iPhone 4 czy może coś innego?
Posted 05 November 2011 - 11:46
Posted 05 November 2011 - 11:47
Posted 05 November 2011 - 12:02
Posted 05 November 2011 - 12:07
Posted 05 November 2011 - 12:16
Batalia dotyczaca iP vs SGS II zostala nie dawno zakonczona na forum.Witam,
zastanawiam się nad nowym telefonem.
Moje priorytety:
1. Muzyka i Internet (Ma służyć jako odtwarzacz mp3, będę na nim sprawdzał maila, przeglądał www, itd.)
2. Gry i aplikacje (lubię sobie pograć, używam różnych aplikacji, na pewno nie ograniczam się do systemowych)
3. Bateria (Powinna wytrzymać minimum 1 pełny dzień przy intensywnym użytkowaniu, chciałbym aby można było na niej pograć te chociaż 5 godzin i żeby na 3G było tak z 6/7 godzin a na wifi koło 10h)
4. Aparat (tutaj nie mam dużych wymagań, głównie autofocus, żeby można było zrobić zdjęcia dokumentów i bez problemu odczytać, a także czasami uwiecznić jakąś chwilę, gdy nie mam pod ręką zwykłego aparatu)
I tutaj zastanawiam się nad iPhone 4, Samsung Galaxy SII, ew. coś innego.
Miałem już iOS (3GS) i bardzo mi się podobał, prostota systemu, Appstore, płynność. Mankamentem była wg mnie bateria, która trzymała bardzo krótko. 3-4 godziny grania i już trzeba było ładować.
Chcę wydać jak najmniej, tak myślałem 1400-1500zł
Chciałbym aby telefon posłużył jak najdłużej, myślę że minimum 2lata.
I teraz się zastanawiam, bo iP4 powinien dostać jeszcze update do iOS6. Nie wiem jak z aktualizacjami S GII. Ogólnie z androidem nie jestem super zaznajomiony. Znajomi mają androida, ale to nie to samo co używanie systemu samemu przez dłuższy czas.
Mam jeszcze pytanie jak wyglądają gry i aplikacje, które nie zostały przystosowane do Retiny na iP4?
Rozważam też ew. powrót do 3GSa, ale jednak myślę, że chyba warto dołożyć do 4ki.
Jak myślicie czy aplikacje i gry będą teraz tworzone z myślą o 4S i innych dwurdzeniowcach? Tzn. czy powoli większość aplikacji i gier nie będzie działać na 4ce ? Jednak chciałbym, aby przez te ok. 2 lata większość gier i aplikacji działała na moim telefonie. (Jestem świadom, że będą tytuły jak np. GTA3 które będą tylko na 4S itd.)
Aha, w 4ce niepokoi mnie też trochę to, że układ graficzny jest ten sam co w 3GSie, a jednak rozdzielczość dużo wyższa. Czy większość gier i aplikacji jest płynna ?
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wszystkie opinie
Marcin
iP 4 pod wzgledem muzyki miazdzy szajsunga i telefony wszelkiej masci.
Bateria zdecydowanie trwalsza niz w 3Gs , zalezne jest to rowniez od firmware.
Jakosc zdjec i filmow wykonanych Samsungiem wygrywa za iPhonem , poza tym to tandetny plastikowy kloc ktorego jak wezmiesz do reki masz wrazenie ze trzymasz atrape.
To tylko moje spostrzezenia i z gory prosze o nie komentowanie i nie najezdzanie.
Posted 05 November 2011 - 13:42
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

This topic is locked