Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Libre Office - Podczas próby odtworzenia okien nastąpiło wymuszenie zakończenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 witus

witus
  • 13 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 25 listopada 2011 - 20:38

Coś mi się porobiło z Pakietem Libre Office, chciałem przed chwilą wydrukować sobie doc'a i kicha. Edytor teksty wprawdzie się uruchamia ale na ekranie wyświetlone jest okienko "Odtwarzaj okna - Podczas próby odtworzenia okien programu LibreOffice nastąpiło wymuszenie zakończenia jego pracy. Czy chcesz spróbować ponownie odtworzyć jego okna" do wyboru są nie odtwarzaj/odtwarzaj oba nic nie robią. Ściągnąłem nową wersję pakietu zainstalowałem i jest to samo czyli kicha. Można edytować tekst ale nie można wyświetlić okna drukuj, zapisz jako itd ... moje pomysły się skończyły. Kiedyś nie wiem po co wybrałem naprawę uprawnień. Zrobiło mi to sporo problemów przestał uruchamiać się photoshop. Na szczęście odkopiowałem go z timemachine i działa. Nie mam zbyt wiele doświadczenia o co chodzii z tym edytorem

#2 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 25 listopada 2011 - 21:27

Dwie propozycje: Naciśnij klawisz Opcja/Alt, nie puszczając go wybierz Idź > Biblioteka (w Finderze), znajdź katalog Saved Application State, otwórz go i wyrzuć stamtąd wszystko, co ma „LibreOffice” w nazwie (org.libreoffice.cośtam.cośtam). To może pomóc, jeśli problem dotyczy przywracania poprzedniego stanu programu. Jeśli nie pomoże, spróbuj usunąć preferencje programu: jak wyżej, tylko zamiast katalogu Saved... otwórz Application Support i wywal stamtąd katalog LibreOffice, po czym uruchom program ponownie. Wyzerujesz w ten sposób wszystkie jego ustawienia.

#3 witus

witus
  • 13 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 25 listopada 2011 - 21:39

wow dziękuję serdecznie pierwsza porada pomogła ! super ...

#4 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 25 listopada 2011 - 21:45

To jeszcze otwórz Preferencje systemowe, kliknij w Ogólne i wyłącz „Odtwarzaj okna przy ponownym otwieraniu programów”. Już nie będzie zapamiętywał otwartych okien, jak widać niektóre programy sobie z tą funkcją nie radzą...

#5 witus

witus
  • 13 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 25 listopada 2011 - 21:49

zrobione ! dzięki

#6 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 23:56

@Gregory, tak zupełnie ubić restore to jest drastyczne, można selektywnie. np. defaults write com.apple.QuickTimePlayerX NSQuitAlwaysKeepsWindows -bool false

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych