Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Logic - nie działa jeden dźwięk klawiatury midi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 borum

borum
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2011 - 00:10

Mili Państwo, ponieważ jestem świeżym użytkownikiem Logica, to coś gdzieś namieszałem w ustawieniach, w efekcie czego, nie działa mi jeden dźwięk z klawiatury midi (konkretnie d2). nie jest to problem klawiatury bo: 1. jak ustawiam transpozycję w klawiaturze, to nie działa ten sam d2, który jest pod innym klawiszem 2. W innym programie (Sibelius) działa bez kłopotu Heeelp! Podejrzewam, że to jakieś durne ustawienie gdzieś...

#2 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 00:21

Wszystkie instrumenty lodzia tak samo gubią d2?

#3 borum

borum
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2011 - 00:24

tak jest

#4 ygg

ygg
  • 115 postów
  • SkądPL

Napisano 27 listopada 2011 - 03:38

@borum: spróbuj to: 1. Options -> Send to MIDI -> Reset Controllers - zobacz czy coś się zmieniło. Pewnie nie, więc dalej: 2. Preferences -> MIDI -> Reset all MIDI drivers 3. Wybierz jakikolwiek instrument i sprawdź czy widzisz sygnał, a nie ma dźwięku czy w ogóle nie widać sygnału? 4. Kolejna rzecz - sprawdź, czy tak dzieje się w każdej nowej sesji, czy tylko w jednej, w której pracujesz - jeśli w tej jednej, to super, znaczy, że coś popaprałeś w jakimś instrumencie może, albo w environment, jeśli w każdej, to już większy problem, bo mogłeś zmienić jakieś ustawienia globalnie ;] powiem szczerze, że Twój problem jest dość...dziwny, bo Logic zwykle ustawienia aplikuje do sesji, nie do wszystkiego. 5. Dobra rada na przyszłość - jeśli nie wiesz co czego służy pewna opcja, a koniecznie chcesz wcisnąć guzik, żeby zobaczyć co się stanie - polecam strategię "wciskaj-a-jak-nie-widzisz-żeby-coś-się-działo-to-cmd+z", po czym sięgasz do manuala i szukasz :P

#5 borum

borum
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2011 - 04:54

Dziękuję, bardzo kolegom, nagle wszystko wróciło do normy (dziwne...)

#6 ygg

ygg
  • 115 postów
  • SkądPL

Napisano 27 listopada 2011 - 13:38

stawiam na "restart" ;] ...i złośliwość rzeczy martwych ;]

#7 borum

borum
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2011 - 21:28

Od tego czasu restart pare razy był uskuteczniany :) To przyzwyczajenie z PeCeta mi zostało :)))) Cóż, muszę się pogodzić z tym, że mój nowy, wyśniony maczek również bywa złośliwy :)

#8 ygg

ygg
  • 115 postów
  • SkądPL

Napisano 28 listopada 2011 - 13:22

Myślę, że to bardziej Logic, niż Mac :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych