Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

czy ktoś już dostał pre-order z Apple Store POLSKA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#176 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 grudnia 2011 - 17:01

Coś się stało, że nowy przychodzi? Że zwracasz stary?

To, co się dzieje w większości zwracanych telefonów - głośna wibracja. Jeżeli można to nazwać wibracją.

#177 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 17:44

To problem 4S'ów? I jak to działa? Skoro jest gwarancja to tego nie naprawią? Tylko wymiana na nowy? Możesz opisać sytuację bliżej;) ?

#178 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 grudnia 2011 - 17:57

To problem 4S'ów?

I jak to działa? Skoro jest gwarancja to tego nie naprawią? Tylko wymiana na nowy? Możesz opisać sytuację bliżej;) ?

To często spotykany problem, także na tym forum. Poczytaj na oficjalnym forum Apple. Wada fabryczna, więc telefon musi zostać wymieniony. Zresztą z tego co wiem Apple nie naprawia iPhonów, tylko daje nowe. Inna sprawa, czy w przyszłości nie będą to telefony odnowione - póki co takich nie ma, bo 4S to nowy model.

#179 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 18:35

W takim razie zdecydowanie polecacie kupić poprzez Apple Online Store niż przez allegro?

#180 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 grudnia 2011 - 19:28

Na pewno, masz pewność co do gwarancji. Zresztą, co do zakupów na takie kwoty według mnie na serwisach internetowych typu Ebay, Allegro trochę ciężko polegać. Lepiej dopłacić trochę grosza ale mieć pewność. :)

#181 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 20:43

Czyli jak rozumiem na razie Apple odsyła nowe zafoliowane telefonu ,nie żadne refurbished ? (i jaka jest pewność ,że to nie odnowione) I zadzwoniłeś na infolinię Apple opisałeś problem i jak rozumiem oni wysłali do Ciebie nowy telefon i jak przyszedł nowy ,to pewne temu samemu kurierowi oddałeś też stary ? Ja mam głośną wibrację i static noise i zastanawiam się czy oddać go do Apple.

#182 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 grudnia 2011 - 20:53

Czyli jak rozumiem na razie Apple odsyła nowe zafoliowane telefonu ,nie żadne refurbished ? (i jaka jest pewność ,że to nie odnowione)
I zadzwoniłeś na infolinię Apple opisałeś problem i jak rozumiem oni wysłali do Ciebie nowy telefon i jak przyszedł nowy ,to pewne temu samemu kurierowi oddałeś też stary ?

Ja mam głośną wibrację i static noise i zastanawiam się czy oddać go do Apple.

Nie ma jeszcze refurbished. Przecież ten telefon dopiero co pojawił się w sprzedaży.

To inaczej działa. Apple zamawia kuriera, z którym potem umawiasz się na odbiór. Apple w międzyczasie wysyła nowy telefon. Ja akurat nadaję dopiero jutro kiedy odbiorę nowy, bo nie mogę sobie pozwolić na bycie bez telefonu.

#183 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 20:59

rozumiem ,dziękuję za odpowiedź To proszę tylko ,napisz jutro czy nowy telefon jest wolny od usterek

#184 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 grudnia 2011 - 21:17

No niektórzy pisali że dopiero za 5 razem dostali dobry :-) Po Twoim poście sprawdziłem, jak było z poprzednimi produktami. Pierwszy iPad został pokazany w styczniu, w sprzedaży był bodaj od marca albo od kwietnia. Pierwsze modele refurbished pojawiły się pod koniec września. Moim zdaniem nie ma szans, aby 2 miesiące po premierze były już takie modele.

#185 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 22:04

No niektórzy pisali że dopiero za 5 razem dostali dobry :-) Po Twoim poście sprawdziłem, jak było z poprzednimi produktami. Pierwszy iPad został pokazany w styczniu, w sprzedaży był bodaj od marca albo od kwietnia. Pierwsze modele refurbished pojawiły się pod koniec września. Moim zdaniem nie ma szans, aby 2 miesiące po premierze były już takie modele.

Ludzie nie wiem co wy macie do refuba w nim wsyztsko co jest na zewnatrz jest wymieniane i bateria jeszcze, te telefony sa nowe w zasadzie i tak samo wartosciowe jak nowe.

#186 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 23:20

Nie ma jeszcze refurbished. Przecież ten telefon dopiero co pojawił się w sprzedaży.

Dam głowę, że są. Po pierwsze, 2 m-ce to nie "dopiero co", po drugie, sprzedaż przekroczyła pewnie 30 mln egzemplarzy i wreszcie po trzecie, mnóstwo ludzi wymieniało telefony z różnych przyczyn, czasem wielokrotnie.
Nie sądzisz chyba, że wadliwe telefony są przechowywane w magazynie, a klientom wydawane są nowe, z puli przeznaczonej do sprzedaży?

Pierwszy iPad został pokazany w styczniu, w sprzedaży był bodaj od marca albo od kwietnia. Pierwsze modele refurbished pojawiły się pod koniec września.

Pojawił się pod koniec września w sprzedaży. Widziałeś kiedyś, by Apple sprzedawało odnowione iPhone'y? To, kiedy (i czy w ogóle) odnowione urządzenie pojawi się w sprzedaży nie ma najmniejszego znaczenia.

Ludzie nie wiem co wy macie do refuba w nim wsyztsko co jest na zewnatrz jest wymieniane i bateria jeszcze, te telefony sa nowe w zasadzie i tak samo wartosciowe jak nowe.

Poza tym co na zewnątrz i baterią są jeszcze inne elementy, które, jeśli się do tego nadają, są wykorzystywane ponownie. Gdyby urządzenie odnowione miało taką samą wartość jak nowe, to nikt by się w odnawianie nie bawił.

#187 pietrex

pietrex
  • 52 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 23:37

Chciałbym zamówić Iphone'a 4S ale zastanawiam się czy istnieje realna szansa, że otrzymam go jeszcze przed Nowym Rokiem? I czy nie lepiej jeszcze poczekać? (gdzie się nie wejdzie to wszędzie wszyscy piszą o wymianach...)

#188 multilab

multilab
  • 64 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 23:43

Apple nie dopuszcza możliwości, aby jakikolwiek serwis grzebał w ich produktach. Wg nich tylko producent może to zrobić zgodnie z ich wymaganiami. A zatem uszkodzone są zapewne tam odsyłane i poddane efektywnemu recyklingowi z odzyskiem tego co się uda odzyskać lub po ponownej obróbce uzyskać stan fizyczny jak w nowym. Opieram się na słynnej biografii.

#189 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 23:52

Jak bardzo wadliwe są 4S? Bo aż strach teraz kupić? Nigdzie nie słyszałem o głośnej wibracji z 3gs'ach i 4kach. Słyszałem też coś o żółtych ekranach w iPhone 4s. To jakaś wada? Wszystkie tak mają czy tlyko niektóre?

#190 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 00:08

Nigdzie nie słyszałem o głośnej wibracji z 3gs'ach i 4kach.

Bo nie słyszałeś jeszcze cichej, której w ani w 3GS, ani w 4 nie ma ;)

#191 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 grudnia 2011 - 15:06

Dostałem nowego 4S. Moim zdaniem to nie jest refurbished (widziałem kiedyś takiego i był niedokładnie złożony). Tak czy siak chyba wszystko ok. Wibracja jest głośniejsza niż w czwórce, to fakt, ale nie wydaje takiego tragicznego dźwięku jak w filmach na YouTube.

#192 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 15:22

Teraz to zastanawiam się czy faktycznie kupować 4S. Nie dość, że ponoć jakiś zółty ekran mają to jeszcze ta wibracja. Hmm.

#193 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 grudnia 2011 - 15:47

Teraz to zastanawiam się czy faktycznie kupować 4S. Nie dość, że ponoć jakiś zółty ekran mają to jeszcze ta wibracja. Hmm.

Nie żółty ekran, tylko trochę cieplejsza barwa. A żółte plamy to były w iPhone 4, które znikały po jakimś czasie. A wibracja - moim zdaniem w iP4 była zbyt słaba.

#194 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:13

Hm. Czyli warto kupować? Bo ciągle się zastanawiam, już prawie mam kasę odłożoną. I jeszcze orientuje się w temacie. Zastanawia mnie też ,bo czytałem tutaj na forum, że nie warto brać 16GB, bo filmiki dużo zajmują. I raz dwa można to zapełnić.

#195 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:30

Z tymi filmikami s87 się nie przejmuj , bo se przerzucisz na kompa a usuniesz z iPhone więc ja nie widzę tutaj problemu.

#196 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:40

Hm. Czyli warto kupować? Bo ciągle się zastanawiam, już prawie mam kasę odłożoną. I jeszcze orientuje się w temacie. Zastanawia mnie też ,bo czytałem tutaj na forum, że nie warto brać 16GB, bo filmiki dużo zajmują. I raz dwa można to zapełnić.

Moim zdaniem warto. Nie ma dużych różnic między 4 a 4S, ale telefon jest wyraźnie szybszy, zdjęcia i filmy wychodzą świetnie, a Siri to fajny bajer (ale jednak tylko bajer).

#197 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:42

No niby racja. Też o tym myślałem, ale lepiej głośno myśleć i im więcej zdań tym lepiej. Czyli to nie są według Was tak rażące "wady", żeby nie kupować 4S? Głośna wibracja i gorsze barwy niż w iPhone 4. A wiadomo kiedy wyjdzie iPhone 5? Może poczekać :D ?

#198 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:49

Nie ma żadnej głośnej wibracji. Znaczy jest zmieniony mechanizm, który jest głośniejszy niż w 4. Jak masz coś takiego (Problem Apple iPhone 4S Vibration - YouTube) (taki buzz) to odsyłasz i dostajesz nowy.

Ekran - kwestia gustu. Ten co teraz dostałem, mam wrażenie że ma zimniejsze barwy. Ten co odesłałem miał trochę cieplejsze. A może mi się wydaje. Ale to nie ma znaczenia. Na co dzień i tak tego nie widać.

#199 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:51

powiedzcie mi , bo tego chyba nikt jeszcze nie poruszał, jak zamawialiście przez apple store to braliście z wiadomością do upominku ?, jeżeli ktoś brał jak to wygląda i myślicie że to wpływa na czas dostarczenia (wysyłki).

#200 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:52

Czyli zamawiać bez spinania się :) ? Czy może w w styczniu bedzie iPhone 5? :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych