Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Instalacja softu iOS 5 + Jailbreak dla iPhone 4 oraz iPhone 3GS

• This topic is locked This topic is locked
526 replies to this topic

#401 Jedi Seven

Jedi Seven
  • 95 posts
  • SkądRzeszów

Posted 14 February 2012 - 20:50

Czy pierwszy post jest nadal aktualny jeżeli chodzi o 3GS'a, tzn. jailbreak jest nadal tylko tethered? Chciałem zaktualizować oprogramowanie do 5.0.1, mam nowy bootrom, baseband 05.13.04. Obecnie mam 4.3.3, chciałbym też zdjąć simlocka, zależy mi na jailbreak untethered.

#402 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 14 February 2012 - 21:24

Jest już "normalny" JB.
To tutek dla Ciebie (tylko użyj nowszego redsn0w 0.9.10b5) żeby wgrać iOS 5.0.1 nie podnosząć BB i zrobisz JB, potem z cydii zainstalujesz ultrasn0w i będziesz miał iOS 5.0.1 i ominiesz simlocka
Beginner's Guide to Preserve the iPhone Baseband While Updating to iOS 5.0.1 With Redsnow 0.9.10b3 - iPhone Applications | The New i Phone News | iPhone Help

#403 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 14 February 2012 - 21:26

Mam Iphona 4 po JB i wersje 4.2.1 (8C148) Firmware 03.10.01 i wczoraj moja sieć Vodafone.ie odblokowala mi simlock teraz muszę tylko podpisz go do iTunes i wgrac czysty soft 5.0.1 . Moje pytanie czy wszystko przebiegnie pomyślnie jak mam JB . Pare dni temu mojej zony IPhone 3GS( JB oraz readsnOw) tez odblokowala simlocka i jak podlaczylm do iTunes to ciagle nie moze zakończyć aktywacji i pisze ze nie mam w telefonie karty sim i teraz boje sie mojego podłączyć do Itunsa. Co wy na to mam bezpiecznie podłączyć czy nie????? Proszę pomóżcie . No i co z tym 3GS mam teraz zrobic????

Ściągnij najnowszego RedSn0w'a (0.9.10b5), tam wejdź w Extras, a później PWNED DFU - przejdź przez proces i dopiero wtedy zrób restore - jak coś, to masz kontakt w mojej sygnaturce, pisz śmiało.

#404 Jedi Seven

Jedi Seven
  • 95 posts
  • SkądRzeszów

Posted 15 February 2012 - 00:35

Jest już "normalny" JB.
To tutek dla Ciebie (tylko użyj nowszego redsn0w 0.9.10b5) żeby wgrać iOS 5.0.1 nie podnosząć BB i zrobisz JB, potem z cydii zainstalujesz ultrasn0w i będziesz miał iOS 5.0.1 i ominiesz simlocka
Beginner's Guide to Preserve the iPhone Baseband While Updating to iOS 5.0.1 With Redsnow 0.9.10b3 - iPhone Applications | The New i Phone News | iPhone Help

Dzięki!

#405 iphone3gslajker

iphone3gslajker
  • 30 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 February 2012 - 20:09

Witam.Przeczytałem już wiele tematów na problem z iPhonem 3GS i tematem aktywacji go w nowym iOS 5.0.1 i nadal nie mogę znaleźć rozwiązania. Otóż wgrywałem sobie dzisiaj rano nowego iOS 5.0.1 i ładnie chodziło a nagle potem się wyłączył i nie chciał się włączyć więc zainstalowałem jeszcze raz soft.Teraz telefon ciągle szuka sieci i staje na Połącz z itunes tuż za opcją włączania usługi lokalizacji i nic się nie da zrobić i sie resetuje po kliku sekundach.Proszę pomóżcie bede bardzo wdzięczny Jeszce dodam że Hakowałem soft przez ultrasnow.

#406 radiusz

radiusz
  • 8 posts

Posted 19 February 2012 - 21:40

Iphone 3gs Cydia zainstalowana Jailbreaka ni ma Witam serdecznie. Googlowałem co niemiara, ale odpowiedzi na taką sytuację nie znalazłem. Mianowicie: wykonalem na 3gs 16Mb (5.0.1, 9A405 , nowy bootrom) jailbreak przy pomocy redsn0w_win_0.9.10b1. Wszystko przebiega bez zarzutu, instaluje się Cydia, odpalam Cydię, nadal wszystko bez zarzutu. Ale po podłaczeniu do Itunes`a podczas instalacji programów wyrzuca komunikat na telefonie, że synchronizacja się nie powiodła... Próbowałem z milion razy i już mi ręce opadły. Robiłem takie zabiegi wielokrotnie a tym razem kiszka. proszę Was o pomoc, bo brak mi cierpliwości :) Dziękuję i pozdrawiam

#407 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 19 February 2012 - 22:03

Zrob Restore i ponownie jailbreakuj.

#408 radiusz

radiusz
  • 8 posts

Posted 19 February 2012 - 22:48

nadal kiszka... Czy po restore powinienem ipka ustawić jako nowy sprzęt i synchronizować czy przywrócić z kopii ???

#409 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 February 2012 - 20:43

Podajcie mi tu link do sn0wbreeze'ra dla wersji 5.0.1 czy ten od 5.0 będzie dobry ? i czy jak zaktualizuje go do 5.0.1 (iphone 4 i zachowam bb 4.10.1) to gevay bd nadal działał ? :)

#410 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 29 February 2012 - 22:57

Było o tym pisane już milion razy. snowbrezze 5.0.1 - Google Search link do snobrezza. Co do Geveya zelezy jaki. Pro nie działał mi pod 5.0.1 ultra działa.

#411 krzysiek_k

krzysiek_k
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 March 2012 - 10:55

Mam takie pytanie: w ktorym momencie w iPhonie podnosi sie baseband do 6.15.00? Chodzi mi o to czy wykonujac normalna aktualizacje przez iTunes mozna to sobie zrobic? Czy tylko podczas jailbreaka? Dlaczego pytam: kupilem iPhone 3GS, niby chwile tylko uzywany. Po wlaczeniu okazalo sie ze ma jailbreaka ale poniewaz fabrycznie byl bez simlocka (z zalozenia), niczego nie podejrzewajac zaktualizowalem go do iOS 5.0.1. Teraz caly czas w iTunes mam informacje zeby wlozyc karte sim - mimo ze jest wlozona. Nie wiem czy ktos zatail informacje ze iPhone mial baseband 6.15.00, czy tylko fakt ze jak sam go zaktualizuje do 5.0.1 to podniose baseband? Czy ktos moglby mi powiedziec jakie teraz mam opcje? Czy telefon w ogole bedzie dzialal? Jaki najwyzszy soft moge ewentualnie wgrac zakladajac, ze: 1. simlock jednak byl lub ze: 2. faktycznie go nie bylo? Dzieki!

#412 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 March 2012 - 10:58

iPhone sam sobie nie podnosi poprzez zwykłą aktualizację przez iTunes bb do 6.15 trzeba to zrobić samemu za pomocą innych narzędzi niż itunes.
Co do simlocka tu masz odpowiedni wątek http://myapple.pl/ip...przeczytaj.html

#413 krzysiek_k

krzysiek_k
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 March 2012 - 11:02

Dzieki ;) wlasnie co do tego chcialem sie upewnic. Tylko mialem watpliwosci, bo skoro iPhone bylby fabrycznie bez simlocka to po co robic jailbreaka... wiem ze mozna miec swoje powody poza simlockiem ale takim kosztem...?

#414 emkuzet

emkuzet
  • 2 posts

Posted 01 March 2012 - 11:08

Witam walcze od 2 dni z informacja "brak sieci " - " szukanie " Iphone 3gs - nowy bootrom - 6.15.00 - ios 5.0.1 Próbowałem już wgrać nowy custom rom - active 5.0.1 - przez redsnow'a potem , cydia i reflash bb ( próbowałem też trik z podmiana wartosci pliku CommCenterClassic ) i instalacja ultrasn0w'a . Próbowałem reset za pomocą trybu samolotowego ? na karcie play dostaje tylko informacje do sieci *181* itd na orange. Czytałem jeszcze zę po instalacji wszystkiego można spróbowac sflashować sam base band ale red snow wyrzuca mi bład error 60000ms . Jeśli ma ktoś jakieś pomysły będę wdzięczny za pomoc.

#415 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 02 March 2012 - 09:10

A próbowałeś wejść w dfu i wgrać haktywowanego softa wraz z iPad BB programem snowbreeze?

#416 InTeR

InTeR
  • 127 posts

Posted 02 March 2012 - 13:39

Jeśli wyrzuca Ci error 60000ms to dlatego, że nie WYŁĄCZYŁEŚ urządzenia przed wejściem do DFU. Musisz normalnie wyłączyć iPhone, później home + power itd.

#417 matir1

matir1
  • 26 posts

Posted 02 March 2012 - 14:58

Czy przy robieniu według instrukcji "iPhone 3GS bez podnoszenia BaseBandu" Nadala należy brać to poniższe zdanie pod uwagę??? "Na razie istnieję tylko JailBreak na uwięzi i co z tym idzie za każdym razem kiedy padnie nam bateria lub przyjdzie potrzeba ponownego uruchomienia telefonu potrzebny nam będzie komputer z redsnowem lub ibooty." Dodam, że posiadam BB 05.11.07 i soft 3.1.2 z simlock i jeszcze pytanie czy z tak starego softu można przeskoczyć od razu do 5.x ?

#418 bamc

bamc
  • 39 posts

Posted 02 March 2012 - 20:27

Jakis czas temu zaktualizowalo mi Corone i przestał mi działać ibooks :( wcześniej miałem jakąs poprzednia weresje Corony + ibooksfix2 i działało.. a po aktualizacji Corony ibooks sie wyłącza :/ jakies propozycje? IP4 bez simlocka iOS 5.0.1

#419 emkuzet

emkuzet
  • 2 posts

Posted 02 March 2012 - 21:17

Dobra zrobiłem reflash bb (@interr dzieki) do tej 1wszej instalacji potem wgrałem przez dfu hacktykowanego 5.0.1 (@kaju dzięki ) I efekt po obu operacjach był taki że widzi kartę sim , pokazuje numer operator Carrier 11 ( Play) ,potem dalej szukając za każdym wyszukiwanie dostaję infromacje od sieci play *118*1*ciag znaków# i się rozłącza i pisze brak sieci , jakieś pomysły ?

#420 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 03 March 2012 - 08:26

@bamc zrób "normalny" JB przez redsn0w i po sprawie.
@emkuzet a po wszystkim próbowałeś wgrać jeszcze raz samo BB z iPada?

---------- Wpis dodano o 08:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:24 ----------

Czy przy robieniu według instrukcji "iPhone 3GS bez podnoszenia BaseBandu"

Nadala należy brać to poniższe zdanie pod uwagę???

"Na razie istnieję tylko JailBreak na uwięzi i co z tym idzie za każdym razem kiedy padnie nam bateria lub przyjdzie potrzeba ponownego uruchomienia telefonu potrzebny nam będzie komputer z redsnowem lub ibooty."

Dodam, że posiadam BB 05.11.07 i soft 3.1.2 z simlock i jeszcze pytanie czy z tak starego softu można przeskoczyć od razu do 5.x ?

Nie, na 5.0.1 jest "normalny" JB i tak możesz od razu wskoczyć na iOS5 (bez podnoszenia BB).

#421 NighT_

NighT_
  • 39 posts

Posted 04 March 2012 - 00:45

Mogłby mi ktos wytłumaczyc na PW lub tutaj co to jest ten: "haktywowanego softa wraz z iPad BB" ?

#422 Adam1307

Adam1307
  • 235 posts
  • SkądŚląsk

Posted 04 March 2012 - 00:59

"haktywowanego softa wraz z iPad BB" ? Aktywowany soft z basebandem ipada 6.15.00 tzw Custom. Masz windowsa, pobierz sn0wbreze zrób soft i wgraj potem redsn0w, Jak nie wiesz jak poczytaj forum.

#423 NighT_

NighT_
  • 39 posts

Posted 04 March 2012 - 11:35

Wczoraj udało mi się zrobic restore, lecz nadal mam problem teraz jakis simlock.. Mam poczatkowe opcje telefonu tam mam wybrac jezyk, kraj w ktorym mieszkam, uslugi lokalizacji, wifi, i mam aktywacje telefonu, pisze ze do 3 minut i po 3 mam napisane tak: iphone nie został aktywowany; serwer aktywacji jest tymczasowo niedostępny. Sproboj podłączyć iphonea do iTUnes i aktywować go, albo sproboj ponownie za kilka minut. Jesli problem będzie się utrzymywał, skontaktuj się z działem wsparcia Apple na stronie apple.com/pl/support. Gdy podłączam do iTunes wyskakuje mi: w telefonie iPhone, który próbujesz aktywować niema karty sim. Odłącz telefon i włóż karte SIM. Ma ktos jakis sposób na to ? Szukalem w tym simlock 5.0.1 tematach ale nic konkretnego znalesc nie moge na moj problem, gdyz wszyscy inni maja itunes z usb a ja mam poprostu ze nie moze zaktywowac go.

#424 Adam1307

Adam1307
  • 235 posts
  • SkądŚląsk

Posted 04 March 2012 - 11:51

Użyj redsn0wa jak pisałem, on aktywuje Ci telefon.

#425 NighT_

NighT_
  • 39 posts

Posted 04 March 2012 - 17:34

Adam dzieki wielkie za pomoc wkoncu się udało ale dopiero niedawno. Lecz nadal mam problem z siecią, mam prawie cały czas jedna kreske maks 2, przy operatorze POL, wgralem tego ultrasn0wa po wgraniu iPad bb. Znalazlem na forum posta w ktorym uzytkownik Paf, pisze nt zasięgu: "Najnowszy Redsnow naprawia ten błąd... ", mogłby mi ktos wytłumaczyc co w nim zrobić?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users