Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Asus Xonar U1 a Mac OS Lion

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 23:04

Mam problem z zainstalowaniem sterownika do tej karty muzycznej. Po podłączeniu karty komputer ją wykrywa i na tym koniec. Po długich poszukiwaniach, udało mi się znaleźć taki sterownik: asus_xonaru1_323_mac , po jego zainstalowaniu jest ikonka studio asusa, jednak po kliknięciu w nią pojawia się komunikat, że nie jest podłączony żaden sprzęt asusa. Może mam zły sterownik, ale znalezienie jakiegokolwiek graniczy z cudem, bo albo nie ma, albo linki są nie aktywne. Będę wdzięczny za pomoc.

#2 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2011 - 23:51

Muszę Cię zmartwić ale ta karta niestety nie obsługuje sterowników CoreAudio więc nie ma możliwości by działa z jakimś Mac'iem. Potrzebujesz kartę która wspiera CoreAudio i jest z nim kompatybilna

#3 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 00:13

Ta karta ma chip C-Media Nitrogen D2. Spróbuj zainstalować driver na MacOS z tej strony:
C-Media CM120 drivers for Mac OS X

#4 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 00:14

Dzięki za informacje. Szkoda...

#5 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 00:16

Czego szkoda?

#6 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 00:31

Szkoda było do posta nad Twoim, że nie będzie działać, jak odpisywałem to Twojego jeszcze nie widziałem:) zainstalowałem ten sterownik i nic to nie dało. Dalej studio jej nie widzi. Grać gra ale dźwięk jest taki sam jak bez niej, czyli słaby. Na windowsie po podłączeniu dioda świeci się fioletowo, jak sterownik jest prawidłowy to na niebiesku. Na macu świeci cały czas na fioletowo...

#7 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 00:44

Restartowałeś kompa? I co masz na myśli pisząc "studio jej nie widzi" oraz "Grać gra ale dźwięk jest taki sam jak bez niej, czyli słaby"? Jakie studio? Jeżeli nie ma sterownika do karty, to karta nie gra w ogóle, a nie "gra słabo" :lol:

#8 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 01:11

Program studio Asus, w nim ustawia się różne parametry itp, po kliknięciu w ikonę tego programu pojawia się komunikat "asus xonar u1 not found". Kompa restartowałem. W momencie kiedy odtwarzam dźwięk dioda mruga na fioletowo niebiesko czyli coś jest nie prawidłowo. Gdy jest poprawnie jest tylko niebieski kolor, "przekręcanie" karty powoduje ściszanie lub rozgłaszanie, natomiast wciśnięcie play/pauza tu tego nie ma. Nie wiem jak lepiej Ci to wytłumaczyć. Mówiąc słabo grała miałem na myśli, że po podłączeniu pod windowsem na tych samych słuchawkach dźwięk był dużo lepszy.

---------- Wpis dodano o 03:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 03:05 ----------

Odinstalowałem ten sterownik o którym pisałem w pierwszym poście i karta zachowuje się tak samo, gra ale dioda mruga, nie świeci tylko na niebiesko.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych