Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 czy może coś innego?

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 posts
  • SkądKłodzko

Posted 05 November 2011 - 11:46

Witam, zastanawiam się nad nowym telefonem. Moje priorytety: 1. Muzyka i Internet (Ma służyć jako odtwarzacz mp3, będę na nim sprawdzał maila, przeglądał www, itd.) 2. Gry i aplikacje (lubię sobie pograć, używam różnych aplikacji, na pewno nie ograniczam się do systemowych) 3. Bateria (Powinna wytrzymać minimum 1 pełny dzień przy intensywnym użytkowaniu, chciałbym aby można było na niej pograć te chociaż 5 godzin i żeby na 3G było tak z 6/7 godzin a na wifi koło 10h) 4. Aparat (tutaj nie mam dużych wymagań, głównie autofocus, żeby można było zrobić zdjęcia dokumentów i bez problemu odczytać, a także czasami uwiecznić jakąś chwilę, gdy nie mam pod ręką zwykłego aparatu) I tutaj zastanawiam się nad iPhone 4, Samsung Galaxy SII, ew. coś innego. Miałem już iOS (3GS) i bardzo mi się podobał, prostota systemu, Appstore, płynność. Mankamentem była wg mnie bateria, która trzymała bardzo krótko. 3-4 godziny grania i już trzeba było ładować. Chcę wydać jak najmniej, tak myślałem 1400-1500zł Chciałbym aby telefon posłużył jak najdłużej, myślę że minimum 2lata. I teraz się zastanawiam, bo iP4 powinien dostać jeszcze update do iOS6. Nie wiem jak z aktualizacjami S GII. Ogólnie z androidem nie jestem super zaznajomiony. Znajomi mają androida, ale to nie to samo co używanie systemu samemu przez dłuższy czas. Mam jeszcze pytanie jak wyglądają gry i aplikacje, które nie zostały przystosowane do Retiny na iP4? Rozważam też ew. powrót do 3GSa, ale jednak myślę, że chyba warto dołożyć do 4ki. Jak myślicie czy aplikacje i gry będą teraz tworzone z myślą o 4S i innych dwurdzeniowcach? Tzn. czy powoli większość aplikacji i gier nie będzie działać na 4ce ? Jednak chciałbym, aby przez te ok. 2 lata większość gier i aplikacji działała na moim telefonie. (Jestem świadom, że będą tytuły jak np. GTA3 które będą tylko na 4S itd.) Aha, w 4ce niepokoi mnie też trochę to, że układ graficzny jest ten sam co w 3GSie, a jednak rozdzielczość dużo wyższa. Czy większość gier i aplikacji jest płynna ? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wszystkie opinie ;) Marcin

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 05 November 2011 - 11:47

Kup Samsunga.

#3 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 posts
  • SkądKłodzko

Posted 05 November 2011 - 12:02

Wiesz byłbym wdzięczny za odpowiedzi na moje pytania, a nie lakoniczne stwierdzenie kup to i to.

#4 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 05 November 2011 - 12:07

W tym chaosie ciężko je znaleźć. Mam jeszcze pytanie jak wyglądają gry i aplikacje, które nie zostały przystosowane do Retiny na iP4? Daj przykład takiej gry to sprawdzę, te które używam wyglądają bardzo dobrze. Nie wiem, czy są przystosowane pod Retinę, czy nie. Jak myślicie czy aplikacje i gry będą teraz tworzone z myślą o 4S i innych dwurdzeniowcach? Tzn. czy powoli większość aplikacji i gier nie będzie działać na 4ce ? To już zależy od dewelopera, jednak myślę, że to będzie mniejszość, która będzie działać tylko na 4S, w końcu 4 jest więcej i nadal są w sprzedaży. Czy większość gier i aplikacji jest płynna? Bardzo płynna.

#5 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2011 - 12:16

Witam,
zastanawiam się nad nowym telefonem.
Moje priorytety:
1. Muzyka i Internet (Ma służyć jako odtwarzacz mp3, będę na nim sprawdzał maila, przeglądał www, itd.)
2. Gry i aplikacje (lubię sobie pograć, używam różnych aplikacji, na pewno nie ograniczam się do systemowych)
3. Bateria (Powinna wytrzymać minimum 1 pełny dzień przy intensywnym użytkowaniu, chciałbym aby można było na niej pograć te chociaż 5 godzin i żeby na 3G było tak z 6/7 godzin a na wifi koło 10h)
4. Aparat (tutaj nie mam dużych wymagań, głównie autofocus, żeby można było zrobić zdjęcia dokumentów i bez problemu odczytać, a także czasami uwiecznić jakąś chwilę, gdy nie mam pod ręką zwykłego aparatu)

I tutaj zastanawiam się nad iPhone 4, Samsung Galaxy SII, ew. coś innego.
Miałem już iOS (3GS) i bardzo mi się podobał, prostota systemu, Appstore, płynność. Mankamentem była wg mnie bateria, która trzymała bardzo krótko. 3-4 godziny grania i już trzeba było ładować.
Chcę wydać jak najmniej, tak myślałem 1400-1500zł
Chciałbym aby telefon posłużył jak najdłużej, myślę że minimum 2lata.
I teraz się zastanawiam, bo iP4 powinien dostać jeszcze update do iOS6. Nie wiem jak z aktualizacjami S GII. Ogólnie z androidem nie jestem super zaznajomiony. Znajomi mają androida, ale to nie to samo co używanie systemu samemu przez dłuższy czas.
Mam jeszcze pytanie jak wyglądają gry i aplikacje, które nie zostały przystosowane do Retiny na iP4?

Rozważam też ew. powrót do 3GSa, ale jednak myślę, że chyba warto dołożyć do 4ki.
Jak myślicie czy aplikacje i gry będą teraz tworzone z myślą o 4S i innych dwurdzeniowcach? Tzn. czy powoli większość aplikacji i gier nie będzie działać na 4ce ? Jednak chciałbym, aby przez te ok. 2 lata większość gier i aplikacji działała na moim telefonie. (Jestem świadom, że będą tytuły jak np. GTA3 które będą tylko na 4S itd.)
Aha, w 4ce niepokoi mnie też trochę to, że układ graficzny jest ten sam co w 3GSie, a jednak rozdzielczość dużo wyższa. Czy większość gier i aplikacji jest płynna ?
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wszystkie opinie ;)
Marcin

Batalia dotyczaca iP vs SGS II zostala nie dawno zakonczona na forum.
iP 4 pod wzgledem muzyki miazdzy szajsunga i telefony wszelkiej masci.
Bateria zdecydowanie trwalsza niz w 3Gs , zalezne jest to rowniez od firmware.
Jakosc zdjec i filmow wykonanych Samsungiem wygrywa za iPhonem , poza tym to tandetny plastikowy kloc ktorego jak wezmiesz do reki masz wrazenie ze trzymasz atrape.
To tylko moje spostrzezenia i z gory prosze o nie komentowanie i nie najezdzanie.

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 05 November 2011 - 13:42

Kurcze, czy ja mam de ja vu? Dopiero co był temat o wyborze między SII i czwórką. Nie można przeczytać? Tam było tyle stron i argumentów, że aż za dużo. Zamykam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users