Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z automatycznym przestawieniem godziny.

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 jarek25

jarek25
  • 7 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 October 2011 - 13:25

Witam.
iPhone używam od wersji 3G więc już dość długo.
Teraz posiadam iPhone 4 i mam problem z automatycznym czasem.
Powinna być godzina 13:04 a jak widać jest 14:04
Godzina jest ustawiona na automatyczną, strefa jest ok (Warszawa Polska)
Telefon podłączyłem do iTunes ale nic to nie zmieniło.
Wyłączyłem i włączyłem.
Włączałem i wyłączałem 3g i wifi.
ale nic to nie zmienia mam cały czas godzinę na czas letni.
Jedynie pozostaje ręcznie ustawić godzinę.
Miał ktoś taki problem i go rozwiązał?

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 30 October 2011 - 13:44

Wyłącz opcje ustaw automatycznie.

#3 jarek25

jarek25
  • 7 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 October 2011 - 14:08

Ale jak wyłączę automatyczną godzinę to sobie ręcznie ustawiam godzinę i datę. I tak aktualnie mam.
po naciśnięciu automatycznie wskakuje na czas letni zamiast na czas zimowy - i to cały problem.

---------- Wpis dodano o 14:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:58 ----------

A może to wina mojego operatora jakim jest Plus GSM ? Bo z tego co wiem czas powinien być pobierany z sieci 3G.

#4 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 30 October 2011 - 14:42

Ja jestem również w Plusie. Opcje 'Ustaw automatycznie' mam odznaczoną i jest wszystko OK.

#5 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 30 October 2011 - 15:01

Ja jestem również w Plusie. Opcje 'Ustaw automatycznie' mam odznaczoną i jest wszystko OK.

Ja mam Play, mam zaznaczoną i działa poprawnie. I strasznie by mnie irytowało, gdyby samo nie chciało działać :-P

#6 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 30 October 2011 - 17:18

A ja mam w Plus i mam włączoną opcje automatycznego ustawienia czasu. I działa mi to bez żadnych problemów.

#7 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 October 2011 - 20:26

Mnie również w Plusie przy włączonej opcji automatycznego ustawienia czasu wszystko działa bez żadnych problemów.

#8 tottolotto

tottolotto
  • 10 posts

Posted 31 October 2011 - 21:32

No ale co jest grane z tym czasem? Wyłączanie ustaw automatycznie dziala na wszystkich innych iPhonach! NIe urzadza mnie ręczne, poniewaz chce ze jak np polece do Anglii zeby sie przestawilo. Więc nie przestawil mi sie czas na zimowy! Ale tylko na jednym z Iphonow sie nie przestawil a mam trzy - ten IPhone to 4G , zjailbrakowany z softem OS 4.3.2 Musze recznie ustawiac, jak tylko przelącze na automat mam źle bo mi pcha godzine do przodu. Co to moze byc, bo mam dwa starsze IPhony i wszystko jest ok Dzieki! Aha telefon jest w TMobile No i co mozna z tym w koncu zrobic?

#9 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 posts
  • SkądKraków

Posted 01 November 2011 - 12:33

No ale co jest grane z tym czasem? Wyłączanie ustaw automatycznie dziala na wszystkich innych iPhonach! NIe urzadza mnie ręczne, poniewaz chce ze jak np polece do Anglii zeby sie przestawilo. Więc nie przestawil mi sie czas na zimowy! Ale tylko na jednym z Iphonow sie nie przestawil a mam trzy - ten IPhone to 4G , zjailbrakowany z softem OS 4.3.2
Musze recznie ustawiac, jak tylko przelącze na automat mam źle bo mi pcha godzine do przodu.
Co to moze byc, bo mam dwa starsze IPhony i wszystko jest ok
Dzieki!
Aha telefon jest w TMobile
No i co mozna z tym w koncu zrobic?

miałem ten sam problem, był to znany problem w sieci T-Mobile po zmianie z ERY. W 4kach był to problem na sofcie 4.X.X, mi pomogło restore BEZ przywracania kopii zapasowej.

#10 tottolotto

tottolotto
  • 10 posts

Posted 05 November 2011 - 02:35

No wlasnie jestem w TMobile. Co mam zrobic? Nie wchodzi w gre teraz restore. Mam ustawione recznie no trudno, takie mądre te komputery:)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users