Pytanie jak w temacie. Odznaczyłem w Gmailu wszystkie wiadomości jako przeczytane, ale nadal wiadomości są ściągane, tyle że bez powiadomienia że są nowe wiadomości.

Co zrobić aby Mail nie ściągał mi wszystkich wiadomości z Gmail'a?
Rozpoczęty przez
hubi84
, 21 lis 2011 23:59
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 listopada 2011 - 23:59
Napisano 22 listopada 2011 - 10:29
Tak właśnie działa poczta :-)
Napisano 22 listopada 2011 - 12:45
hubi84 - jeśli używasz IMAP to nie będzie pobierał wszystkich tylko ostatnie (i to też nie całe). Jeśli POP3 (czego nei polecam) to konfigurację co pobierać masz w ustawieniach GMail`a na gmail.com
Napisano 22 listopada 2011 - 14:24
Chyba o to chodzi, że pokazuje Ci je jako już przeczytane nie?
Napisano 22 listopada 2011 - 14:35
Przy korzystaniu z IMAP'a mail przeczytany na jednym kliencie bedzie oznaczony jako przeczytany na wszystkich. A jak niby mialo by byc ????
Napisano 22 listopada 2011 - 19:01
kiler129 - mam włączony protokół IMAP. dyndas - Jest tak jak mówisz, tyle że nie chce aby iP ściągał mi 1100 starych już przeczytanych wiadomości, tylko te przeczytane bądź nieprzeczytane np. od dzisiaj. W opcjach na gmail.com w protokole POP3 jest taka opcja, w IMAP nie ma, ale chce pozostać przy tym protokole.
Napisano 22 listopada 2011 - 19:47
Nie rozumiesz podstawowej rzeczy. Jeśli używasz IMAP'a, żaden mail nie jest automatycznie pobierany na telefon. Są pobierane/wyświetlane tylko nagłówki maili. W ustawieniach masz możliwość wyboru ile pierszych linii każdego maila będzie widocznych na liście skrzynki ( domyślnie 2 linie ). Jeśłi chcesz ustaw na 0 - będziesz widział tylko nadawce i temat. Mail w całości jest pobierany dopiero jak go otwierasz.
Napisano 22 listopada 2011 - 21:47
W ustawieniach poczty i konta Gmail możesz zmienić w 'Synchronizuj pocztę' na np. 1 miesiąc.
Napisano 23 listopada 2011 - 11:51
W jakiej zakładce w ustawieniach poczty i konta Gmail jest 'synchronizuj poczte' , bo nie mogę tego znaleźć?
dyndas - jeżeli Ci łatwiej to w wcześniejszych moich postach zamiast słowa nieprzeczytana/przeczytana wiadomość, wstaw nieprzeczytany/przeczytany nagłówek wiadomości.
Napisano 24 listopada 2011 - 08:09
Mam Gmaila skonfigurowanego przez Exchange. Jeśli tak nie masz, to pewnie nie będzie tej opcji.
Ustawienia --> Poczta, kontakty, inne --> w Konta wchodzisz w Gmaila na Exchange --> i masz Synchronizuj pocztę. Tam ustawiasz jaki czas powinien być synchronizowany.
Jest jeszcze jedna opcja dotycząca wiadomości; Ustawienia --> Poczta, kontakty, inne --> w Mail masz 'Pokaż...' --> tutaj możesz wybrać ile chcesz aby mail pokazywał wiadomości (50, 100, 200, 500, 1000).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych