Witam,
Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jak ustawić parallels, żeby tak samo korzystał z klawiatury jak mac?
Krótko mówiąc: miałem maszynę wirtualną, która tak działała, prawy i lewy alt dawały polskie znaki (teraz tylko prawy) a klawisz § dawał rzeczywiście §. Teraz polskie znaki pod parallels są tylko z prawym altem a klawisz § daje ' lub tyldę. A ma być § - tak jak w maku.
Niestety nie pamiętam jakie były ustawienia tamtej maszyny wirtualnej ani jak to zmienić czy ktoś może mi w tym pomóc? Ktoś z rodziny potrzebuje windowsa do Lexa (nie ma wersji na maca) i z klawiszami to niestety niewielki ale problem.

PARALLELS 7 a ustawienia klawiatury
Rozpoczęty przez
adn_05
, 30 paź 2011 07:32
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 października 2011 - 07:32
Napisano 30 października 2011 - 08:10
W ustawieniach Windows zmien klawiaturę Parallels na polską programisty i po kłopocie.
Napisano 30 października 2011 - 21:35
jest ustawiona polska programisty
nadal polskie znaki są tylko z prawym altem a po wciśnięciu § mam znak ' (w każdym razie podobny).
Napisano 27 grudnia 2012 - 19:10
dołączam się do dyskusji. Mam klawiaturę polską programisty w windowsie pod parallels 8, a polskie znaki mam jedynie z ctrl+alt+literka. Czyli "ś" to jest ctrl+alt+s. Bez sensu. Nie może być po prostu (jak w maku) wyłącznie alt+literka?
Napisano 09 stycznia 2013 - 19:25
Ja zmieniłem z polskiej klawiatury na angielska ;D
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych