Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

internetowe radio przez Apple TV

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 pikesz

pikesz
  • 3 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 20:58

Witam! Czy po podłączeniu Apple TV do kina domowego czy raczej do telewizora uda mi się bez problemu otworzyc radio internetowe? Dokładnie chodzi mi o radio OPEN FM. Przesył z iphone 4 lub ipoda touch przez WIFI. Moze juz ktos probowal? Pozdrawiam!

#2 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 21:04

poszukaj lepiej aplikacji open fm w appstore Potem przesyłaj przez Airplay. Ja tak znalazlem kilkadziesiąt klonów RMF FM

#3 pikesz

pikesz
  • 3 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 15:50

Open FM znalazlem na apple store i mam załadowane na ipod'zie teraz pytanie czy pójdzie przez AirPlay? Nie chce wydać 500zł na darmo ;) Znajomy jeszcze doradził mi żebym kupił kabel i podłączył do kina domowego, będzie taniej i też powinno pójść :)

#4 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 21:09

Pytanie, po co Ci i w jakiej konfiguracji będziesz używał. Jeśli masz np tylko kino domowe i iPoda, to wystarczy zwykly kabelek z ipoda do kina domowego lub wieży i będzie grało... Możesz nawet kupić wieżę z dokiem do ipoda - prawie wszystko powyżej 500 zł takie mają niezależnie od firmy (sony, sanyo, LG itd). Apple TV daje wiele mozliwości: oprócz airplay to również kino domowe z dysku NAS lub macbooka/pc. Moim zdaniem 500 zł warte jest zachodu. Po jailbreaku odtwarza wszystkie pliki video (mkv) do 720p. przez Airplay pójdzie wszystko, ale trzeba mały trick zrobić: Jak włączysz np sam open FM to od razu nie pójdzie. Najpierw włącz np Youtube i airplay a następnie open FM. iOS to w tym sensie naiwny system, bedzie myslal, ze dalej gra Youtube. Minusem tego jest to, że możesz się kiedyś lekko zdziwić. Np włączysz coś przez airplay i potem nie przełączysz w ipodzie z powrotem z airplay na iPoda. Ja tak kiedys obudziłem cały dom, bo włączyłem muzyke w iPodzie, podłączyłem słuchawki, ale coś w nich dźwięku nie slyszałem, więc podkręciłem głośniej. Głośniki od Apple TV były w salonie więc zanim przez zamknięte drzwi dobiegł do mnie głośny dźwięk (taki, jaki powinien przez słuchawki) to już wszyscy domownicy się obudzili i też dobiegli do mnie...

#5 Rafał Sobczak

Rafał Sobczak
  • 52 postów
  • Skądwielkopolska

Napisano 02 grudnia 2011 - 12:55

Apple TV + wyjście optyczne podłączone do wejścia optycznego w Amplitunerze i śmiga aż miło. Ja w ten sposób odtwarzam radia, których nie ma na Apple TV

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych