tym stylu, wszedlem w tzw "troubleshooting" no i po 5 krotnym wcisnieciu nie wyskoczylo mi, ze musze do nich zadzwonic. Juz mialem brac tel i dzwonic, ale pokusilo mnie zeby jeszcze raz zresetowac ustawienia sieci w ustawienia - ogolne - resetuj. Zrobilem to i o dziwo zadzialalo. Wszystko juz ok, temat mozna zamknac.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych