Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak sprawdzić rozmiar kilku plików ???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 quantyzator

quantyzator
  • 51 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:22

No właśnie jak sprawdzić rozmiar kilku plików - gdy zaznaczam na przykład trzy zdjęcia i klikam "jabłko I" lub prawym przyciskiem i informację pojawiają mi się trzy tabelki po jednej na każdy plik (jak na zdjęciu)

Dołączona grafika

W jaki sposób można uzyskać informację o łącznym rozmiarze tych trzech plików ???
W pomocy technicznej APPLE twierdzą że się nie da :D

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

#2 Demonik

Demonik
  • 98 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2011 - 16:38

wciśnij "jabłko+alt+I"

#3 quantyzator

quantyzator
  • 51 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:43

Wielkie dzięki Demonik :-) A w APPLE tego nie wiedzą :-(

#4 Demonik

Demonik
  • 98 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2011 - 17:08

proszę :)

#5 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 18 listopada 2011 - 17:16

Miałem ten sam problem. Czy to się tyczy również zaznaczenia jakiegoś folderu?

#6 Tosio

Tosio
  • 178 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 17:52

Ciężko sprawdzić, co? Właśnie sprawdziłem i działa to na wszystkich kombinacjach: pliki, foldery, pliki i foldery i co tam jeszcze mamy. Pokazuje Ci ile rzeczy jest zliczone i ich wspólny rozmiar...

#7 kruczasty

kruczasty
  • 126 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 18:10

Wielkie dzięki Demonik :-)

A w APPLE tego nie wiedzą :-(

W Apple pewnie wiedzą :) Jak sądzę nie wiedzieli w iSpot lub innym temu podobnym, w ktorym pytałeś. To, że nie wiedzieli tam to już nie jest szczególnie dziwne ;)

Upss. Doczytałem, że chodziło o pomoc techniczną :) Wlaściwie to pewnie ten sam klucz zatrudniania osób "kompetentnych" :)

#8 quantyzator

quantyzator
  • 51 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 21:14

Powiem szczerze że jestem mocno rozczarowany pomocą techniczną APPLE dzwoniłem tam trzy razy z równie prozaicznymi pytaniami jak to powyżej i niestety nie odpowiedziano mi na żadne z nich. Najlepsze jednak usłyszałem dzisiaj koleś na infolinii po zweryfikowaniu numeru seryjnego mojego imaca i numeru faktury poradził mi założenie nowego katalogu przekopiowanie plików których wielkość chcę znać do tego katalogu następnie kliknięcie prawym przyciskiem na pustym katalogu (nie na plikach) i wybranie i polecenia informacje wtedy pojawi się jedna tabelka z ilością plików i łączną ich wielkością. Wyobrażacie sobie coś takiego :-) :-) :-) kudwa maca mam od niespełna 2 miesięcy ale coś takiego mnie powaliło. Żeby nie było dzwoniłem na infolinię do pomocy technicznej, powiem szczerze, że przesiadając się na maca miałem pewne obawy i jednym z plusów było dla mnie 100 dni bezpłatnej pomocy technicznej. W praktyce jest tragicznie po prostu żenuła na maxa.

#9 sub

sub
  • 77 postów
  • SkądRadom

Napisano 19 listopada 2011 - 01:08

wciśnij "jabłko+alt+I"

wyjdę pewnie na debila ale jakie jabłko?
zauważyłem by sprawdzić wielkość 3 plików wystarczy zaznaczyć te 3 pliki i prawym kliknąć jednocześnie trzymając sam alt w informacje i też pokazuje całkowity rozmiar 3 plików.

#10 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 19 listopada 2011 - 01:15

Jabłko = command = cmd = ⌘

#11 rusinu

rusinu
  • 372 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 19 listopada 2011 - 01:20

@sub Tak ale w tym przypadku potrzebujesz myszki i klawiatury jednocześnie. Skróty klawiszowe to coś co przyśpiesza pracę. A jakiś alt + myszka to chyba z Peceta aple wzięło. A jabłko mój drogi zjadł "comandor koniczyna". Tak tak, to ten klawisz między altem a spacją był kiedyś jabłkiem. Ale i tak każdy pisze jabłko.

#12 sub

sub
  • 77 postów
  • SkądRadom

Napisano 19 listopada 2011 - 16:45

dzięki wielki i przepraszam za swoją niewiedze :pp

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych