Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem klawiatura Apple Wireless

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Boro`

Boro`
  • 54 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 19:15

Witam, Po wymianie baterii klawiatura nie chce sie w ogole uruchomic, co moze byc przyczyna? Jest jakis sposob naprawy czy musze udac sie do serwisu apple?

#2 dymb

dymb
  • 4 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 19:33

Spróbuj naciśnąć przycisk o synchronizacji. Znajduje się z boku klawiatury po drugiej stronie miejsca gdzie odkręca się nakrętke do wyjmowania baterii.

#3 Boro`

Boro`
  • 54 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 19:57

Juz to robilem pare razy, nie wyswietla sie nawet zielona lampka, ze klawiatura jest wlaczona

#4 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 listopada 2011 - 22:22

baterie dobra strona wlozyles? :)

#5 Boro`

Boro`
  • 54 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 22:52

na bank dobra :P

#6 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 listopada 2011 - 23:19

To teraz wloz swieze.

#7 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 11 listopada 2016 - 10:46

Panowie mam taki problem przestały działać klawisze na klawiaturze ale tylko niektóre np. I O p l przetarłem wilgotną sicierk klawiaturę I chyba coś po naciskałem bo przestały działać niektóre Z klawiszy

Panowie proszę pomóżcie mi bo wszystko co dla was pisze leci z dyktowania tam jest przepraszam za wszystkie błędy nie da się pracować jak  nie działają niektóre z klawiszy

Próbuje wszędzie w ustawienia klawiatury przywrócić ustawienia domyślne nie pomaga wymieniłe  też baterie ale to też nie pomogło przytrzymanie klawisza L powoduje poruszanie się kursora Myszki

#8 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 11 listopada 2016 - 14:01

Ja tak kiedyś miałem, jak czyściłem klawiaturę zbyt wilgotną szmatką i woda się dostała między klawisze… To była klawiatura przewodowa na USB, po podłączeniu sama budziła Maca, naciskały się losowe klawisze, generalnie nie dało się jej używać.

Jak już skończyłem kląć, to poszedłem do sklepu i kupiłem nową. Starą odłożyłem na półkę.

Po paru tygodniach znowu ją podłączyłem – było to samo. Ale żal mi było jej wyrzucić, więc zostawiłem, dalej leżała i czekała, aż się zbiorę, przemogę i wywalę (racjonalizowałem sobie, że jak mi się inna zepsuje, to może klawisze przełożę, czy coś).

Minął rok – dojrzałem do jej wyrzucenia. Ale podłączyłem jeszcze raz, tak na wszelki wypadek. Ku mojemu zdziwieniu wszystko było OK. Klawiatura od tego momentu cały czas działa, bez najmniejszych problemów.

Czyli, jeśli została zalana, to odłącz i zaczekaj rok – jest szansa, że wróci do siebie  ;)

PYM Player 8.2.1 — działa od Cataliny po Sonomę

Klawiatura PYM też jest fajna – ma przecinek na klawiaturze numerycznej, twardy łącznik, jabłko  i symbol bitcoina ₿

VR, AR, XR – wszystko, co potrzebujecie wiedzieć, i czego nie potrzebujecie też.

> [ pym.uce.pl ]

#9 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 11 listopada 2016 - 15:30

w moim przypadku klawiatura nie został zalana. Czyściłem ja wilgotna  anie mokrą szmatką. Popełniłem tylko błąd ponieważ była włączona i ponaciskałem wiel klawiszy jednocześnie. Na ekranie włączyło się powiększanie i nie działały mi niektóre klawisze (L, O, P, 9). Jak przytrzymałem np. klawisz P to kursor z myszki szedł ukośnie na dół w prawy róg. Co więcej jak zresetowałem system to przy wpisywaniu hasła na moim profilu powyższe klawisze działały, tak więc na 100% klawiatura nie była uszkodzona a problem tkwił w systemie (ustawieniach). Musiałem coś tak ponaciskać, że włączyłem jakieś opcje -mmmm tylko jakie. Tak czy inaczej z powiększaniem poradziłem sobie po prostu to wyłączyłem ale z klawiaturą już NIE. Problem rozwiązałem przywracając system z Time Machine z godziny zanim namieszałem. Teraz już wszystko działa ale szkoda że w dośc łatwy sposób można tak namieszać, że praktycznie unieruchomi się komputer - bo jak używać beż klawiatury.

#10 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 11 listopada 2016 - 16:25

Aaaaaaaa… Włączyłeś pewnie to:

Preferencje systemowe > Dostępność > Klawiatura

• Lepkie klawisze: ta funkcja zmienia działanie klawiszy modyfikujących (Shift, Control, Alt/Option, Command), gdy jest włączona, to nie trzeba ich trzymać, tylko nacisnąć i puścić.

• Powolne klawisze: gdy ta funkcja jest włączona, każdy klawisz trzeba chwilę przytrzymać, żeby zadziałał.

Preferencje systemowe > Dostępność > Mysz i gładzik

• Klawisze myszy: gdy ta funkcja jest włączona, można poruszać wskaźnikiem przy użyciu bloku numerycznego lub klawiszy 789 UIO JKL.

PYM Player 8.2.1 — działa od Cataliny po Sonomę

Klawiatura PYM też jest fajna – ma przecinek na klawiaturze numerycznej, twardy łącznik, jabłko  i symbol bitcoina ₿

VR, AR, XR – wszystko, co potrzebujecie wiedzieć, i czego nie potrzebujecie też.

> [ pym.uce.pl ]

#11 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 11 listopada 2016 - 16:37

musze to sprawdzić

lepkie i powolne klawisze są i były wyłączone - więc to nie to :-(

Użytkownik Pabloss edytował ten post 11 listopada 2016 - 16:39

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych