Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie wchodzi w DFU mode, tylko logo

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 newsman

newsman
  • 7 posts

Posted 06 November 2011 - 18:35

Witam, dzisiaj w trakcie korzystania z iPhone 3GS, soft 3.1.3, po jailbreaku, telefon się zawiesił w związku z czym chciałem go zrestetować (home+power). Jednakże teraz telefon nie chce się włączyć, widoczne jest tylko logo apple. Po podłączeniu do komputera, najpierw iTunes wcale go nie widzi po kilku minutach widzi go ale nie mogę go ani odtworzyć, ani zaktualizować oprogramowania. Nie da się także włączyć DFU mode (10 sekund home+power - telefon gasnie - jednak po chwili - w czasie trzymania home, znowu pojawia się logo apple i nic więcej). Udało mi się zrzucić z telefonu (w czasie tych kilku minut kiedy komputer go widzi jako dysk) zdjęcia, jednakże są na nim również kontakty i przede wszystkim bardzo ważne notatki, które chciałbym odzyskać, nie mówiąc już o telefonie. Bardzo proszę o pomoc. Z góry uprzejmie dziękuję.

#2 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2011 - 18:38

iTune's zapewne zrobił backup'a Twoich danych , przywrócisz z kopii zapasowej i tyle , w czym problem ? Wejdź na youtube i zobacz jak poprawnie wprowadzić iPhone w tryb DFU

#3 newsman

newsman
  • 7 posts

Posted 06 November 2011 - 18:42

Nie mam kopii zapasowej. Wiem jak wprowadzić telefon w DFU, z iphone'ów korzystam już od paru lat, ale w tym przypadku telefon zatrzymuje się na logu apple, nie pojawia się ten cały ekran z usb, co przy DFU. Po przytrzymaniu home+power, kiedy ekran robi się czarny i czeka się z samym wciśniętym home, mój telefon od razu znowu wyświetla ikonkę apple.

#4 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2011 - 18:46

nie pojawia się ten cały ekran z usb, co przy DFU.

Piszesz o Recovery Mode , iP w trybie DFU nic nie wyświetla na LCD jedynie komputer go wykrywa , coś mało intensywnie korzystałeś z tych iPhone'ów przez te 'kilka lat'

#5 newsman

newsman
  • 7 posts

Posted 06 November 2011 - 18:50

Możliwe, że mało intensywnie. Proszę o pomoc, bo patrząc np. na to: [url=http://www.youtube.com/watch?v=tuXaa9mxKZE]How to put your iphone/ipod Touch in DFU Mode - YouTube[/url]
po wyłączeniu telefonu (przy podłączonym kablu) powinien być czarny ekran, tak? No więc u mnie dalej świeci się logo, tak jakby telefon się włączał i tak samo jest kiedy (wg tego filmiku) próbuje go wprowadzić w DFU - nie dochodzę do czarnego ekranu bo zaraz pojawia się znowu logo.

#6 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2011 - 18:53

Być może za szybko puszczasz przycisk power , przytrzymaj power po 3 sek wcisnij również home , po 10 sek odpuść power i trzymaj home , musi wejść

#7 newsman

newsman
  • 7 posts

Posted 06 November 2011 - 18:58

robiąc w ten sposób logo mi wcale nie gaśnie. tzn. na telefonie cały czas mam logo apple zamiast czarnego ekranu. EDIT: udało się wejść w tryb awaryjny. Dzięki wielkie przyjacielu ;) teraz pytanie; czy jeżeli odtworze iPhone'a to zachowam notatki, kontakty?

#8 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2011 - 19:00

Popróbuj , musi za którymś razem wyjść , zmień port USB , na spokojnie

#9 newsman

newsman
  • 7 posts

Posted 06 November 2011 - 19:04

udało się, dzięki wielkie :) pytanie teraz, czy korzystając z opcji "odtwórz" zachowam notatki i kontakty?

#10 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2011 - 19:05

Klikając odtwórz , wykona Ci restore do obecnie najwyższego firmware tj. 5.0 , jak nie masz kopii zapasowej , danych nie odzyskasz

#11 newsman

newsman
  • 7 posts

Posted 06 November 2011 - 19:07

a jest jakiś sposób żebym mógł teraz odzyskać notatki i kontakty jeszcze? bardzo mi zależy, szczególnie na danych zapisanych w notatkach.

#12 newsman

newsman
  • 7 posts

Posted 06 November 2011 - 22:00

Postawiłem telefon w tryb DFU, jednakże przy aktualizacji do iOS 5.0.1 wyświetla mi się błąd 3194, edytowałem plik hosts i zainstalowalem najnowszą wersję iTunes, ale nie pomogło. Jest jakaś alternatywna opcja reinstalacji softu?

#13 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 07 November 2011 - 12:09

Postawiłem telefon w tryb DFU, jednakże przy aktualizacji do iOS 5.0.1 wyświetla mi się błąd 3194, edytowałem plik hosts i zainstalowalem najnowszą wersję iTunes, ale nie pomogło. Jest jakaś alternatywna opcja reinstalacji softu?

A skąd wziąłeś 5.0.1 ? Zostaw w spokoju plik hosts jeśli nie wiesz do czego on służy. Używałeś kiedyś Umbrelli?

#14 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2011 - 14:51

Daj restore i tyle, nie baw się w 5.0.1 bo na 100% nie masz telefonu dopisanego do dev.

#15 miki17788

miki17788
  • 13 posts

Posted 15 June 2012 - 13:33

witam. mam problem z moim ip 3g s 16GB. problem wygląda następująco: iPhone po naciśnięciu przycisku POWER nie reaguje ale jak podepnę go pod USB daje oznaki życia tzn. pokazuję się tylko na kilka sekund logo appla i gaśnie zaraz. Próbowałem wejść w tryb DFU ale nie reaguje na kombinację klawiszy. Proszę o pomoc....czy jest jakiś ratunek??

#16 nodi32

nodi32
  • 588 posts
  • SkądRadom!

Posted 15 June 2012 - 13:52

Możesz spróbować zrobić restore z trybu awaryjnego :D tzn. Naciskasz i trzymasz home i podpinasz kabel usb. Trzymasz aż pojawi się kabelek i napis: podłącz do iTunes. to jest tryb awaryjny i w iTunes wyskoczy że działa w trybie awaryjnym i że musisz odtworzyć :D

#17 miki17788

miki17788
  • 13 posts

Posted 15 June 2012 - 13:58

Nie działa. Zapomniałem dopisać, że jak podpinam pod USB i jak mam na kilka sekund logo apple to tak się dzieje aż nie wyjmę kabla czyli tak jakby się on restartował.

Zdanie zaczynamy wielką literą. renqien

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users