Witam,
Mam problem ze swoim iPad'em 2, który dotyczy karty SIM. Dodam, że zainstalowany iOS to najnowsza obecnie wersja 5.0.1. Otóż, podczas pracy z tabletem, nagle pojawia się w komunikat "Brak karty SIM". Restart nie pomaga. Dopiero wyciągnięcie karty i włożenie jej ponownie rozwiązuje problem. Sytuacja ma miejsce od momentu, gdy zaktualizowałem system, choć nie mam pewności, czy to jest faktyczna przyczyna. Tak czy inaczej, sytuacja powtarza się od czasu do czasu. Proszę o porady, co to może być i czy można coś z tym zrobić? Pozdrawiam.
Brak SIM w iPad2
Rozpoczęty przez
Amilo
, 13 lis 2011 12:17
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 listopada 2011 - 12:17
Napisano 13 listopada 2011 - 19:00
wymień kartę.
Napisano 13 listopada 2011 - 22:39
Przywróciłem ustawienia fabryczne i karta SIM sie pojawia - nie wiem jednak na jak dlugo.
---------- Wpis dodano o 22:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:32 ----------
A jednak, nadal karta nie działa :-(
---------- Wpis dodano o 22:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:32 ----------
A jednak, nadal karta nie działa :-(
Napisano 14 listopada 2011 - 17:20
no to wymień tę karte :-)
Napisano 15 listopada 2011 - 21:39
Tak tez zrobie, ale nie jestem pewien czy to problem karty sim czy np. samego iPad'a lub iOS'a. Karta zaczyna dzialac ZAWSZE po twardym resecie.
Napisano 20 listopada 2011 - 21:08
Wymieniłem kartę SIM na nową u operatora i problem z jej brakiem wrócił, choć początkowo działała bez zarzutu. Zastanawiam się teraz, czy to problem samego iPad'a, czy tez iOS'a? Dodam, że po twardym resecie karta sie pojawia, ale tez nie zawsze - nie zaobserwowalem reguly.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych