Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Źle działający touchpad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Poklos

Poklos
  • 703 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 29 listopada 2011 - 11:01

Witam mam problem z touchpadem w Macbooku Pro. muszę mocno wciskać żeby zareagował :/ macie jakiś pomysł ? fizyczne kliknięcie jest nawet jak lekko nacisnę ale reakcja tylko jak mocno. Może go jakoś przeczyścić ?

#2 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 11:18

Który MPB? W gładziku jest microswith. Jak dostał się brud pod niego - do przeczyszczenia - jak zaśniedział - do wymiany. W MBP po 2009 roku microswith jest montowany na tasiemce, Do wymiany w takim przypadku gładzik.

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#3 Poklos

Poklos
  • 703 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 29 listopada 2011 - 11:29

połowa 2009 r. 2,66 GH
czyli ze do wyczyszczenia może.
tylko jak tam się dostać :)

ok już mam :

#4 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 postów
  • SkądOpole, Poland

Napisano 30 listopada 2011 - 10:24

Czyli słychać klik ale touchpad nei reaguje? Jeżeli tak to jest brudny- być może rdza. Jeżeli trzeba mocno wcisnąć żeby usłyszeć klik to z dołu- pod baterią jest taka śrubka. Lekko ją dokręcając zmienisz miejsce w którym następuje styk.

#5 Poklos

Poklos
  • 703 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 30 listopada 2011 - 10:27

słychać klik ale trza mocniej wcisnąć żeby zareagował

#6 mikolaj2481

mikolaj2481
  • 59 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 02 czerwca 2012 - 00:24

Witam;). U mnie mam taki problem, że gładzik działa ogólnie ok, jedynie jak mam odznaczoną pierwszą funkcję, czyli "Klikanie Stuknięciem", czyli chcę nacisnąć gładzik gdzie słychać ten miły dźwięk:), to w ogóle nic nie reaguje:(. Jeżeli wszytko mam pozaznaczane, to działa bez problemu:p. Czy może ktoś się już spotkał z taką usterką?? Pozdrawiam.

#7 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 07:33

Przeczytaj touchpad brak mozliwosci uzycia klawiszy

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#8 mikolaj2481

mikolaj2481
  • 59 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 02 czerwca 2012 - 15:16

Ok, dzięki za podpowiedź:D. W wolnym czasie zabieram się za operację MB Pro. Pozdrowionka.

#9 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 01 września 2012 - 17:03

Czyli słychać klik ale touchpad nei reaguje?
Jeżeli tak to jest brudny- być może rdza.
Jeżeli trzeba mocno wcisnąć żeby usłyszeć klik to z dołu- pod baterią jest taka śrubka. Lekko ją dokręcając zmienisz miejsce w którym następuje styk.

Siema!

Właśnie parę dni temu zaobserwowałem to samo, już miałem iść do serwisu ale udało mi się naprawić to samemu bez rozkręcania Maca :) Już podaję sposób, który jest banalnie prosty :)
Wystarczy palcami postukać delikatnie w ten obszar touchpada który nie działa i trochę mocniej (ale też palcami, żadnym młotkiem :-) ) Z tyłu obudowy na wysokości tego miejsca. W czasie tegoż opukiwania należy postawić Maca pionowo każdym z boków. Dlaczego to działa? Bo to najprawdopodobniej zwykły paproch, który dzięki temu po prostu wypadnie z pod touchpada :)

pozdr.
kostek

#10 Megdi

Megdi
  • 30 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 10:29

Co w przypadku, kiedy nie słychać "klika"? :D (i ciężko się naciska) Czy to również brud?

#11 monana

monana
  • 1 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 14:42

Podbijam temat, mam podobny problem z MBA 11" mid 2011. Przycisk w touchpadzie działa z lewej strony normalnie, z prawej nie słychać odgłosu kliknięcia i nie reaguje, chyba że się go bardzo mocno naciśnie.
Ja sama nie chce grzebać przy sprzęcie, prawdopodobnie nie mam nawet czym rozkręcić laptopa :) Czy wiecie może czy jest jakiś serwis w Warszawie, gdzie można coś takiego załatwić od ręki? (Bardzo zależy mi na czasie, jestem na informatyce więc bez laptopa ani rusz :( ).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych