Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Battlefield 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#1 3kolorowymix

3kolorowymix
  • 4 postów

Napisano 31 października 2011 - 14:05

Jeśli ktoś z was boryka się z kłopotami przy tym tytule piszcie tutaj: Jakiś czas temu postanowiłem zainstalować windowsa na bootcampie co by przypomnieć sobie kilka starych tytułów w które miałem okazję pograć parę lat temu , chwile później wpadłem na pomysł żeby przetestować jak moje jabłko radzi sobie z najnowszymi produkcjami i jak się okazuje nie za bardzo ;] Kupiłem Battlefield 3 i już na starcie pojawił się problem ze sterownikami karty graficznej gra wymaga najnowszej wersji sterowników niestety nie mogę ich zainstalować ponieważ instaler uważa że w moim sprzęcie nie występuje ich produkt (moja karta to AMD Radeon HD 6970M) tak czy siak gra odpala z mozołem i często się wyłącza... ale to dotyczy tylko trybu single natomiast w przypadku multi gra nie odpala się w ogóle widzę tylko napis "wczytuje" i tyle ... Nie jestem intensywnym graczem i nie bardzo wiem jak uporać się z tymi problemami przejrzałem kilka wątków które traktują o podobnych sprawach ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi jeśli ktoś z was miałby jakiś pomysł proszę o pomoc

#2 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 31 października 2011 - 17:53

Gdzieś na forum macrumors czytałem o problemie z tymi nieszczęsnymi sterownikami do 6970m. Rozwiązaniem było odinstalowanie sterowników do chipsetu intela i zainstalowanie ręczne i wtedy zainstalowanie nowych Cataylystów od AMD. Sam jeszcze nie próbowałem bo nie mam BF3 :)

Popatrz tu - http://forums.macrum...d.php?t=1178144

Ale nie jestem pewien na 100% czy to był ten wątek .... jakby Ci się udało napisz :) Chętnie nowe sterowniki u siebie zobacze. W Mac Pro z 5870 nie mam z tym problemów - a w domu przy 6970m faktycznie jest tak jak napisałeś. Paczka AMD nie widzi lub nie rozpoznaje tego układu graficznego.

#3 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 31 października 2011 - 19:54

A wiecie czy ten problem występuje w przypadku Craysisa 2, bo nie wiem czy kupować:D

#4 smh

smh
  • 38 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 01 listopada 2011 - 16:45

Miałem ten sam problem - rozwiązanie okazało się dość proste: przeinstalowałem grę. Podczas ponownej instalacji wybrałem zamiast polskiego wybrałem jako język angielski. Nie wiem czy to coś zmieniło (nie powinno). Gra jednak działa i muszę przyznać, że było to dobrze wydane 130 zł - w końcu do mnie dotarło, że jestem za stary na gry ;)

#5 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 12 listopada 2011 - 15:41

Zainstalowałem gre - na standardowych sterownikach z BootCampa nie dało się grać. Musiałem powalczyć z aktualizacją. Niestety z niewiadomych względów pakiet Catalyst nie chce się w 100% zainstalować (nie instaluje sterownika) do puki nie usunie się tego istniejącego. Po zainstalowaniu 10.10 ze strony ATI .... cud, miód, orzeszki :) Gra działa w ustawieniach Wysokie w rozdzielczości 2560x1440 :) I co by nie powiedzieć kurde fajnie wygląda .... jest liniowa do bólu (niestety to nie Crysis) ale akcją wciąga na tyle że nie ma się czasu na zastanowienie :) Reasumując jakby kto pytał spokojnie da się grać w ustawieniach wysokie na iMacu z 6970.

#6 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 listopada 2011 - 15:58

Tygrysio, nielniowa to jest seria ArmA, a nie Crysis ... ;)

#7 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 12 listopada 2011 - 17:28

W porównaniu do BF Crysis to naprawdę wielki niczym nie ograniczony świat. Tu odejście "poza mapę" na chwilę - kończy się wyszarzeniem ekranu i komunikatem żeby wrócić na pole walki w ciągu 4...3...2...1 .... :) Niestety znak czasów

#8 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 12 listopada 2011 - 17:33

To Battlefield tryb singleplayer to tylko przedsmak. Prawdziwa zabawa zaczyna się w multiplayer. BF zawsze kładł nacisk na multi.

#9 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 12 listopada 2011 - 17:51

Pewnie też dlatego rozgrywka jest liniowa ... cóż na Multi nie mam czasu - ale miło popatrzeć że świat PC dostał tytuł na miarę możliwości technicznych sprzętu w komputerach. PS. Testowałem gre na Win 7 64Bit.

#10 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 listopada 2011 - 18:11

To Battlefield tryb singleplayer to tylko przedsmak. Prawdziwa zabawa zaczyna się w multiplayer. BF zawsze kładł nacisk na multi.

Zabawa jest, jednak słaba. Zdecydowanie lepszym (dla mnie) jest MW3.

#11 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 12 listopada 2011 - 18:18

@tygrysio Grałeś na full ustawieniach i w max rozdzielczości. Bo zastanawiam się czy kupować na iMac'a z podpisu, czy na PS3

#12 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 12 listopada 2011 - 18:50

Grałem na ustawieniach Wysokie z AAx4, nawet włączone rozproszone światło miałem czy jak tam ta opcja się nazywa. Są jeszcze ustawienia Ultra. Tego nie próbowałem. Tak jak pisałem Win7 64 Bit sterowniki 10.10. Jedynie wyłączoną miałem opcję opóźnionego AA ... nawet nie wiem za co to odpowiadało :) Dwie pierwsze misje zero spowolnień w opisanej rozdzielczości :) Spokojnie kup na iMaca .... na PS3 wygląda gorzej niż tu w trybie Niskie :) Grałem dokładnie na takiej konfiguracji jak Twoja z podpisu :)

#13 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 12 listopada 2011 - 20:13

oki, dzięki za odpowiedz. Teraz długie wieczory to czasem można w coś popykać.

#14 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 20:40

Grałem na 4 rdzeniach i5 4 gb ramu i gtx580. Zadna konsola temu nie dorówna. To trzeba zobaczyć samemu. ;) Grafika lepsza w battlefield ale kampania i grywalność lepsza w mw3. Teraz czekam na saint row i nfs

#15 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 12 listopada 2011 - 21:29

Grałem na 4 rdzeniach i5 4 gb ramu i gtx580. Zadna konsola temu nie dorówna. To trzeba zobaczyć samemu. ;) Grafika lepsza w battlefield ale kampania i grywalność lepsza w mw3. Teraz czekam na saint row i nfs

niedługo wejdzie nowy PS i xbox :)

sorry za OT

#16 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 21:31

Niedługo? nie byłbym tego taki pewien :D

#17 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 13 listopada 2011 - 20:13

Długo - niedługo - wydaje mi się że obecna (także u mnie pod tv) jest już mocnooo przestarzałą konstrukcją ... generalnie to wręcz to mnie odpycha od kupowania gier na PS3 .... ten wszechobecny postrzępiony obraz - żenująca rozdzielczość w połączeniu z 47" wyświetlaczem działają na mnie traumatycznie. Stad BootCamp i spoglądanie na PC coraz częściej :) Bo na Apple nie ma co liczyć :)

#18 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 13 listopada 2011 - 20:34

Długo - niedługo - wydaje mi się że obecna (także u mnie pod tv) jest już mocnooo przestarzałą konstrukcją ... generalnie to wręcz to mnie odpycha od kupowania gier na PS3 .... ten wszechobecny postrzępiony obraz - żenująca rozdzielczość w połączeniu z 47" wyświetlaczem działają na mnie traumatycznie. Stad BootCamp i spoglądanie na PC coraz częściej :) Bo na Apple nie ma co liczyć :)

Jej Tygrysio co ty gadasz! Tak to chyba jest jak włączysz PS1. Obraz na PS3 to bajka. Tylko ra w FPS na padzie to jakieś nieporozumienie :(

#19 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 listopada 2011 - 21:55

taki uncharted na PS3 to coś świetnego graficznie... Jak dla mnie grafika w PS3 podoba się i to bardzo :)

#20 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 13 listopada 2011 - 22:02

Nie chce nic mowic ale wyglada na to ze za rok - dwa bedziemy w iPhonie dysponowac grafika rodem z konsol X360/PS3. Wszystko dzieki ARM...

Grafika w smartfonie jak na konsoli - ARM prezentuje GPU Mali T-658. Benchmark.pl

#21 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 14 listopada 2011 - 09:36

Jej Tygrysio co ty gadasz! Tak to chyba jest jak włączysz PS1. Obraz na PS3 to bajka. Tylko ra w FPS na padzie to jakieś nieporozumienie :(

To popatrz Bartku na obraz choćby ze wspomnianej gry na PS3 i na PC .... to nie żadna bajka tylko kiepska jakość.
PS1 miała rozdzielczość niską i to zupełnie nie ta historia.
PS3 wyciąga przy takich grach max 720p (a chyba też nie pełne) w połączeniu z brakiem AA na 47" TV wygląda to ....cóż słabo porównywalnie do tego jakbym na iMacu 27" odpalił tą gre w ustawieniach niskie i zjechał z rodzielczości na 1280x800.

Śmieszne jest to że nawet taki iMac (który nigdy wybitnie dobrą grafiką dla graczy nie był) ma procesor graficzny ze 2x lepszy od PS3 :) Pozwala na zabawę w trybie wysokie w rozdzielczości 2560x1440 i do tego za 50% ceny gry na konsole. Szkoda .... przez takie zacofanie konsol rynek PC cierpi .... cierpi na kiepskie konwersje z konsol nie wykorzystujące tych wszystkich GeForców 580 i tym podobnych kart do tego stworzonych.

PS. Faktycznie Uncharted wygląda całkiem ok ... choć moim zdaniem wielkość tekstur i braki w rozdzielczości też widać.
Mam cichą nadzieję że w nowej kosoli znajdzie się układ który będzie pozwalał na generowanie takich animacji z pełnym AA i filtrowaniem w pełnym 1080p do tego z teselacją i prędkością około 60fps.

#22 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 19:28

spokojnie... Jeszcze "chwila" i pojawi się jakieś PS4 czy nowa generacja Xa ;)

#23 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 14 listopada 2011 - 20:25

ojtam nie samą grafą czlowiek zyje:D liczy sie zabawa, ja na razie gram w Bf3 przez bootcamp. zastanawiam sie czy konsoli nie kupic ale w sumie tam sa troche inne gry w ktore od czasu do czasu chcialbym popykac. * ace combat 7 * CO do bf3 to juz zapowiadali ze pc bedzie mial duzo lepsza grafike a konsole beda tyko dodatkiem stad ta slaba grafika. Single jest ciekawy fajnie pograc troche zeby sie wgrac przed dostaniem prania w multi. Ogolnie efekty sa mega szczegolnie swiatlo sloneczne lamp i flar ktore " dają po oczach ". Na macku pro ladnie lata w sumie nie wiem jakie deltale ale wszystko ustawilem na maxxxx, MW3 fabula jest fajna, zadyma ale szybko sie konczy mozna w jeden wieczor przy browcu przejsc campanie - podobnie jak z bf3

#24 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 14 listopada 2011 - 21:31

Szkoda ze te 12 misji w singlu w trybie normall można tak w jeden wieczór przejść spokojnie :) Ale mimo wszystko jeden z tych tytułów do których chciało mi się robić reboot do Windowsa .... poprzednim była Mafia 2 :) która jakby kto pytał tez śmiga bardzo ładnie, i wygląda lepiej niż na PS3 :)

#25 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 22:02

Jak ktoś chcę to mogę mu sprzedać BF3 za 100 zł z "Powrót do Karkad" na Win ;D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych