Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aplikacja Solver i błąd po uruchomieniu

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 mtbakk

mtbakk
  • 24 posts

Posted 14 November 2011 - 08:07

Witam, Podczas uruchamiania tej aplikacji otrzymuję błąd krytyczny. Gdy ją uruchamiam włącza się razem z nią Excel 2011 i wyskakuje błąd programu Solver po czym również Excel się minimalizuje i nie można w niego wejść, trzeba zakończyć proces. W pierwszej kolejności muszę zapytać co to jest w ogóle za aplikacja i do czego służy? Czy jest to aplikacja od Apple instalowana razem z Mac OS czy od Microsoft Office 2011? I najważniejsze czy u was też się tak dzieje czy to występuje tylko u mnie oraz jak temu ewentualnie zaradzić?

#2 damianl

damianl
  • 6 posts

Posted 16 November 2011 - 21:27

Jeśli nie wiesz czym jest solver jest Ci on najprawdopodobniej nieprzydatny i nie zawracaj sobie nim głowy. ;) Generalnie jest to aplikacja-plugin do MS Excel, która pod MacOS przysparza problemów a pod Win działa dobrze. Da się dzięki niej m.in. wyszukiwać wynik dla wcześniej stworzonego modelu. Z tego co wiem nie stworzył jej ani MS a tym bardziej Apple, tylko firma trzecia (choć jest on integralna częścią ms office).

#3 mtbakk

mtbakk
  • 24 posts

Posted 16 November 2011 - 21:37

Już sam rozwiązałem problem tylko zapomniałem napisać. Jak się uruchomi program z Launchpada to niestety na Lionie pojawia się błąd ale jeżeli uruchomi się excela potem wejdzie w narzędzia -> dodatki -> plugin solver to wszystko działa.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users