Regulacja głośności przy blokadzie ekranu!??
Rozpoczęty przez
raaa
, 25 lis 2011 17:42
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 listopada 2011 - 17:42
Witam
Mam nietypowy problem który pojawił sie od momentu instalacji softu 5.0 , obecnie mam 5.0.1 problem nadal występuje.
Opis:
Generalnie problem polega na tym iz telefon można ściszać/pogłaśniać przy zablokowanym ekranie , do tego w sytuacji gdy słucham muzyki np. na max głośności mój dzwonek domyślnie ustawia się na taka głośność jak muzyka , jak ściszę muzyk∑ dzwonek przyjmuje tą samą wartość !
Jest to dość problemowe , może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie?
Dodam jeszcze ze przy blokowaniu telefonu telefon wydaje dźwięk "klick" mój co jakiś czas wydaje jak by podwójny dźwięk "klic-klick"
Wczoraj zrobiłem restore i przez jakiś czas było ok , problem jednak znów się pojawił ręce opadają !
Telefon ip4 soft 5.0.1 , w wersji softu 4 był na jailbrekowany obecnie bez modyfikacji
Czy ma ktoś pomysł ?

Napisano 25 listopada 2011 - 18:22
Ustawienia => Dźwięki => Zmieniaj przyciskami
ps wydaje się mi że niektórzy ten telefon posiadają dla obudowy :/
Napisano 25 listopada 2011 - 18:25
Kolega chyba nie zrozumiał o co mi chodziło !!!!!!!
Proszę przeczytać dokładnie opis problemu!
Napisano 25 listopada 2011 - 19:47
Chodzi Ci o to aby dzwonek nie zmieniał natężenia przy zmianie głośności muzyki TAK!!!
suwak ustawiasz na pożądany poziom i pod spodem wyłączasz opcje ""Zmieniaj przyciskami"
Ps przyciski po to są aby można było przy zablokowanym ekranie ściszyć lub pogłośnić muzykę lub dzwonek, nie wyobrażam sobie wyciągania tel z kieszeni odblokowywania aby sobie muzykę z ciszyć
ps
przy blokowaniu tel jest podwójny dźwięk "klic-klick" a gdy odblokowujesz to jest jedno klik
ps
Na przyszłość nie opisuj dwóch problemów w jednym temacie
tu masz dzwieki Lock i unlock
Napisano 25 listopada 2011 - 20:26
Nie nie chodzi mi o to , to był przykład a przełączenie opcji "Zmieniaj przyciskami" nic nie zmienia w moim telefonie działa tak samo z i bez.
Problem polega na tym ze i bez słuchawek telefon nadal działa w/w sposób i to jest ten cały problem.
Co do dźwięku to mój jest taki jak Twój ale podwójny (załącznik)
Napisano 25 listopada 2011 - 21:06
Napisano 25 listopada 2011 - 22:25
Faktycznie coś masz namieszane. Czy przywracałeś kopie zapasową po wgraniu nowego systemu? Choć gdyby problem był w kopi to byś miał od razu taki problem a nie po kilku dniach
Napisano 26 listopada 2011 - 00:42
Zrobiłem restora od zera , soft jeszcze raz pobrany i tak jak pisałem wcześniej smigało dobrze przez jakiś czas ...
wydaje mi sie ze po wyłączeniu i włączeniu telefonu problem powrócił , czy ktoś ma podobny problem??
Tak się zastanawiałem ze może to jakaś pozostałość po JB z os4 ...
tak przywracałem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych