Witam,
Podczas uruchamiania tej aplikacji otrzymuję błąd krytyczny. Gdy ją uruchamiam włącza się razem z nią Excel 2011 i wyskakuje błąd programu Solver po czym również Excel się minimalizuje i nie można w niego wejść, trzeba zakończyć proces.
W pierwszej kolejności muszę zapytać co to jest w ogóle za aplikacja i do czego służy?
Czy jest to aplikacja od Apple instalowana razem z Mac OS czy od Microsoft Office 2011?
I najważniejsze czy u was też się tak dzieje czy to występuje tylko u mnie oraz jak temu ewentualnie zaradzić?

Aplikacja Solver i błąd po uruchomieniu
Rozpoczęty przez
mtbakk
, 14 lis 2011 08:07
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 listopada 2011 - 08:07
Napisano 16 listopada 2011 - 21:27
Jeśli nie wiesz czym jest solver jest Ci on najprawdopodobniej nieprzydatny i nie zawracaj sobie nim głowy.
Generalnie jest to aplikacja-plugin do MS Excel, która pod MacOS przysparza problemów a pod Win działa dobrze. Da się dzięki niej m.in. wyszukiwać wynik dla wcześniej stworzonego modelu. Z tego co wiem nie stworzył jej ani MS a tym bardziej Apple, tylko firma trzecia (choć jest on integralna częścią ms office).

Napisano 16 listopada 2011 - 21:37
Już sam rozwiązałem problem tylko zapomniałem napisać. Jak się uruchomi program z Launchpada to niestety na Lionie pojawia się błąd ale jeżeli uruchomi się excela potem wejdzie w narzędzia -> dodatki -> plugin solver to wszystko działa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych