Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konwersja audio pod iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 listopada 2011 - 16:28

Witam! Mam mały problem: większość muzyki na komputerze mam w formacie ALAC, jednakże zajmuje on duuużo miejsca (30-40MB na piosenkę) i chciałbym jakoś to zmniejszyć, aby na iPhonie nie zajmowała aż tyle. W iTunes zobaczyłem ciekawą opcję: "Konwertuj utwory o wyższej szybkości transmisji do 128 kb/s AAC" i mam pytanie, czy ma to sens? Najpierw spróbowałem zrobić kopię w AAC dla każdego utworu, ale na liście iTunesa miałem wtedy zdublowane piosenki, choć to AAC miało 256kb/s a nie tylko 128. Co polecacie?

#2 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 17:15

Jak masz windows to sciagnij sobie program bigasoft audio converter(w wersji freeware mozna aby przerabiac plik do 5min, ale polecam kupno pelnej bo program jest mega) jak masz mac'a to tam jest program xlc. Ten pierwszy przerabia na wiekszosc formatow, a tego drugiego nie uzywalem. Ale nie wiem po co przerabiac alac gdzie jakosc jest swietna do gorszych, no chyba, ze masz iphone z 16gb pamieci...

#3 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 listopada 2011 - 17:23

Tak, mam 16 GB ;) Ale z drugiej strony to czy będzie słychać różnicę pomiędzy ALAC, a 128 kb/s AAC na słuchawkach Appla, które mimo dobrej jakości to nie są Hi-endowe.

#4 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 17:54

Co racja to racja, roznicy nie odczujesz na standardowych sluchawkach.

#5 Matis

Matis
  • 25 postów

Napisano 04 października 2012 - 20:07

Podpinam się do tematu, czytałem to:
Jak zmieścić na iPhone'ie lub iPodzie więcej muzyki? - Elektronika - Porady Zaradni.pl

Ale dalej mam kilka pytań: Czy jeżeli odznaczę tą opcję konwertowania, to następuje automatycznie wyczyszczenie wszystkich takich plików i zastąpienie ich tymi oryginalnymi ? Czy ktoś już probował i na 100% nie zmienia plików znajdujących się na iTunes?

BTW, można też konwertować do 256, czy nawet 192 , więc się dziwię że wszyscy o 128 myslą ;o

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych