Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Find My iPhone - poza siecią

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 13 listopada 2011 - 14:24

Założyłem konto na me.com, zweryfikowało ale mam problem z Find My iPhone cały czas pokazuje iPhone poza siecią a jest pakiet na net i do tego jestem teraz podłączony pod wifi. OCK?

#2 ralg

ralg
  • 79 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 16:35

mam to samo, ani razu mi go nie wyszukało przez icloud.com

#3 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 13 listopada 2011 - 18:17

Na app w telefonie takie coś mam
Dołączona grafika
GPS sprawdziłem, działa.

#4 ralg

ralg
  • 79 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 20:00

identycznie. Był kiedyś temat o problemach z find my iphone, o ile dobrze pamiętam paru osobom pomógł restore, ale niestety nie mi :/

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 21:27

a macie włączona usługe 'find my iPhone' w ustawieniach iCloud telefonu ???? To dla oprogramowania 5.x
Dla 4.x trzeba dodać w ustawieniach konto 'MobileMe' i wybrać jedyną dostępną tam usługę którą jest 'find my iPhone'[COLOR="Silver"]

EDIT: I żeby było jasne do końca: Instalacja aplikacji 'Find My iPhone' nie powoduje możliwość lokalizacji telefonu na którym jest ona instalowana. Aplikacja służy do lokalizacji innych urządzeń.

#6 ralg

ralg
  • 79 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 22:43

no oczywiscie ze mam włączoną usługę w iCloud, przeciez inaczej bym nie pisał ;p Zresztą nawet jakbym jej nie miał włączonej to by pokazał mi się komunikat " Aplikacja znajdź mój iPhone została wyłączona"

#7 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 14 listopada 2011 - 07:46

Dla 4.x trzeba dodać w ustawieniach konto 'MobileMe' i wybrać jedyną dostępną tam usługę którą jest 'find my iPhone'

Mam 4.3.1, w ustawienia-->?poczta, kontakty, inne-->meobileme-->mam włączoną jedyną dostępną tam usługę, jak przesuwam suwak na szaro to pokazuje komunikat że nie będzie można zlokalizować iP, włączałem i wyłączałem tą usługę i efekt ten sam, wchodzę przez lapka na icloud.com i cały czas pokazuje poza siecią. Myślałem też o usunięciu konta i założeniu go jeszcze raz ale jest info że jak usunę konto to wymaże mi wszystkie dane więc nie robiłem.

#8 borewicz

borewicz
  • 47 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 23:41

Pozwólcie że odświeżę temat i się do niego podłączę ze swoim problemem. Nie mam problemu ze zlokalizowaniem iPhona, natomiast find my mac/iphone na icloud.com nie znajduje mojego maca mini, widnieje pod nim napis "poza siecią". Czy find my mac działa tylko na macbookach ?

#9 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 05 stycznia 2012 - 08:19

O Twoim problemie nie wiem bo nie mam mac-a. Natomiast prawdopodobnie znana jest przyczyna nie działającego Find My iPhone, problem tkwi na 99.99% w haktywacji telefonu. Za chwilę dostanę macierzystą kartę zrobię "apdejt" i wtedy będzie wiadomo na stówę.

#10 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 stycznia 2012 - 12:44

Pozwólcie że odświeżę temat i się do niego podłączę ze swoim problemem. Nie mam problemu ze zlokalizowaniem iPhona, natomiast find my mac/iphone na icloud.com nie znajduje mojego maca mini, widnieje pod nim napis "poza siecią". Czy find my mac działa tylko na macbookach ?

A czy to dział o macach?

#11 borewicz

borewicz
  • 47 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 15:15

Tak, działa, właśnie udało mi się uruchomić odnajdywanie mojego maca. W preferencjach systemowych/sieć należy połączyć się z internetem przez wi-fi i dopilnować aby to połączenie było na pierwszym miejscu listy połączeń sieciowych.

#12 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 20 stycznia 2012 - 16:50

Po problemie,jakiś czas temu zrobiłem "apdejt", aktywowałem kartą macierzystą i jest OK.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych