Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Instalacja softu iOS 5 + Jailbreak dla iPhone 4 oraz iPhone 3GS

• This topic is locked This topic is locked
526 replies to this topic

#426 drharvey

drharvey
  • 32 posts

Posted 06 March 2012 - 15:18

Czy jeżeli podczas jailbreaka nie zaznaczyłem "multitasking gestures" to muszę ponownie przeprowadzić jailbreaka czy istnieje inna możliwość włączenia gestów na ios 5.0.1? Jeśli nie to czy po prostu wystarczy jeszcze raz podpiąć telefon pod np. redsn0wa czy muszę najpierw wgrać czysty soft i dopiero robić jailbreak?

#427 luki_92_92

luki_92_92
  • 24 posts
  • SkądS-C

Posted 07 March 2012 - 23:23

pomocy! robiłem jak w poradniku na 1 stronie i przy wrzucaniu softa z sn0wbreeze przez itunes wyskoczył mi błąd 10, i od 20 minut mam na ekranie iphona nadgryziony płatek śniegu i pasek postępu który stoi w miejscu na samym początku... co ja mam zrobić? da się to naprawić? Dobra wprowadziłem go jeszcze raz w pwng dfu ale dalej w itunes wyskakuje ten nieznany błąd 10, co ja mam z tym zrobić? nie mówcie mi że go zepsułem na stałe ;/ teraz wgl przestał się właczać a itunes nawala jakieś błędy.... czyli co, po telefonie? :/

#428 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 20 March 2012 - 16:56

Witam Czy mogę aktywować iPhone 3GS na FW 5.1? Nie potrzebuję JB tylko chodzi mi o aktywację. Mam coś takiego: model: iPhone 3GS 32GB Black version: 5.0.1 serial: ------- mac: ------ warranty coverage: Out of Warranty warranty period: 2010-03-19 / purchase country: United Kingdom activated: yes carrier: Orange United Kingdom SIM locked: yes Pozdrawiam

#429 fellert

fellert
  • 272 posts
  • SkądWygoda /k Garwolina

Posted 20 March 2012 - 19:30

Tak możesz o ile zrobisz w Redsnow Custom Firmware z zaznaczoną opcją hackaktywacji. Tworząc CF od razu ma on domyślnie zaznaczoną w sobie opcję instalacji Cydii ale możesz odznaczyć jej instalację podczas tworzenia CF.

#430 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 20 March 2012 - 19:50

Nie widzę opcji Custom Firmaware w Redsn0w

#431 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 20 March 2012 - 19:54

Zapewne chodziło mu o sn0wbreeze

#432 ssebal

ssebal
  • 990 posts

Posted 20 March 2012 - 19:58

Jest to na uwięzi czy trwałe? Czyli ten program: sn0wbreeze v2.9.3 (For iOS 3.1.3, 3.2.x, 4.0.x, 4.1, 4.2.1 to 4.2.8, 4.3 to 4.3.3, 4.4.3, 4.4.4, 5.0.1, 5.1) Czy jak wgrywałem 5.1 przez przytrzymanie "shift" i wybranie pliku to mam old-bootrom czy nowy? Pozdrawiam

#433 fellert

fellert
  • 272 posts

Posted 21 March 2012 - 15:15

Tak Redsnowem można zrobić Custom IPSW nie podnoszący basebandu. Ja jednak wolę Snowbreeze bo ma więcej opcji mimo wszystko do do dostosowania softu. Do tego potrzebna ci jest jeszcze TinyUmberella i najlepiej jak telefon byłby w Pwned DFU. Bootromu Ci nie zmienia. jak chcesz sprawdzić jaki masz bootroom na Iphonie to musisz użyć programu iDetector i on wykryje ci jaki masz bootrom na telefonie. Wrzucanie softu z nowym bootromem na telefon który ma stary może się źle skończyć.

#434 monikamonika

monikamonika
  • 3 posts

Posted 21 March 2012 - 18:38

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#435 dr_gonzo

dr_gonzo
  • 57 posts

Posted 22 March 2012 - 11:23

Więc tak, jest jakiś manual dla laika (takiego jak ja) jak od początku do końca sobie poradzić z takim tematem: iPhone 4 / iOS 4.3.3 baseband 4.10.01 / Jailbreak / Gevey sim do ominięcia simlocka Chciałbym zainstalować iOS 5.?.? dalej używać Gevey'a do ominięcia simlocka, jak mam się za to zabrać? Jakie pliki ściągnąć z softem, itp. I czy jest untethered? Pamiętam, że jakiś czas temu nie był i się coś z Cydii pobierało żeby temu zapobiec. Zależałoby mi żeby to dzisiaj przeprowadzić sprawnie. Jeśli jest ktoś na tyle miły, aby napisać mi krok po kroku jak to zrobić, albo istnieje wiarygodne źródło w internecie jak się za to zabrać to prosiłbym o odpowiedź, może być na priv :) Dzięki z góry.

#436 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 March 2012 - 19:17

Witam wszystkich! Chcę zaktulizować oprogramowanie do 5.1(z 4.3.5) zachowujac bb 4.10.1(gevey) teraz moje pytanie: -jak to zrobić krok po kroku ? -jakiej wesji sn0wbrezze użyć? -skąd pobrać iOS 5.1 liczę na waszą pomoc ? -jak zachować pliki shsh? Liczę na pomoc ponieważ nie chcę niczego popsuć :) pozdrawiam

#437 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 29 March 2012 - 19:56

-wiele tutków w necie jest, wystarczy wyszukiwarka forumowa lub google i max minuta szukania
-wersja sn0wbreeze jest już tylko jedna iH8sn0w.com
- stąd pobierzesz potrzebny iOS Download iOS Firmware
-a masz JB? To same się zachowały.

Na Twoim miejscu dowiedziałbym się czy na pewno Twoja Gevey obsługuje 5.1

#438 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 March 2012 - 21:07

kajus01 a to nie wyszystkie gevey z zachowanym bb bd działać ? mam żółtą gevey supreme

#439 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 30 March 2012 - 07:34

Nie znam się na Gevey, dla Mnie to ZUO, omijam szerokim łukiem. Wiem tylko że nie każda obsługuje iOS5 i to użytkownicy tu opisywali.

#440 BigT

BigT
  • 33 posts

Posted 31 March 2012 - 12:35

Witam, mam wielką prośbę o pomoc. Mam iPhone 4. Bez Simlocka. Kupiony w Erze jakieś 1,5 roku temu. Mam soft 4.3.3, ale coś się rozjechało i nie działa część aplikacji. Chce zrobić update softu, niekoniecznie do najnowszego, ale coś co będzie działało stabilnie a ja nie będę musiał co chwilę podłączać Iphone'a do kompa i robić restarty,booty itp itd. Czy ktoś może mnie odesłać do jakiegoś prostego manuala? byłbym zobowiązany. Czytam od wczoraj różne wątki na forum, ale nawał informacji nie pozwala podjąć sensownej decyzji, który manual zastosować. Dzięki z góry za wskazówki. BigT

#441 relax

relax
  • 3 posts

Posted 31 March 2012 - 14:37

Problem z wgraniem ios na iphone 4

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#442 fellert

fellert
  • 272 posts

Posted 31 March 2012 - 18:15

Witam,

mam wielką prośbę o pomoc.

Mam iPhone 4. Bez Simlocka. Kupiony w Erze jakieś 1,5 roku temu. Mam soft 4.3.3, ale coś się rozjechało i nie działa część aplikacji. Chce zrobić update softu, niekoniecznie do najnowszego, ale coś co będzie działało stabilnie a ja nie będę musiał co chwilę podłączać Iphone'a do kompa i robić restarty,booty itp itd.

Czy ktoś może mnie odesłać do jakiegoś prostego manuala? byłbym zobowiązany. Czytam od wczoraj różne wątki na forum, ale nawał informacji nie pozwala podjąć sensownej decyzji, który manual zastosować. Dzięki z góry za wskazówki.

BigT

Na obecną chwilę pozostaje Ci soft 5.1 i Jailbreak tethered albo semitethered niestety.
Tak na boku Co do semitethered mimo iż ja np. wczoraj stawiałem takowy na 4 nie działa nadal trzeba go podpinać pod komputer.

#443 BigT

BigT
  • 33 posts

Posted 31 March 2012 - 20:58

dzieki. A jakiś manual pod ręką masz może? trudno się przebić przez wątek składający się z 500 zakładek i 2500 tys wpisów :( btw. ostatni raz kupiłem iPhone. To już 3 sztuka przez 4 lata. Wkurza mnie to, że żeby zrobić update softu 3 dzień wczytuje się w errory 3194, 1602, 1604, redsnowy, ireby, reinstaluje Itunsy, edytuje jakies pliki "hosts" a kupiłem w Erze na fakture bez simlocka właśnie po to żeby mieć spokój. To jakaś ściema czy ja jestem gamoń? ehhhh

#444 fellert

fellert
  • 272 posts

Posted 31 March 2012 - 21:36

Skoro nie masz simlocka to zrób normalnie update do 5.1 a potem JB redsnowem. Co do manuala są ich setki zarówno na forum i nie tylko wystarczy w google wpisać: Jailbreak Ios 5.1 i masz już ze 1000 stron instrukcji itp. Ja za rękę prowadził nie będę trochę samodzielności.

#445 BigT

BigT
  • 33 posts

Posted 31 March 2012 - 22:56

dzieki. O to mi mniej więcej chodziło. Co do samodzielności to staram się jakoś radzić i zanim zapytam szukam odpowiedzi sam. Ale trzeba wiedzieć czego dokładnie szukać bo jak pewnie wiesz to "wersji" z jailbreak'iem 5.1 jest całkiem sporo a pod każdym takim manualem są dziesiątki wpisów, że coś nie gra, nie idzie i odpowiedzi, że jest juz nowy jailbreak, nowy redsnow itp itd. Tak samo na tym forum w tym wątku. Łatwo o błąd po prostu więc chciałem dopytać. Dzięki za wskazówkę.

#446 celinskip

celinskip
  • 5 posts

Posted 05 April 2012 - 09:55

Witam, mam dość spory problem z podniesieniem softu z 4.3.3 do 5.0.1 z zachowaniem basebandu (używam gevey). Powiedzcie gdzie robię błąd. 1. Przygotowuje custom soft reds0wem 2. Wprowadzam w dfu przed redsn0w 3. Włączam itunsa i tam wyskakuje, że iphone wymaga otworzenia... wciskam alt wybieram przerobiony soft i po chwili zawsze jest blad 1600.... A potem muszę wychodzić z dfu przez tiny umbrela. Co robię nie tak?

#447 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 05 April 2012 - 10:06

Podnosisz do przestarzałego softu. Jeśli masz shsh dla 5.0.1 to przeczytaj http://myapple.pl/ip...do-5_0_1-a.html

#448 celinskip

celinskip
  • 5 posts

Posted 05 April 2012 - 11:22

Wielkie dzięki. Wszystko działa tak jak powinno. Pozdrawiam

#449 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 April 2012 - 07:07

Czy postępując zgodnie z instrukcją w pierwszym poście używam sn0wbreeze v2.9.3 na iphone4 nie podniosę sobie BB?

#450 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 10 April 2012 - 17:32

a teraz jak mam wgrać iOSa w iTunesie ? http://db.tt/MoS1b1m9

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users