Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone odbiera wiadomości iMessage nie z tego telefonu.

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 JagodaW

JagodaW
  • 71 posts
  • SkądZ krainy fantazji...

Posted 12 November 2011 - 16:02

Oto ciekawy przypadek z iP4s i iMessage. Mój znajomy ma iP4 soft 4.3.1 z JB(nazwijmy go Julek), jego brat kupił sobie iP4s soft 5.0, po upgrade 5.0.1(niech będzie Krzyś) i robiliśmy mu aktywacje tego 4s, przy aktywacji poproszono o kartę sim, a z racji, że jeszcze nie ma karty micro sim, wsadziliśmy kartę Julka do telefonu Krzysia aby dokonać tej aktywacji. Telefon ruszył, wszystko fajnie, itd. Pojawił się jednak problem, gdy ktoś z softem 5.0 wysyła wiadomość do Julka, ta wiadomość wędruje do Krzyśka, który jeszcze nie ma swojej karty microsim, ale ma wifi więc te wiadomości otrzymuje. Na tą chwilę wyłączyliśmy iMessage. Moje pytanie jest takie - czy po włożeniu nowej karty sim Krzyśka do jego telefonu, zostanie zmieniony ten numer do wiadomości iMessage? Numeru nie można ręcznie zmieniać(logiczne), kiedy wejdzie się w ustawienia iMessage przy numerze tel Julka widać napis "weryfikuję". Ktoś może miał do czynienia już z taką sytuacją? PS. Tak swoją drogą jak już temat założyłam - da się jakoś zrobić tak że gdy przychodzi SMS, żeby nie było widać ani od kogo jest to wiadomość, ani co w niej jest? Wiem jak wyłączyć pokazywanie wiadomości, ale ciągle i tak jest napisane od kogo przyszła. Ktoś ma jakiś pomysł?

#2 Aldo

Aldo
  • 151 posts

Posted 12 November 2011 - 17:24

iMessage przypisał sobie numer kom. do konta. Musicie usunąć/zamienić numer, i wszystko bd gotowe! ;) Jeżeli Krzysiek nie ma numeru jeszcze, jedyną opcją jest jego adres email (chyba, że jakiś inny adres sobie jeszcze przypisał). Wszystkie opcje znajdziesz w Ustawienia > Wiadomości > Odbieraj pod (jest na dole) powodzenia! :)

#3 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 November 2011 - 18:45

PS. Tak swoją drogą jak już temat założyłam - da się jakoś zrobić tak że gdy przychodzi SMS, żeby nie było widać ani od kogo jest to wiadomość, ani co w niej jest? Wiem jak wyłączyć pokazywanie wiadomości, ale ciągle i tak jest napisane od kogo przyszła. Ktoś ma jakiś pomysł?

Wejdź w Ustawienia - Powiadomienia - Wiadomości i zmień styl komunikatu na brak

#4 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 12 November 2011 - 19:57

PS. Tak swoją drogą jak już temat założyłam - da się jakoś zrobić tak że gdy przychodzi SMS, żeby nie było widać ani od kogo jest to wiadomość, ani co w niej jest? Wiem jak wyłączyć pokazywanie wiadomości, ale ciągle i tak jest napisane od kogo przyszła. Ktoś ma jakiś pomysł?

Zaglądnij do ustawień powiadomienia

#5 Cosy_

Cosy_
  • 12 posts

Posted 16 November 2011 - 21:24

Dlaczego nie mam możliwości wpisania nr telefonu skoro go mam to powinna być taka możliwość prawda?

#6 jawna

jawna
  • 82 posts

Posted 16 November 2011 - 21:39

Mam to samo. W polu Telefon-Mój numer mam Nieznany i nie da się tego edytować. To podobno wina karty ale pomimo wymiany dalej nie działa więc nie wiem co robić....

#7 RysiekH7

RysiekH7
  • 2 posts

Posted 17 November 2011 - 22:51

iMessage działa po mailu, w ustawieniach - wiadomości -odbieraj pod zmień Apple ID na nowe i gitara :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users