Witam.
Mam macbooka z 2006/2007 roku, Core 2 Duo 2Ghz, 2 Gb ramu i mam problem z moim aparatem fotograficznym - cyfrowy Nikon P90. Jakiś czas temu mój macbook go widział po podłączeniu go kablem usb i mogłem ściągać zdjęcia, teraz go nie widzi i nie wiem dlaczego. Po podłączeniu go, w menu 'jabłko - ten mac' po kliknięciu na zakładkę usb widać wyraźnie, że go widzi ale w finderze go nie ma. System to OS X 10.6.8 Dodam tylko, że na moim drugim komputerze PC, Nikon jest widoczny. Pomocy!
Pozdrawiam

macbook nie widzi aparatu cyfrowego
Started by
blanko
, 06 Nov 2011 02:50
2 replies to this topic
Posted 06 November 2011 - 02:50
Posted 06 November 2011 - 03:29
Może nie na temat - ale nie prościej wyjąć kartę i użyć czytnika? Przecież wszystkie metadane są w plikach, nic nie zyskujesz na podpięciu aparatu w celu zgrania zdjęć, nic innego niż pliki nie będzie przesyłane i to nie jest proces synchronizacji tylko one way.
Nie mówiąc już o tym że z reguły to działa po prostu szybciej. Mój aparat (mimo że ma usb2 i niby wysokiej klasy lustro) zgrywa zdjęcia tak ze 2 razy wolniej niż byle czytnik za grosze.
Posted 06 November 2011 - 08:31
Sprawdź ustawienia USB w aparacie. Może byc jako pamięć masowa, albo w drugim trybie kiedy chcesz drukować bezpośrednio z aparatu.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users