Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone nie działa po upadku!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 tobiaszloboz

tobiaszloboz
  • 25 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 listopada 2011 - 10:14

Elo, rozmawiałęm sobie przez mojego iPhonika gdy się rozłączyłem telefon niepostrzeżenie upadł mi delikatnie na ziemię... OD tego momentu nie chce się włączyć, nie reaguje na łądowarke, iTunes, DFU, Reset (Home+Sleep) Co może być przycyzną i co mam teraz zrobić?

#2 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 listopada 2011 - 10:43

Wygląda na uwaloną płytę główną... wydaje mi się, że pozostaje jedynie serwis.

#3 tobiaszloboz

tobiaszloboz
  • 25 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 listopada 2011 - 11:01

Fuck! A kosz naprawy tej płyty to m/w??

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 12:54

równie dobrze mogło się tylko coś rozłączyć. Oddaj do jakiegoś serwisu to się dowiesz jakie są koszta.

#5 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 08 listopada 2011 - 13:02

kup używanego ze zbitą szybką/uwalonym dotykiem wyjdzie taniej. Około 100-150 złotych + dostajesz trochę części zapasowych. Potem już tylko przylutować płytę do baterii podłączyć ekran i już. Najgorsze jest co prawda otwieranie iPhona, ponieważ bardzo łatwo wyłamać w aluminiowej łapki z gwintem śruby. Ale tak poza tym cała operacja jest łatwiejsza niż wymiana dotyku. Co do odłączenia się to owszem, ale czy wtedy nie musiałby się odłączyć na raz dwie taśmy? Dock/mikrofon/głośnik/home->płyta główna oraz płyta->ekran. Bo nie jest wykrywany w iT. Ewentualnie bateria nie wytrzymała i się odlutowała, jeżeli była kiedyś wymieniana to bardziej prawdopodobne, bo oryginalnie to więcej kleju już Apple pod nią dać nie mógł ani bardziej lutować i jeszcze czymś te luty zakleić dodatkowo ;)

#6 smithinger44

smithinger44
  • 64 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 15:37

Mój kiedyś nie wiadomo z jakiego powodu się wyłączył(Zauważyłem, że nie chce się włączyć) i nie reagował na nic. Okazało się, że to bateria i chyba jakieś złącze wyświetlacza.

#7 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 08 listopada 2011 - 18:21

W 2G w ekstremalnym przypadku może urwać się jeden ze styków baterii. Rozłóż iP i sprawdź ,one są na samym wierzchu pod obudową.

#8 tobiaszloboz

tobiaszloboz
  • 25 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 listopada 2011 - 08:48

Ewentualnie bateria nie wytrzymała i się odlutowała, jeżeli była kiedyś wymieniana to bardziej prawdopodobne, bo oryginalnie to więcej kleju już Apple pod nią dać nie mógł ani bardziej lutować i jeszcze czymś te luty zakleić dodatkowo ;)

Tak to jest bardzo prawdopodobne, bo bateria byla wymieniana i serwisant powiedział, że jak będę nim rzucać to może się co od baterii odlutować, ale... Rozłożyłem go (iP) i tam nic od baterii nie wystaje, tzn. moim skromnym zdaniem wszystko jest przylutowane, ale na wszelki wypadek w najbliższych dniach dam screena, i sami ocenicie czy wszystko tam jest ok. A i wielkie dzięki z gory ;)

---------- Wpis dodano o 08:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:47 ----------

W 2G w ekstremalnym przypadku może urwać się jeden ze styków baterii. Rozłóż iP i sprawdź ,one są na samym wierzchu pod obudową.

Tak zrobię ;)

#9 tobiaszloboz

tobiaszloboz
  • 25 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 listopada 2011 - 10:34

tutaj jest fotka, rzeczywiście odlutował się czerny kabelek od baterii, tylko ha! gdzie go przulutować?

#10 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 09 listopada 2011 - 10:49

Masz kolego kiepską sytuację ! Od się urwał razem z miejscem lutowniczym :( Edit: Ale masz farta Kolego! Jedną płytkę znalazłem od 2G. Czarny przylutuj do metowej płytki na górze, to jest tzw. masa czyli minus. Musi działać, wykonałem pomiary.

#11 tobiaszloboz

tobiaszloboz
  • 25 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 listopada 2011 - 11:38

Ha! Bingo! Bardzo Wam wszystkim dziękuję, a szczególnie użytkowniikowi "servvis". Wszystko jest ok, iP działa!

#12 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 09 listopada 2011 - 16:08

Bym zapomniał, jak już przykleiłeś do blaszki to naklej na to kawałek izolacji żeby nie było przejścia na obudowę, tak dla bezpieczeństwa.

#13 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 listopada 2011 - 16:54

Można zatem zamknąć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych