Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przenoszenie poczty synchronizacja...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 ma_ko

ma_ko
  • 36 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 22:10

Witam. Mam pytanie jak przenieść folder wiadomości wysłanych z MS Outlooka do Ipada2? Przy synchronizacji przenoszą się tylko odebrane, a potrzebuję też import wysłanych... Poddałem się po kilku podejściach... Dzięki za ewentualną pomoc...

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 13:27

Jakiego typu masz konto? Przy IMAP'ie nie musisz robic nic - to po prostu dziala... Jesli korzystasz z POP'a radze przesiasc sie na IMAP.

#3 ma_ko

ma_ko
  • 36 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 16:59

Problem dotyczy konta służbowego i tu wyboru nie mam, ale zależy mi na wgraniu "historycznie" wysłanej poczty wysłanej, co ciekawe przy synchronizacji z Outlook zabiera pocztę odebraną do limitu jaki mu zapodam 200-500 eamili (znacznie przekraczając ilość wiadomości jakie pozostały na serwerze) co znaczy że faktycznie się synchronizuje z Outlook ,ale żadnej "starej" wysłanej wiadomości nie wgrywa, a zależy mi na historii. I 2 kwestia to czy jest możliwość przy każdej synchronizacji (jednolicenie) poczty z Outlook (wysłane i odebrane)??? Zależy mi by poczta wysyłana w trakcie dnia pracy w "ruchu" w Ipad była po takim dniu zgrywana do "elementów" wysłanych w Outlook. Pozdrawiam.

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 20:00

Sprawdź w ustawieniach Outlooka (lub w iPad'zie ) jaki to typ konta. Jeśli IMAP lub MS Exchange to powinieneś widzieć identyczną zawartość na komputerze i iPad'zie'. Jeśli masz POP3 to możesz zapomnieć....

#5 ma_ko

ma_ko
  • 36 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 07:58

No to przyznam, że dupa..., i powiem tak pieją co nie którzy na tym forum że ipad nie parzy kawy, nie robi "ice" i inne taki bzdety, a ja przyznaję że dla mnie do zastosowań biurowych plus /poczta własna z chęcią posiadania (w zasadzie z powinnością) możliwość przenoszenia i synchronizacji historii poczty wysłanej brak takiej możliwości co BARDZO POWAŻNY PROBLEM. No cóż biznesowo zaczyna mieć to dla mnie wątpliwy sens...

#6 filip71

filip71
  • 168 postów
  • SkądWiśniowa Góra

Napisano 23 listopada 2011 - 08:13

No to przyznam, że dupa..., i powiem tak pieją co nie którzy na tym forum że ipad nie parzy kawy, nie robi "ice" i inne taki bzdety, a ja przyznaję że dla mnie do zastosowań biurowych plus /poczta własna z chęcią posiadania (w zasadzie z powinnością) możliwość przenoszenia i synchronizacji historii poczty wysłanej brak takiej możliwości co BARDZO POWAŻNY PROBLEM.

No cóż biznesowo zaczyna mieć to dla mnie wątpliwy sens...

Nie mieszaj w to iPad-a - po prostu takie możliwości dają konta typu IMAP, Ms Exchange a POP 3 nie.
Ja miałem kilka telefonów z Windows Mobile i też nie dało rady synchronizować wysłanych z PC-ta.

#7 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 16:49

Tak jak kolega napisal to nie jest ulomnosc iPada tylko protokolu pocztowego ktorego uzywa Twoja firma. Jesli chcialbys to zrobic na 2 roznych PC to tez sie nie uda. A swoja droga nie przypuszczalem ze sa jeszcze firmy ktore uzywaja poczty opartej na POP'ie. Przeciez to jest internetowe sredniowiecze! Uzywam poczty sluzbowej ( i kalendarza ) na iPhone'ie, iPad'zie, laptopie i 2 PC. I na wszystkich urzadzeniach mam wszystko :-) Ale to jest IMAP :-) //T

#8 ma_ko

ma_ko
  • 36 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 16:55

Nie rozumiem jak ma nie mieszać w "to" Ipada???A Forum jest o "Ogrodnictwie"? Pytam nie o uprawę rzodkiewki tylko synchronizację z IPAD...więc już go "zamieszałem"... Pytam jasno chcę synchronizować moją pocztę wysłaną z Outlook zapisaną na komputerze z skrzynkami w Ipad i skoro się "nie da" to dla mnie jest jasno że "dla mnie" jest to wada urządzenia, a może raczej softu jaki w nim siedzi, ja mam w skrzynkach zapisanych kilkaset ważnych emaili do których muszę mieć dostęp w trakcie pracy dość często. I zastanawiam się po jaką cholerę nazywa się to synchronizacja ?? Czego?? Nazw wpisanych i ustawień kont?? Bo pocztę i tak dociąga z serwera...

#9 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 17:01

To nie jest wada urządzenia. To wada i ograniczenie protokołu którego używasz. A że masz akurat iPada to nie nasza wina. Weźmiesz jakiekolwiek inne urządzenie i będzie tak samo.

#10 filip71

filip71
  • 168 postów
  • SkądWiśniowa Góra

Napisano 23 listopada 2011 - 17:12

Nie rozumiem jak ma nie mieszać w "to" Ipada???A Forum jest o "Ogrodnictwie"? Pytam nie o uprawę rzodkiewki tylko synchronizację z IPAD...więc już go "zamieszałem"...

wiesz iPad także niezbyt dobrze wbija gwoździe ale na poważnie to niezależnie jakie będziesz miał urządzenie PC, iMac czy jakikolwiek tablet lub smartfon to z żadnym z nich nie zsynchronizujesz elementów wysłanych przy POP3 a o tym, że takowy masz zdecydował administrator sieci w firmie w której pracujesz.

#11 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 19:37

I zastanawiam się po jaką cholerę nazywa się to synchronizacja ?? Czego?? Nazw wpisanych i ustawień kont?? Bo pocztę i tak dociąga z serwera...

Źle to zrozumiałeś. To nie jest synchronizacja poczty na poziomie wiadomości tylko synchronizacja kont pocztowych w znaczeniu takim, że konta pocztowe które masz na PC zostaną skonfigurowane na iPadzie. I to wystarcza we wszystkich przypadkach z wyłączeniem POP3. Możesz mieć pretensje tylko do swojego pracodawcy lub administratorów sieci.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych