Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PARALLELS 7 a ustawienia klawiatury

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 adn_05

adn_05
  • 5 postów

Napisano 30 października 2011 - 07:32

Witam, Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jak ustawić parallels, żeby tak samo korzystał z klawiatury jak mac? Krótko mówiąc: miałem maszynę wirtualną, która tak działała, prawy i lewy alt dawały polskie znaki (teraz tylko prawy) a klawisz § dawał rzeczywiście §. Teraz polskie znaki pod parallels są tylko z prawym altem a klawisz § daje ' lub tyldę. A ma być § - tak jak w maku. Niestety nie pamiętam jakie były ustawienia tamtej maszyny wirtualnej ani jak to zmienić czy ktoś może mi w tym pomóc? Ktoś z rodziny potrzebuje windowsa do Lexa (nie ma wersji na maca) i z klawiszami to niestety niewielki ale problem.

#2 marcusp

marcusp
  • 362 postów

Napisano 30 października 2011 - 08:10

W ustawieniach Windows zmien klawiaturę Parallels na polską programisty i po kłopocie.

#3 adn_05

adn_05
  • 5 postów

Napisano 30 października 2011 - 21:35

jest ustawiona polska programisty nadal polskie znaki są tylko z prawym altem a po wciśnięciu § mam znak ' (w każdym razie podobny).

#4 jarek_gazik

jarek_gazik
  • 15 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 19:10

dołączam się do dyskusji. Mam klawiaturę polską programisty w windowsie pod parallels 8, a polskie znaki mam jedynie z ctrl+alt+literka. Czyli "ś" to jest ctrl+alt+s. Bez sensu. Nie może być po prostu (jak w maku) wyłącznie alt+literka?

#5 SebaxD

SebaxD
  • 6 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 19:25

Ja zmieniłem z polskiej klawiatury na angielska ;D

#6 NoneZ

NoneZ
  • 249 postów
Napisano 10 stycznia 2013 - 15:13

Zobacz tu:
http://myapple.pl/wi...esktop-7-a.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1