IPhone 4 - sn0wbreeze 2.8b10 - hacktywacja problem...
Napisano 10 listopada 2011 - 22:36
Dzisiaj kupiłem IPhone 4 "wiszący" na jabłku, więc ugotowałem IOS 5.0 z opcją hacktywacji, telefonik wgrał customa, jednak zawisł ponownie na jabłku tylko zaraz niedługo po odtworzeniu (jabłko + pasek, który ani nie drgnął przez około 20 minut.
Więc ostatecznie wgrałem czysty IOS 5 i przeszedł bez problemu (chwilowo olewam problem basebandu nawet jeśli Gavey też nie pomoże), jednak jest problem z aktywacją on jest prawdopodobnie z niemieckiego T-Mobile, ja mam Polskie T-Mobile, więc karta raczej działać nie będzie...
Mam pytanie jak i czym to zaktywować (lub ewentualnie jak zmusić snowbreeze do zrobienia customa już zaktywowanego).
Dzięki serdeczne
Napisano 10 listopada 2011 - 22:41
Napisano 10 listopada 2011 - 22:54
Wykonaj po prostu JB przez redsnow'a , telefon po restarcie bedzie aktywowany.
Jeszcze takie pytanie, wykonałem JB... Wyexploitowało L1mer4in, ale po restarcie dalej okno aktywacji, pytanie czy wymagana jest do tego karta sim czy nie??
Napisano 10 listopada 2011 - 23:02
Jeszcze takie pytanie, wykonałem JB... Wyexploitowało L1mer4in, ale po restarcie dalej okno aktywacji, pytanie czy wymagana jest do tego karta sim czy nie??
Nie iP po JB i restarcie powinien się uruchomić bez aktywacji , oczywiście z opcją just boot
Napisano 10 listopada 2011 - 23:28
Nie iP po JB i restarcie powinien się uruchomić bez aktywacji , oczywiście z opcją just boot
Dzięki, już sobie poradziłem... można zamknąć...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych