Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozmowa w trybie głośnomówiącym - rozmówca mnie nie słyszy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 listopada 2011 - 14:15

Witam.. Problem jest dokładnie taki jak tytuł tematu: dzwoni ktoś do mnie, naciskam przycisk "Głośnik" i... nie mogę rozmawiać. Ja słyszę rozmówcę ale on mnie nie słyszy. W trybie normalnym wszystko jest ok. Posprawdzałem i zorientowałem się, że w trybie głośnomówiącym mikrofon normalny (ten pod Home i koło głośnika) nie działa ale za to ten mikrofon koło wejścia jack działa i mogę przez niego nawet rozmawiać. Z nim jest problem taki, że słychać mnie dopiero gdy przyłożę telefon do głowy :| Miał ktoś kiedyś taki problem? Czy to wina softu czy raczej hardware? Niezbyt mam możliwość zrobić restore teraz ale jeżeli nie będzie wyboru to zrobię to.

#2 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 13 listopada 2011 - 16:38

Najpierw zrób restore a jeśli to nie pomoże to będzie to wina mikrofonu cyfrowego, które lubią się bez powodu wysypać.

#3 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 listopada 2011 - 18:20

Po restore głośnik działa tak samo. Niestety zapomniałem sprawdzić czy przed JB problem występuje :| Jest szansa, że to przez to?

#4 badboyryba

badboyryba
  • 23 postów

Napisano 08 marca 2012 - 23:09

Witam, Mam podobny problem.... W normalnym trybie jest wszystko ok, ale w trybie głośnomówiącym i facetime mikrofon nie działa.... Czy ktoś zna rozwiązanie?????????

#5 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 09 marca 2012 - 07:21

respring-->restart-->hard reset-->restore--> serwis

#6 badboyryba

badboyryba
  • 23 postów

Napisano 11 marca 2012 - 18:45

robiłem aktualizację do 5.1 i nie pomogło.... z serwisem kiepsko, bo tel po gwarancji....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych