Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Battlefield 3

• Please log in to reply
60 replies to this topic

#26 ones

ones
  • 213 posts

Posted 20 November 2011 - 09:00

Żebym jeszcze wiedział jak tego cholernego bootcampa odpalić.. Muszę raz do tego przysiąść.

#27 ones

ones
  • 213 posts

Posted 20 November 2011 - 23:26

Czy na macbook pro 2008, c2d 2,4 , 6 gb ram, 9600 256 mb, pójdzie to cudo na minimalnych?

#28 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 21 November 2011 - 12:14

Czy na macbook pro 2008, c2d 2,4 , 6 gb ram, 9600 256 mb, pójdzie to cudo na minimalnych?

zapomnij :)

#29 EKCI

EKCI
  • 655 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 November 2011 - 13:19

Jest jakaś szansa, że BF3 pójdzie na MacBook Pro 13" i5 2.4 8GB ramu? :D

#30 Mc Ali

Mc Ali
  • 83 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 November 2011 - 02:46

A ja sobie nawalam w BF3 na konsoli z przed 3 lat ( Xbox 360 Elite 250gb) na 43 calowym Panasonicu Full HD i gra się bardzo przyjemnie. Granie na PC/MAC to jest jedno wielkie nieporozumienie. Prawdziwy gracz nawet po latach chodzenia złą ścieżką zauważa ( nie ładnie ujmując) że dupa służy do srania, pc do pracowania a konsola do grania :) Daje człowiek 350zł za używaną konsolkę, 25zł za kabel HDMI i ma lepsze granie niż wydawanie kilku tyś na żałosne PC. Zresztą co to za granie bez pada... fail panowie.. fail. Na koniec dodam że trzeba być FANATYKIEM żeby wydawać kilka tyś zł więcej tylko po to by NIE ZAWSZE odczuć lepszą grafikę. PC nigdy nie upadnie jeśli chodzi o rynek gier ALE... Konsole zawsze będą do przodu i zawsze będą wyznaczały nowe standardy w tej dziedzinie. Myśli ktoś z was że jestem w błędzie, ok... zobaczymy jak będzie taka osoba postrzegać świat gier za 3-4 lata gdy wyjdą konsole next gen. Co do Mac'a... 8 tyś na iMaca wydałem po to by rozwijać się zawodowo. Its hard to be pro gdy myśli się o graniu. :(

#31 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 25 November 2011 - 16:33

Tak? To ciekawe dlaczego BF3 zrobili graficznie lepiej na PC, to chyba obala twoją teorię z wyznaczaniem standardów. Po dwa to FPS na konsoli jakoś kiepsko widzę, chociaż można się do wszystkiego przyzyczaić, a po 3 dziwnym to jest ale wydawanie ponad 200 na gry na konsole, gdzie te same (lepsze, BF3) na PC kosztuje stówkę. Zresztą graj sobie na czym tam chcesz, a grającym na PC daj grać na PC skoro im tak wygodniej, m.in. mi.

#32 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 25 November 2011 - 16:41

A ja sobie nawalam w BF3 na konsoli z przed 3 lat ( Xbox 360 Elite 250gb) na 43 calowym Panasonicu Full HD

Po co ci telewizor Full HD jak twoja konsola nie potrafi nawet wyswietlic BF3 w rozdzielczosci 1280x720?

#33 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 25 November 2011 - 19:17

A ja sobie nawalam w BF3 na konsoli z przed 3 lat ( Xbox 360 Elite 250gb) na 43 calowym Panasonicu Full HD i gra się bardzo przyjemnie. Granie na PC/MAC to jest jedno wielkie nieporozumienie. Prawdziwy gracz nawet po latach chodzenia złą ścieżką zauważa ( nie ładnie ujmując) że dupa służy do srania, pc do pracowania a konsola do grania :) Daje człowiek 350zł za używaną konsolkę, 25zł za kabel HDMI i ma lepsze granie niż wydawanie kilku tyś na żałosne PC. Zresztą co to za granie bez pada... fail panowie.. fail. Na koniec dodam że trzeba być FANATYKIEM żeby wydawać kilka tyś zł więcej tylko po to by NIE ZAWSZE odczuć lepszą grafikę. PC nigdy nie upadnie jeśli chodzi o rynek gier ALE... Konsole zawsze będą do przodu i zawsze będą wyznaczały nowe standardy w tej dziedzinie. Myśli ktoś z was że jestem w błędzie, ok... zobaczymy jak będzie taka osoba postrzegać świat gier za 3-4 lata gdy wyjdą konsole next gen. Co do Mac'a... 8 tyś na iMaca wydałem po to by rozwijać się zawodowo. Its hard to be pro gdy myśli się o graniu. :(

Aha ... to powodzenia w segmencie PRO z tym iMakiem życzę. Bo Its hard to be pro with iMac

#34 Mikisz

Mikisz
  • 17 posts

Posted 25 November 2011 - 20:38

@UP Temat kompletnie nie o tym.... A co do topic'u, i ogólnie wcześniejszej dyskusji to wszystko zależy od gustów :) Sam mam konsole ( też xboxa ) głównie dlatego, że nie stać mnie na to, żeby co chwile dorzucać coś do kompa który i tak za tydzień się zepsuje :P To, że gry są droższe to nic, używane gierki można kupić na prawdę tanio, znając życie i tak większość osób grę ściągnęło także tego nawet nie ma co oceniać :) Na konsoli gra się dużo przyjemniej, kto nie miał okazji pograć/nie przyzwyczaił się to niech najzwyczajniej w świecie nie komentuje, bo to bez sensu :) pozdrawiam ps. Battlefield 3 na konsole to podobno straszny nie wypał :/

#35 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 25 November 2011 - 20:57

slyszalem ze na te konsole z przed 3 lat sa kijowe textruy i trzeba jakies dodatki wgrywac zeby rozmyc nie bylo :D a tak wracajac do bf3 .. pytanie do grajacych przez na BC / windzie etc . Uzywa ktos jakiegos microfonu, albo czegos na BT do ucha co dziala z BF3?

#36 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 25 November 2011 - 21:28

Granie na Padzie (tylko Xboxa) to Bajka ;) Początki są trudne ale kilka rund i jest się w niebie. Mój sprzęcik : Xbox 360 Slim, nie wiem czy się opłacało Slima bo podobno Elite też ma całkowicie wykluczone RROD

#37 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 25 November 2011 - 22:03

Zabawa jest, jednak słaba. Zdecydowanie lepszym (dla mnie) jest MW3.

Już Cię lubię

#38 Mc Ali

Mc Ali
  • 83 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2011 - 11:52

Kycuk puknij się w głowe. 1920 x 1080p poprzez HDMI. Nie wiem o czym ty mówisz. grywanie w FPS na padzie ?? Nie możliwe dla tego kto wogole nie próbował a się wypowiada... granie w każdy rodzaj gier na xboxie jest zajebiście łatwy. Macieks co do tej lepszej grafiki... ok .. tylko jakim kosztem chłopie ;) Moja konsola z przed 3 lat ciagnie bfa bez zacinek gdy ty wydajesz nie wiadomo jakie pieniadze by miec ciut lepsza grafike na swoim marnym PC.

#39 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 26 November 2011 - 12:15

Jak zaczniesz kupować gry to zobaczymy co wyjdzie taniej. No chyba że chcesz ich miec z pięć tylko. Zresztą dla prawdziwych graczy koszty są nie istotne :)

#40 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 26 November 2011 - 12:42

proste że na PC gry będą wyglądać lepiej nawet na moim iMacu. Tylko wiadomo konsola uruchomi każdą grę nawet za 2 lata a za rok mój iMac już niekoniecznie... Koszt gier na konsole wychodzi na 0. Kupujesz-sprzedajesz itd

#41 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 26 November 2011 - 12:43

Grywanie w FPS na padzie ?? Nie możliwe dla tego kto wogole nie próbował a się wypowiada...

Haha :) Konsole xbox360 mam od pierwszego dnia jej dostepnosci na rynku, gdy twoja jedyna forma rozrywki bylo wyciaganie gilow z nosa i ich zjadanie i wiem co potrafi ta konsola, niestety jej dni sa juz dawno policzone.

Kycuk puknij się w głowe. 1920 x 1080p poprzez HDMI. Nie wiem o czym ty mówisz.

Dokladnie, nie masz pojecia o czym mowie. Myslisz, ze jak podlaczysz telwizor z konsola kablem HDMI to masz Full HD, masz, ale w dashboardzie LOL. To tak jakby podlaczyc kabel ethernetowy do routera i powiedziec, ze ma sie internet 1000 Mb/s, a spotkalem takich ludzi LOL :)
Szkoda, ze BF3 jest renderowany na klocka w rozdzielczosci 1280x704 czyli nawet nie 720p, z efektami porownywalnymi do ustawien LOW na PC, to jest wlasnie to co potrafi ta konsola :) PC sprzed 4 lat jest w stanie pociagnac BF3 z takimi detalami w takiej rozdzielczosci.

granie w każdy rodzaj gier na xboxie jest zajebiście łatwy

A tu ci przyznam racje, jest latwy, moze dlatego, ze wiekszosc FPSow na konsole ma wlaczony autoaim :D

#42 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 26 November 2011 - 12:49

właśnie gry z konsoli są w 720p i nawet TV 1080p nie pomoże. Obecne konsole to już przeżytek choć uncharted wygląda bardzo ładnie

#43 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 26 November 2011 - 12:50

właśnie gry z konsoli są w 720p i nawet TV 1080p nie pomoże. Obecne konsole to już przeżytek choć uncharted wygląda bardzo ładnie

720p to tylko zyczenie, taki BlackOps latal w 1040x608 na klocku i w 960x544 na PS3, czyli wyobraz sobie rozdzielczosc iPhona4 rozciagnieta na caly 50 calowy telewizor LOL

#44 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 26 November 2011 - 14:21

Ale taki Uncharted to wygląda świetnie, nikt nie powie że nie

#45 leodan011

leodan011
  • 529 posts
  • Skądz zakamarków

Posted 26 November 2011 - 19:02

W Uncharted nie gralem ale moge napisać, że Far Cry, który pod względem fabuły mi sie nie podobał to grafikę miał świetną.

#46 SavvaS

SavvaS
  • 277 posts
  • SkądOlsztyn, Poland

Posted 27 November 2011 - 09:21

CHyba sie troszke zagolopowales:" co to za granie bez pada"- sa gry ktore gramy na konsoli -np fifa,symulatory rajdowe,jakies nawalanki itd.Natomiast BF3 to tylko i wylacznie na PC/MAC.Mam akurat najmocniejsza konfiguracje Imac 27 cali z zeszlego roku i chodzi pieknie na bootcampie.Gry FPS to tylko i wylacznie do gry myszka + klawiatura-czyli PC/MAC.A grafika versus PS3/X-BOX360?NIe ma porownania.Gram na prawie najwyzszych detalach i Twoje 720dpi sie chowa na konsoli.Akurat mam i PS3 w domu jak i wspomnianego Imaca,po prostu w niektory gry -gra sie na PS3 a niektore na PC/MAC
Peace!!!

#47 3kolorowymix

3kolorowymix
  • 4 posts

Posted 21 December 2011 - 20:54

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć krok po kroku jak wygląda procedura zainstalowania tych nowych sterowników (odinstalowania starych) włącznie z tym gdzie je można znaleźć... byłbym BARDZO wdzięczny

przyznaje się jestem półgłówkiem jeśli chodzi o te sprawy ;]

#48 Kamik47

Kamik47
  • 83 posts
  • SkądPoland

Posted 21 December 2011 - 21:48

Haha :) Konsole xbox360 mam od pierwszego dnia jej dostepnosci na rynku, gdy twoja jedyna forma rozrywki bylo wyciaganie gilow z nosa i ich zjadanie i wiem co potrafi ta konsola, niestety jej dni sa juz dawno policzone.

Dokladnie, nie masz pojecia o czym mowie. Myslisz, ze jak podlaczysz telwizor z konsola kablem HDMI to masz Full HD, masz, ale w dashboardzie LOL. To tak jakby podlaczyc kabel ethernetowy do routera i powiedziec, ze ma sie internet 1000 Mb/s, a spotkalem takich ludzi LOL :)
Szkoda, ze BF3 jest renderowany na klocka w rozdzielczosci 1280x704 czyli nawet nie 720p, z efektami porownywalnymi do ustawien LOW na PC, to jest wlasnie to co potrafi ta konsola :) PC sprzed 4 lat jest w stanie pociagnac BF3 z takimi detalami w takiej rozdzielczosci.

A tu ci przyznam racje, jest latwy, moze dlatego, ze wiekszosc FPSow na konsole ma wlaczony autoaim :D

Battlefield 3 Fault Line Full Trailer (1080p) - YouTube ja tylko tak odpowiem... I nie nerwoj sie kucyk -.-

#49 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 21 December 2011 - 22:04

ale co ty mi niby odpowiadasz? niby ten trailer jest zaprzeczeniem gorszych tekstur czy tego, ze BF3 na konsole nie lata nawet w 720p?

#50 3kolorowymix

3kolorowymix
  • 4 posts

Posted 22 December 2011 - 23:48

Dla wszystkich którzy mają podobny problem z aktualizacją sterowników VIDEO
[url=http://www.youtube.com/watch?v=OYQPZD5GrzI]iMac Boot Camp Graphics Driver Update - YouTube[/url]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users