Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Windows 8 nie wykrywa iPhone.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 19:53

Witam. Kilka dni temu zepsuł mi się system, więc zainstalowałem na innej, wolnej partycji Windowsa 8 (Developer Preview). Wszystko pięknie działało, tylko pojawił się mały problem. Otóż jak podłączyłem iPhone to zaczął instalować sterowniki do aparatu fotograficznego Apple iPhone (zawsze jest wykrywany jako aparat i zawsze po pierwszym razie instaluje 'sterowniki'). Wyskoczyło mi nawet okienko, w którym jest napisane co mogę zrobić z podłączonym urządzeniem: Przeglądać jego dane jako folder i takie tam. Po chwili wchodzę do iTunes, patrzę, a tam nie ma żadnego urządzenia. Tak samo w "Mój komputer". Dokładnie to samo miałem z iPadem. Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem? Po prostu utrudnia mi to wykonanie niektórych rzeczy, np. wgrania muzyki. Sprawdziłem w "Device Manager" i iPhone jest wykrywany jako "MTP USB Device", na ikonce jest taki mały wykrzyknik. Po wejściu mam kod błędu: "This device cannot start. (Code 10)". Teraz, w trakcie pisania tego tematu odinstalowałem sterowniki tego urządzenia i podłączyłem jeszcze raz. Zaczął instalować sterowniki do "aparatu iPhone", więc anulowałem to. Myślałem, że tu jest źródło tego problemu. Mimo tego iTunes nadal nie potrafi wykryć iPhone, nie ma go nawet w "Mój komputer". Z góry dzięki za pomoc.

#2 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 19:59

Sprawdź czy usługa Apple Mobile Device jest włączona. To ona jest odpowiedzialna za wykrycie przez iTunes podłączonego do komputera urządzenia.

#3 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 16 listopada 2011 - 20:01

Na forum jest mało ( o ile wogóle są) użytkowników ósemki. Także może być ciężko. A jak to jest z drugą partycją jaki tam masz system i czy łączy się z iTunes ?

#4 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 16 listopada 2011 - 20:04

win 8 to dopiero beta,normalne że może coś się zwalić albo nie działać....spróbuj przeinstalować sterowniki

#5 odrobaczony

odrobaczony
  • 85 postów
  • SkądZgierz

Napisano 16 listopada 2011 - 20:09

win 8 to dopiero beta,normalne że może coś się zwalić albo nie działać....spróbuj przeinstalować sterowniki

To nawet nie jest beta. To jest tylko Developer Preview, pamiętajcie o tym!

Wracając do tematu, czy masz zainstalowany Apple Mobile Device Support? Sprawdź, powinno wraz z iTunes się zainstalować. Ten pakiet zawiera także niezbędne sterowniki dla urządzeń mobilnych Apple'a. Spróbuj ew. przeinstalować iTunes.

#6 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 20:11

Mam tam Windowsa 7, ale komputer o dziwo ledwo na nim wyrabia, jak się coś pisze to tekst pojawia się po kilku sekundach od skończenia napisania, itp. Ósemka chodzi chyba z tysiąc razy szybciej i jak na razie to działa tu wszystko (oprócz tego, że nie wykrywa iPhone), bo w sumie to jest Windows 7 z lekko zmienionym wyglądem i dodanym Metro UI. Dodam, że mam teraz system 64-bitowy. Smoczy, jakie sterowniki mam przeinstalować? Jeśli te co się instalują zaraz po pierwszym podłączeniu (iPhone wykrywany jako aparat) to nic z tego, bo próbowałem i jest to samo. Apple Mobile Device mam włączony.

Dołączona grafika

EDIT: odrobaczony, mam zainstalowane. Przynajmniej CCleaner twierdzi, że jest.

#7 Annoying Orange

Annoying Orange
  • 76 postów
  • SkądBielsko- Biała

Napisano 16 listopada 2011 - 20:19

No ro masz kolego to samo co ja. Odinstaluj Apple Mobile Device to będziesz mógł zrzucać obrazy i filmy, ale synchro nie zrobisz niestety. Poczekajmy aż wyjdzie sterownik.

#8 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 16 listopada 2011 - 20:19

A ja tak z innej beczki. Skoro to jest Dev. Prev. to do kogo jest kierowany produkt? Bo jak sądze to nie dla kogos, kto za chwilę wchodzi na Apple'owskie forum i pyta o Windowsa 8! Niektóre tematy aż porażają, gdy sie czyta o "problemach" Zainstaluj sobie Win 9, zapewne w głowach inzynierów Microsoftu pierwsze zarysy powstają kolejnego systemu. Sorry za OFT,ale troche powagi dla tego Forum i Forumowiczów. Jesli juz to przy tym stanie systemu Windows 8 pytania powinny padać na Forach Windowsa, a najlepiej kontakt i konsultacja z inzynierami firmy Microsoft. To moje zdanie.

#9 Annoying Orange

Annoying Orange
  • 76 postów
  • SkądBielsko- Biała

Napisano 16 listopada 2011 - 20:22

A ja tak z innej beczki. Skoro to jest Dev. Prev. to do kogo jest kierowany produkt?
Bo jak sądze to nie dla kogos, kto za chwilę wchodzi na Apple'owskie forum i pyta o Windowsa 8!
Niektóre tematy aż porażają, gdy sie czyta o "problemach"
Zainstaluj sobie Win 9, zapewne w głowach inzynierów Microsoftu pierwsze zarysy powstają kolejnego systemu.
Sorry za OFT,ale troche powagi dla tego Forum i Forumowiczów.
Jesli juz to przy tym stanie systemu Windows 8 pytania powinny padać na Forach Windowsa, a najlepiej kontakt i konsultacja z inzynierami firmy Microsoft.
To moje zdanie.

Wg. mnie, iPhone to nie wytwór Microsoftu (naszczęście), więc ma prawo pisać tutaj o problemie.

#10 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 20:24

@Up, pewnie, szczególnie gdy mamy system Windows 8 "na tapecie". Windows 8 Dev.Prev. by było jasne. Jak dla mnie to nie iPhone ma problem, a system który na ta chwile NIE JEST SYSTEMEM OPERACYJNYM DLA KOWALSKIEGO.

#11 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 21:42

Okej, dzięki. No trudno, to zaczekam na ten sterownik. Pewnie będzie gdzieś tak w okolicy bety, bo wtedy też użytkowałem iTunes i iPoda i działało bez problemu. ;)

#12 kajet24

kajet24
  • 153 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 21:49

Prędzej bym zainstalował WIN98 niż jakąś niepewną WIN8. ;j

#13 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 listopada 2011 - 21:53

Takie systemy instaluje się z ciekawości, lub dla testów.

#14 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 22:03

effe zgadza sie. Tyle tylko, ze wtedy gdy cos nie działa w systemie Windows 8 DEV. PREV. nie biegnie sie na forum Apple'owe i zadaje pytania. Ale to moja opinia...blizej chyba na forum Windowsa z takim problemem wg. mnie. Pozdr. D.F-B.

#15 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 23:59

Dobra, dobra, postaram się jakoś 'wskrzesić' Windowsa 7, który jest na drugiej partycji, chociaż ledwo się z niego da korzystać... W każdym bądź razie nie ważne.

#16 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 listopada 2011 - 08:56

Ok wyjaśnione. Zamykam. Gdyby trzeba było otworzyć proszę pisać na PW.

#17 Annoying Orange

Annoying Orange
  • 76 postów
  • SkądBielsko- Biała

Napisano 18 listopada 2011 - 22:13

Okej, znalazłem sposób na ten system: 1.Podłącz iPhone do komputera 2.Zresetuj komputer (nie na przycisku na obudowie) 3.Poczekaj aż się włączy, nie odpinaj telefonu 4.Włącz iTunes Po tych krokach z MTP Device przed resetem komputera, po wykonaniu powyższych czynności pojawił się normalnie Apple iPhone. Napiszcie czy ten sposób działa. Pozdrawiam!

#18 HunterPL

HunterPL
  • 74 postów

Napisano 19 listopada 2011 - 00:14

Okej, znalazłem sposób na ten system:
1.Podłącz iPhone do komputera
2.Zresetuj komputer (nie na przycisku na obudowie)
3.Poczekaj aż się włączy, nie odpinaj telefonu
4.Włącz iTunes
Po tych krokach z MTP Device przed resetem komputera, po wykonaniu powyższych czynności pojawił się normalnie Apple iPhone. Napiszcie czy ten sposób działa. Pozdrawiam!

Muszę mieć zainstalowane Apple Mobile Device? Bo odinstalowałem kilka dni temu.

#19 Annoying Orange

Annoying Orange
  • 76 postów
  • SkądBielsko- Biała

Napisano 19 listopada 2011 - 19:27

Tak, najlepiej przeinstaluj iTunes.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych