Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jak sprawdzić czy iPhone był zalany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 00:19

Witam Szukałem w Google'ach i na MyApple ale nie znalazlem informacji na temat jak sprawdzić czy płyta główna w iphonie była zalana czy nie, licza na waszą wiedze i wskażecie mi sposób jak odroznic zalaną od ne zalanej. Pozdrawiam.

#2 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 listopada 2011 - 09:25

Na płycie sa "papierki" które w kontakcie z wodą zmieniają kolor na czerwony. Również są one widoczne z zewnątrz w gnieździe mikrofony i wejściu na docka na dole.

#3 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 11 listopada 2011 - 09:33

Owszem na płycie są dwa, ale przyglądam się swoim (obecnie jakieś 10 sztuk leży) iP i w żadnym w dock'u ani w mikrofonie nie widzę water indicatora (bo tak się to nazywa).

#4 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 listopada 2011 - 11:10

Nie mikrofonie, pod złączem docka, w środku, powinien wystawać mały paseczek.

#5 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 listopada 2011 - 11:58

Oraz w złączy słuchawkowym jest, u mnie w każdym widzę go, w 2G jest w połowie czerwony nawet.

#6 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 listopada 2011 - 14:37

Miałem na myśli gniazdo słuchawek a napisałem mikrofonu. Przepraszam, mój błąd.

#7 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 22:04

ok widze ten pod dockiem niby jest czerwony, no ale w moim popzrednim iphonie (3G) tez byl czerwony a nie był całkowicie zalany tylko byćmoże w zimie jakoś tam nalecialo troche, natomiast w gniezdzie jack zadnego nie widze oraz na plycie glownej tez nic nie widze. Jedyne kolorowe co jest na płycie to jakaś żółta kropka na sRAM (1cm nad złączem pod taśme nr. 4) Głównie chodzi mi o to czy jest gdzieś coś na płycie głównej jakis water idicator gdyz ostatnio kupilem 3Gs'a za 250 zeta ale wlasnciciel nie wiedzial co z nim bylo robione wczesniej ani nic nie wie o jego "przebiegu" wiec jakos musze sie dowiedzec czy da rade z niego cos wykrzesać jeszcze. Co do gniazda Dock, zapewne przez to, że jest czerwone to nie bedze dzialac?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych