Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z usunieciem Skype/spowalnia internet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 postów
  • SkądLondyn

Napisano 28 października 2011 - 18:09

Witam, dziś otrzymałem Macbooka air 2011. Problem mój polega na tym iż ciągle działa mi Skype. 100 razy klikałem zakończ, ale nic to nie pomaga. Skype zwalnia mi prędkość internetu a nie mam potrzeby korzystania z niego cały czas. Jak go wyłączyć, tudzież może deinstalacja i ponowna instalacja pomoże. wszystkie inne programy bez problemu się zamykąją tylko skype zostaje. Nie wiem czy to coś da, ale też cały czas na górnym pasku mam znaczek tego programu. Z góry dzięki PS przeciąganie na kosz nic nie daje.

#2 andwal

andwal
  • 115 postów
  • Skąd3city/UK

Napisano 28 października 2011 - 18:16

Wejdź w preferencje systemu/użytkownicy/logowanie i wywal go z auto startu,zrób to też w preferencjach skypa ma nie startować z systemem i małe pytanko jaki masz internet tzn.mobilny stacjonarny itd jaka prędkość?

#3 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 28 października 2011 - 18:20

Monitor aktywności i ubij go tam. @up, albo ja ślepy jestem ale nigdzie nie widzę aby coś pisał o uruchamianiu przy starcie.

#4 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 postów
  • SkądLondyn

Napisano 28 października 2011 - 18:20

Mam internet 10mb w dzień, 20 w nocy. Zrobiłem tak jak napisałeś, mam nadzieję, że zadziała, dzięki.

#5 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 28 października 2011 - 18:21

To się zdecyduj o co chodzi, bo w 1 poście piszesz że nie możesz go zamknąć, a teraz niby by wynikało że chodziło Ci o to że startuje skype przy starcie systemu. Więc się zdecyduj.

#6 andwal

andwal
  • 115 postów
  • Skąd3city/UK

Napisano 28 października 2011 - 18:24

Monitor aktywności i ubij go tam.

@up, albo ja ślepy jestem ale nigdzie nie widzę aby coś pisał o uruchamianiu przy starcie.

jeśli go nie chce bez przerwy? a poza tym ubije go jednorazowo,przy takich prędkościach nie powinien spowalniać a może jakiś klient torrent one bardzo spowalniają łącze

#7 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 28 października 2011 - 18:28

Nie wiem co chce czego nie, nie wiem o czym myśli, co mu po głowie chodzi. Wiem tylko co przeczytałem. NIE MOZE ZAMKNĄĆ SKYPE, nie wiem czy jednorazowo, tylko teraz, czy za każdym razem. Nic nie wiem. Więc tak jak przeczytałem tak odpowiedziałem: Monitor aktywności i zabić go siłowo - to jest rozwiązanie kiedy nie można zamknąć programu, chyba że zamknąć ma inne zanaczenie niż zamknąć.

#8 andwal

andwal
  • 115 postów
  • Skąd3city/UK

Napisano 28 października 2011 - 18:35

Nie może zamknąć ale nie ma też potrzeby ciągłego korzystania z niego,zamknąć może mieć wiele znaczeń

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych