Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Steam na Macu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kamik47

Kamik47
  • 83 postów
  • SkądPoland

Napisano 17 listopada 2011 - 17:29

Steam, The Ultimate Online Game Platform

Korzysta ktos moze? gra ktos w cs;s ? Prosze o opinie i odpowiedz ;)

#2 Ibrachim

Ibrachim
  • 177 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 23:16

Mam od jakiegoś czasu. Fajny bajer, bo gdy kupiłem kiedyś Half Life 2: The Game of The Year na PCta to teraz mogę sobie ściągnąć i grać legalnie we wszystkie gry z tego pakietu na swoim Macu. Jedyne co mnie martwi to fakt, że nie jest tak samo z CoDem 4, który jest normalnie dostępny do kupna w wersji na Mac przez MacAppStore, natomiast w Steamie nie ma takiej opcji :/

#3 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 17 listopada 2011 - 23:23

Tyel tylko, ze STEAM na MAC to jak na ta chwile jakas proteza oferty. Wystarczy zobaczyc jak to wygląda w temacie ilosci gier na PC, a ilości i jakosci pozycji gier na MAC, porazka. Miejmy nadzieję, ze z biegiem czasu ulegnie zmianie oferta i zaczna ukazywac sie w ofercie pozycje godne zakupu, a nie smieszne platformówki. Co do CS, gra sie identycznie jak na PC.

#4 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 17 listopada 2011 - 23:44

Oferta to nie wina Steamu a deweloperow.

#5 lewandowsky

lewandowsky
  • 492 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 01:36

Czytałem gdzieś na stronie steam, jakoś wtedy gdy portal ostatnio znów był za darmo, że niedługo wszystkie nowe tytuły na steam mają być także w wersji na maca i na linuxa (!)

#6 syskozor

syskozor
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 08:52

Czytałem gdzieś na stronie steam, jakoś wtedy gdy portal ostatnio znów był za darmo, że niedługo wszystkie nowe tytuły na steam mają być także w wersji na maca i na linuxa (!)

na linuksa? przecież oni deklarowali, że Steam nigdy nie powstanie na linuksie. (były tam jakieś projekty, ale szybko zaniechali i głownym celem stał się Mac)

#7 welnciu

welnciu
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2011 - 00:02

fajna rzecz, bardzo przydatna sprawa zwlaszcza jak ma sie mba :P szkoda tylko,ze nie ma cs'a 1.6...

#8 Kamik47

Kamik47
  • 83 postów
  • SkądPoland

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:34

A wie ktos gdzie cs;source zapisuje mapy? Poniewaz mam problem ze moje mapy roznia sie od tych na serwerze, i niestety nie moge grac, wszedzie pisze ze w dokumentach znajduje sie gra. ale niestety nie moge znalesc mam tylko 2 foldery zaden nie dotyczy csa...

Z consoli wyciaglem

Steam config directory: /Users/Infi/Library/Application Support/Steam/SteamApps/wb_kamikadzee/counter-strike source/platform/config

Ale niestety nie mam w app support folderu Steam :/

#9 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:54

Gram na steamie w team fortress 2. Bez problemów na iMac.

#10 Kamik47

Kamik47
  • 83 postów
  • SkądPoland

Napisano 13 grudnia 2011 - 01:44

Gram na steamie w team fortress 2.
Bez problemów na iMac.

I gdzie ci zapisuje gre i mapy itd?:>

#11 mateo14

mateo14
  • 163 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 22:37

na linuksa? przecież oni deklarowali, że Steam nigdy nie powstanie na linuksie. (były tam jakieś projekty, ale szybko zaniechali i głownym celem stał się Mac)

Steam dla Linuksa wbrew wielu opiniom użytkowników tego systemu byłby mało użyteczną aplikacją. Obecnie wielu dużych producentów wycofuje się z tworzenia gier dla Linuksa, a ich miejsce dość szybko zajmują producenci gier Indie dla których jest to bardziej opłacalne zajęcie. Praktycznie każdego dnia obserwuję informacje na temat gier dla Linuksa i wiele producentów chce tworzyć gry indie dla systemu Linux. Prawdopodobnie dlatego został wydana aplikacja zbliżona do Steam, ale znacznie bardziej skupiona na grach indie o nazwie Desura:

Games & Mods | Desura

Jako ciekawostkę podam, że Desura ma być także dostępna dla Mac OS X. Moim zdaniem w szybkim czasie powinni oferować znacznie większą liczbę gier dla Linuksa niż Steam dla Mac OS X.

#12 daro16

daro16
  • 169 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 15 grudnia 2011 - 23:32

Zauważ że wraz z pojawieniem się Steam na maku zrobił się mały wysyp z grami na niego, nie wątpię że tak samo byłoby z linuxem, do tego samo Valve dałoby swoje produkcje typu cs:s, tf2 oraz dota 2 które by i tak były najczęściej granymi grami na nim, dodatkowo pojawienie się Steam na linuxie zachęciłoby kilka zespołów do zrobienia gry również na linux, najpewniej nie tylko twórcy gier Indie. Przecież w chwili pojawienia się Steam na maku można było pobrać tylko Portal, ew. 2-3 indie.

#13 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 23:46

Tylko że na Linuksie nikt nic nie kupuje, używają to co dostają z distro albo co jest w repo. Przynajmniej tak mi się wydaje.

#14 daro16

daro16
  • 169 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 16 grudnia 2011 - 17:59

To raczej gier się nie tyczy, z tego powodu że większość gier Open Source które są w repo raczej nie są wysokich lotów, większość to raczej marne arcadówki. Szczerze mówiąc to brak natywnego Steam na Linux to jedyne co trzyma Windows na moim dysku twardym.

#15 virttu

virttu
  • 245 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2011 - 23:32

Cs działa, team fortress 2 tez

#16 Kamik47

Kamik47
  • 83 postów
  • SkądPoland

Napisano 19 grudnia 2011 - 19:13

Ponawiam pytanie, gdzie wam zapisuje mapy, dzwieki itp ? Co pobiera automatycznie z serwera podczas connectu ?

#17 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 grudnia 2011 - 19:48

Sam nie wiem... Część pobiera część nie. Ale dość długo się samo wejście na serwer ładuje...

#18 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 19 grudnia 2011 - 19:57

Zauważ że wraz z pojawieniem się Steam na maku zrobił się mały wysyp z grami na niego

Przegladałem całą oferte. I totalny badziew! Bez zartów z tym wysypem gier!

#19 daro16

daro16
  • 169 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 19 grudnia 2011 - 22:02

Nie badziew, tylko Indie. Ja akurat gram głównie gry Indie, żadko kiedy zagram jakiś wysokobudżetowy tytuł.

#20 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 grudnia 2011 - 22:10

Może i w sklepie Steam na Mac nie ma jeszcze jakiś wielkich rewolucji, ale mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni ;).

#21 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 29 grudnia 2011 - 12:11

Moim zdaniem na steam jest w co pograc na mac-u; Plants vs. Zombies, TF2, Counter-Strike: Source, Europa Universalis III, Trine 2/1, Shadowground, Left 4 Dead 2, Torchlight, Killing Floor, Worms Reloaded - to co mam dla mac-a na steam, wszystkie kupione za grosze podczas swiatecznej promocji. Jak widac moza sobie troche pograc. P.S. bardzo duzo promocji jest teraz na Steam, codziennie o 6pm nowe tyluly dla PC/MAC, warto zagladnac

#22 PRiDE

PRiDE
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2012 - 12:52

jeśli kupię na allegro cd-key do Counter Strike'a Source będzie działać na Mac'u? czy muszę kupić specjalną wersję przez Steam Store ?

#23 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 19 stycznia 2012 - 12:55

@up Wysraczy ze kupisz normalny klucz na allegro i bedzie dzialac na mac'u (ja wlasnie tak zrobilem)

#24 PRiDE

PRiDE
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2012 - 12:56

@up
Wysraczy ze kupisz normalny klucz na allegro i bedzie dzialac na mac'u (ja wlasnie tak zrobilem)

super, dzięki ;)

@edit:

czy pójdzie na moim MBP z podpisu bez problemu ?

#25 dodo21x

dodo21x
  • 137 postów
  • SkądLondyn

Napisano 19 stycznia 2012 - 22:28

na karcie 9600mgt bedziesz mial spokojnie 200fps

---------- Wpis dodano o 23:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:25 ----------

kurcze widze ze kiedys wstawiali w te mac'i lepsze karty graficzne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych