Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zacinające się gry.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 eXevo

eXevo
  • 11 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 21:54

Mam taki problem - większe gry (np. real racing 2 czy gt motor racing) zacinaja sie na moim iphone. Nie jest to mocno uciążliwe, wszak grać się da, ale zastanawiam się jak to jest, że gry z appstore, które wychodzą pod konkretny model telefonu nie działają do końca sprawnie. Wygląda to tak, że np. jade sobie jakimś tam samochodem ;p i w chwili większego stresu - wypadam z zakretu albo odbijam sie od sciany, telefon serwuje mi porządną stopklatkę (coś jakby uderzyła mnie ciężarówka w bok samochodu). Mam iphone 4 z iOS 5.0, aktualnie JB od redsn0w, ale identyczny problem był jeszcze przed JB. Jak wlaczam grę to wylaczam wszystkie aplikacje w tle (home x2 i usuwam wszystkie z paska na dole) - oczywiscie nie pomaga. Można coś z tym zrobić? To trochę paradoksalne, że wychodzi gra na iphona i nie działa stabilnie na iphone. Takie rzeczy powinny się dziać tylko na androidach :D, nie po to płacimy dwa razy więcej za jabłuszka

#2 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 22:10

Hehe, takie rzeczy na andro, dobre... :D Wiesz z RR2 jest różnie akurat na iP 4 mi się nie sypie, ale na iPadzie to takie sztuczki wyprawiałem, żeby mi się jeden poziom załadował...bo zawsze crasha łapał.Sprawdź inne gry, jedyna druga grę która znam to Infinity Blade, które też sypie mi sie na iPadzie i działa dobrze na iPhone, więc sprawdź coś po za tymi dwoma grami.Czasami też restart(HOME+POWER 10s) pomaga, bo nie które gry "lubią" jak po instalacji ich telefon był chociaż z raz zrestartowany...próbowałeś? PS.Ile masz mniej więcej ramu jak grasz w tę grę? Bo ja zauważyłem, ze aplikacje/gry najczęściej łapią crasha jak im pamięci zabraknie, tak mam np. na iPadzie gdy widzę przerażające 5MB wolnego RAMu to już wiem, ze zaraz złapie mi crasha.

#3 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 listopada 2011 - 22:14

Niestety nie jestem w stanie Ci pomóc, ale jestem ciekawy czy na iOS 4.x też była taka sytuacja czy gry chodziły płynnie? Niedługo ma wyjść iOS 5.0.2, może update poprawi coś w tej kwestii (nie wiem jednak jak z JB).

#4 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 22:59

U mnie od iOS 4.3+ na iPadzie jest tragedia i jedynie dobrze było za czasów 4.2, na którym miałem 150MB wolnego RAMu...bez jakiegoś wysilania się i używania jakichś processkillerów, a teraz ledwo mam 90-115 w polotach.

#5 eXevo

eXevo
  • 11 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 23:07

część tych dużych gier działa w porządku, a część tnie. Odpaliłem gangstar rio (gra ma 1,65gb) i przycina dość często i dość uciążliwie. Aplikacja `system manager` podczas grania pokazuje że wolnego RAMu jest ok. 7%. Zauważyłem w niej także pozycję `other running processes` wydaje się być zapchana procesami. Na szczycie mam m.in. music~iphone [327], networkd[75], aosnotifyd[67], BTServer... itd. Poza tym na diagramie użycia ramu spory procent zajmuje `WIRED` [od 25 do 70], nie wiem za co jest to odpowiedzialne Nie wiem jaki restart masz na myśli, ale choćby pare godzin temu robiłem `just boot` redsn0wem

#6 Klima1910

Klima1910
  • 121 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 17:09

Próbowałeś reset Iphona,Lub Restore i poprostu od nowa wgrasz sobie aplikacje ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych