Witam.
Mając Apple Airport Express można połączyć MacBooka chyba z każdą dostępną wieżą, tak aby dźwięk był przesyłany z iTunes do wieży. Mam rację?
A czy macie informacje nt wieży Sony CMT-MX700Ni ? Ma ona wbudowane DLNA oraz Wifi. Czy wtedy Apple Airport Express nie będzie potrzebny? Czy iTunes prześle utwór do wieży Sony?
Ma ktoś wieżę z Wifi i może potwierdzić jak to działa?

Bezprzewodowe połączenie MacBooka z wieżą.
Rozpoczęty przez
FishBB
, 20 lis 2011 11:21
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 listopada 2011 - 11:21
Napisano 20 listopada 2011 - 12:02
Aby obsługiwać taką wieże na pewno będziesz potrzebował zewnętrznego oprogramowania (to ma obsługę iTunes), ale taka wieża mimo wszystko będzie działać nie jako głośniki, lecz jako zewnętrzny odtwarzacz (piosenki wybierasz z menu wieży, a nie słyszysz przez nią aktualnie odtwarzaną piosenkę, film z iTunes). Po dokładniejsze informacje musiałbyś skontaktować się z sony albo odwiedzić sony center:D
Moim zdaniem lepszym (i tańszym) rozwiązaniem jest dokupienie nie drogiego modułu bluetooth (w tym temacie był poryszany ten problem) np: belkin bluetooth music receiver, logitech wireless speaker aadapter, lub niedawno recenzowany na MA Kennex Air Blue
.
Moim zdaniem lepszym (i tańszym) rozwiązaniem jest dokupienie nie drogiego modułu bluetooth (w tym temacie był poryszany ten problem) np: belkin bluetooth music receiver, logitech wireless speaker aadapter, lub niedawno recenzowany na MA Kennex Air Blue

Napisano 20 listopada 2011 - 12:10
ja rozwiązałem ten problem kupując NAS firmy Synology model DS212j, który ma obsługę DLNA, cała zawartość multimediów leży spokojnie na NAS.
nie tylko wieże HIFI, ale również TV, obsługuje wszystkie formaty, dodatkowo, mam w NAS ustawiony iTunes serwer, tym samym, słucham muzyki kiedy chce i na czym chce.
Napisano 20 listopada 2011 - 12:23
dzięki za odpowiedzi. sowalski, też myślałem o tym odbiorniku ale wtedy wolałbym zakupić Apple Airport Express. A dzisiaj wpadł mi w oko ten zestaw Sony i nie wiem co lepiej wybrać - czy Apple Airport Express i jakakolwiek wieża czy właśnie ten Sony.
elprezesso taki NAS odpada ale dzięki za radę. W instrukcji Sony do tej wieży jest poradnik jak ustawić połączenie na Windows 7 i Vista/XP. Ale skoro ma Wifi/DLNA to chyba powinno działać na każdym systemie, w tym Mac OSX.
elprezesso taki NAS odpada ale dzięki za radę. W instrukcji Sony do tej wieży jest poradnik jak ustawić połączenie na Windows 7 i Vista/XP. Ale skoro ma Wifi/DLNA to chyba powinno działać na każdym systemie, w tym Mac OSX.
Czemu tak będzie? Wydaje mi się że właśnie będę przesyłać dany utwór do wiezy i wszystko będę robić z poziomu iTunes. Coś jak Airplay.ale taka wieża mimo wszystko będzie działać nie jako głośniki, lecz jako zewnętrzny odtwarzacz (piosenki wybierasz z menu wieży, a nie słyszysz przez nią aktualnie odtwarzaną piosenkę, film z iTunes).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych