Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Wireless Keyboard nie chce się połączyć...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 iMike

iMike
  • 99 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 czerwca 2007 - 23:04

Witam wszystkich! Parę dni temu kupiłem maca mini i do tego bezprzewodowa klawiaturę apple. Za pierwszym razem wszystko było ok i klawiatura bez problemu połączyła się z kompem. Teraz po paru dniach klawiatura się sama odłączyła i za chiny nie chce się połączyć. Jak daję w oknie BLUETOOTH--> SET UP NEW DEVICE -->KEYBOARD to komp nie może znaleźć klawiatury ale jak dam SET UP NEW DEVICE -->ANY DEVICE to znajduje bez problemu tylko, że później nie mogę ich sparować bo klawiatura nadal nie działa!!! Ktoś ma jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać? Co może być tego powodem?Z góry dzięki! Pozdrawiam

#2 catseye

catseye
  • 215 postów
  • SkądKrakow/Żory

Napisano 14 czerwca 2007 - 23:09

Może za słabe bateryjki... Warto najpierw załączyć klawiature a później kompa - powinno zadziałać bez problemu... pzdr

#3 iMike

iMike
  • 99 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 czerwca 2007 - 23:20

Bateryjki nówki nie śmigane...:) Spróbuje rano tak jak mówisz... może zadziała... pzdr

#4 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 14 czerwca 2007 - 23:30

Warto najpierw załączyć klawiature a później kompa - powinno zadziałać bez problemu...

Ja mam odmienne zdanie :)
Jak odpalam kompa ze wcześniej włączoną klawiaturą to nie da się u mnie wpisać*hasła (nawet klikając w klawiaturę i czekając chwilę).
Natomiast jak klawiatura jest wyłączona to w momencie pokazania się*okienka wpisywania hasła użytkownika ją włączam, klikam 1-2 razy i zaczyna działać.

#5 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 14 czerwca 2007 - 23:39

a czy w momencie parowania po wpisaniu cyferek zatwierdzasz to enterem ? - jeżeli nie to dlatego właśnie klawiatura sie nie paruje.

#6 iMike

iMike
  • 99 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 czerwca 2007 - 00:12

no właśnie podczas parowania trzeba wpisać ten PASSKEY ale nie mogę tego zrobić z klawiatury apple bo ona nie dziala i muszę podłączyć inna... ten PASSKEY to rozumiem ze sam sobie wymyślam czy nie? pzdr

#7 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 15 czerwca 2007 - 00:17

nie, wejdź w system preferences/bluetooth/setup new devices - zaznacz żechcesz dodać keyboard - postępuj zgodnie ztym co tam sie będzie pojawiać i potem na ekraznie pojawi Ci się klucz który będziesz musiał właśnie wklepać ze swojej bezprzewodowej klawiatury a następnie zatwierdzić go enterem.

#8 iMike

iMike
  • 99 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 czerwca 2007 - 00:20

no tak tylko jak daję żeby mi wykrył klawiaturę to jej nie znajduję ale jak dam żeby wykrył cokolwiek to znajduję ją od razu ale później muszę wpisać ten nieszczęsny PASSKEY...

#9 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 15 czerwca 2007 - 00:23

a próbowałeś włączyć i wyłączyć klawiaturę i następnioe wyszukać ją tak jak podałem wyżej ?

#10 iMike

iMike
  • 99 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 czerwca 2007 - 00:28

niestety kilka razy już... wszystko robie tak jak apple to zaleca na swojej stronie www i nic... dziwne to troche bo dzialala bez problemu...

#11 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 15 czerwca 2007 - 05:16

A wiesz, ze ta klawa ma pod soba przycisk do wlaczenia wylaczenia? Nie to zebym robil z Ciebie lame czy cos, ale czesto ludzie zapominaja o bardzo trywialnych rzeczach, a potem wychodzi na to, ze to wlasnie to nawalilo. Moze byc tez tak, ze klawiatura byla wczesniej przez kogos kupiona uzyta i oddana i teraz jest problem sparowac ja z Twoim komputerem. Da sie to naprawic ale nie wiem jak wytlumaczyc tak przez tekst :/

#12 iMike

iMike
  • 99 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 czerwca 2007 - 07:31

o przycisku to ja pamiętam a klawiatura była kupiona prze USA store razem z myszka za 99 $... Z myszką nie ma żadnych problemów a klawiatura sie "odparowała" i chyba próbowałem już wszystkiego... Może zadzwonić do SAD i sie zapytać?

#13 iMike

iMike
  • 99 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 czerwca 2007 - 13:50

No i wszystko jasne! W iSpocie stwierdzili, że jest zepsuta i muszę teraz dzwonić do Warszawy i wysyłać do serwisu... Dziwne to bo klawiatura była używana 2 dni ale widocznie dostałem jakiś wadliwy egzemplarz...:(

#14 Soker

Soker
  • 65 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 28 lutego 2013 - 21:08

A ja mam inny problem, odkupiłem używaną klawiaturę na eBay, nosi nazwe "anthonyconti's keyboard" i nie mogę jej z niczym sparować. Jak zresetować ją do fabrycznych ustawień? Gość z aukcji nie bardzo chce współpracować, twierdzi że klawiatura działała z jego makiem i tyle.. Pomoccy! PS. Model A1255, ugrzęzła 3 bateria i nie chce wyskoczyć, any ideas EDIT: Problemem z parowaniem była 3-cia bateria, postukałem 10min klawiaturą o dywan i bateria finalnie wyskoczyła ;)

#15 zabek1

zabek1
  • 1 postów

Napisano 17 maja 2013 - 20:57

Post już stary ale może się przyda. W moim przypadku nie mogłem sparować klawiatury z Windowsem 7 ponieważ ... akurat rozładowały się baterie. Dziwny przypadek ale stało się to akurat po zainstalowaniu w W7 Boot Camp. Już podejrzewałem, że ta klawiatura nie może się połączyć ze sterownikami wgranymi przez BC. U mnie baterie spadły poniżej 1,4V i w tym był cały problem. Mysz narazie działa na bateriach z 1,38V

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych