Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co zrobić gdy Pc nie widzi Iphona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Klima1910

Klima1910
  • 121 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 11:38

Witam mam taki problem że mój komputer totalnie nie widzi Ip,Itunes także go nie widzi nie wiem co mam robić. W internecie troche poszukałem i znalazłem to że trzeba zrobić restore.Tyle co się dowiedziałem to to że muszę go wprowadzić w DFU a potem komp go sam wykryje.No więc tak możecie mi powiedzieć co zrobić punkt po punkcie np. 1.Podłącz kabel USB 2.Włącz Itunes. Itd. A i jeszcze czy nic mie się nie stanie z Iphonem ponieważ raz kliknąłem uaktualnij w Itunes ten ściągnął mi całego softa i podczas wgrywania wyskoczył błąd i cały czas miałem ikonke z itunes i kabelek do podłączenia a to już nie było DFU czy tam recovery bo się z tego wyjść nie dało wywaliło mi cały system musiałem oddać do komisu iż jestem zielony i nie umiem wgrywać sam softu. Prosze o pomoc.

#2 marcio66

marcio66
  • 26 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 18:36

Zamiast narzekać na innych sam byś poszukał - ładnie opisane i ze screenami - http://myapple.pl/ip...w-tryb-dfu.html

#3 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 listopada 2011 - 18:36

iOS: urządzenie nie jest rozpoznawane w programie iTunes dla systemu Windows za kolejne podbijanie temat poleci do kosza.

#4 Klima1910

Klima1910
  • 121 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 19:56

Siemka jak widzisz wysłałeś mi link z informacją ale on nie pomógł wszyscy mi mówią żebym restore zrobił ale nie wiąże się to z konsekfencjami bo tam jest odtwórz i uaktualnij i razem żeby to zrobić.A raz jak uaktulniałem z programem Itunes przy JB to musiałem Iphona do komisu oddać.

#5 anzeen

anzeen
  • 11 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 19:42

Komputer nie wykrywa iPhona Witam! Dostałem dzisiaj iPhona 3GS, wszystko pieknie ładnie. Jednak moj PC w ogole nie widzi iPhona, jak podłaczam kabel USB to nic sie nie dzieje, nie ma nawet komunikatu o tym, ze zostało podłaczone jakies urządzenie, iPhone kiedy jest podłaczony pod PC też nie jest ładowany. Kabel jest napewno sprawny, bo gdy podłaczam go do normalej ładowarki, to telefon jest normalnie ładowany. O co może chodzić?

#6 Klima1910

Klima1910
  • 121 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 19:44

Próbowałeś Inny port usb? zrób tak zobacz ile masz baterii podłącz telefon do pc wyłącz Iphona i paru minutach go włącz i zobacz czy coś się naładowało jesli tak to znaczy że coś z kablem nie tak ;D

#7 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 30 listopada 2011 - 19:49

Co zrobić gdy Pc nie widzi Iphona

Kupić maka.

#8 anzeen

anzeen
  • 11 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 19:50

Tzn. teraz mam 100% baterii, jeżeli podłacze go do ładowarki w kontakcie, to wszystko działa jak trzeba, normalnie ładuje. Lecz gdy podłączone go pod port USB, to nie jest w ogolę wykrywany, jakby nic nie zostalo podłaczone, 0 komunikatow na PC. Probowałem inne złacza USB, i nic to nie dało

#9 maciek1

maciek1
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 listopada 2011 - 20:06

Ktoś grzebał przy plikach cydii, usuwał coś ręcznie, ja ostatnio mądrze tak zrobiłem... musisz zrobić restore, wszystko wróci do normy :] U mnie to zadziałało :)

#10 anzeen

anzeen
  • 11 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 20:11

A czy nie zniknie jailbreak i te inne rzeczy? Przepraszam, ale to jest moj 1-szy iphone i nie bardzo sie znam. :) I fajnie by było, jakbys mogl powiedziec, jak to zrobic. Pozdrawiam. :)

#11 maciek1

maciek1
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 listopada 2011 - 20:19

Zniknie jb i wszystko, w dziale poradniki znajdziesz wszystko co potrzeba, powiem tylko, żebyś nie załozył sobie przez przypadek simlocka, lepiej najpierw poczytać, a potem robić;]

#12 anzeen

anzeen
  • 11 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 20:28

A jak simlock jest zdjety programowo, to on tez wroci?

#13 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 listopada 2011 - 20:50

Proszę autora o trzymanie się tematu wątku, o simlocku rozmawiamy tylko i wyłącznie w TYM temacie.

Kontynuowanie OT skutkować będzie zamknięciem tematu.

#14 monica80

monica80
  • 2 postów

Napisano 07 maja 2012 - 14:40

Witajcie, Domyślam się, że jak widzicie taki temat to już Wam się robi słabo Szukałam wszędzie, stosowałam różne rozwiązania. Mój stacjonarny PC z Windows`em 7 64-bit widział iPhone`a, ale przestał. Wszystko działało - iTunes etc. Nagle przestało działać. W tym momencie, gdy podłączam iPhone`a do komputera to wyskakuje jako "nieznane urządzenie" (dokładnie: Zainstaluj ponownie sterowniki dla tego urządzenia. (Kod 18) Aby ponownie zainstalować sterowniki dla tego urządzenia, kliknij przycisk Zainstaluj ponownie sterownik.)) Próba odinstalowania wszystkiego co związane z Apple nic nie daje. Co więcej, mój iPhone jest widoczny na MacBook`u i innych PC-tach zarówno starszych, jak i nowszych. A co jeszcze więcej, gdy podłączyłam iPhone`a znajomego do mojego komputera wykryło go momentalnie i wszystko działało. Dlaczego nie wykrywa tylko mojego iPhone`a ? W czym tkwi problem i jak go rozwiązać ? Bardzo potrzebuję połączenia iPhone`a z moim PC - nie chcę natomiast wykonywać formatu co podobno nie zawsze pomaga ... Dzięki za pomoc !

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych