Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Automatyczne łączenie się z WiFi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 28 października 2011 - 06:53

Witam, zakupiłem niedawno iP4 i zaczyna Mnie drażnić to że jak jestem w domu iP nie łączy się automatycznie z siecią WiFi. Mój stary 3GS robi to bez problemu. W ustawienia-->wifi-->pytaj, czy łączyć oczywiście zmieniałem na on/of, nieważne w jakiej jest pozycji żeby połączyć się z siecią muszę w nią kliknąć. Jakieś pomysły?

#2 borkus13

borkus13
  • 72 postów
  • SkądLubin, PL

Napisano 28 października 2011 - 09:20

Pytanie jaka to jest sieć? Otwarta czy z zabezpieczeniami?

#3 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2011 - 09:24

Jaki firmware ?
http://myapple.pl/ip...tml#post1698526

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 28 października 2011 - 11:37

Ustawienie 'pytaj czy łączyć' nie ma żadnego znaczenie przy łączeniu do używanej wcześniej sieci. //T

#5 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 28 października 2011 - 12:32

Borkus mam go dopisanego do filtrowania po MAC adresie zresztą jak i 3GSa i GS się zawsze łączy z WiFi po odblokowaniu a w 4 muszę wejść w ustawienia i kliknąć na moją sieć Kacper z Wawki w nagłówku jest 4.0.1 miałem go kiedyś na 3GSie i nie było problemów, co do linka niestety koledze nie pomogło nic, dopiero wgranie iOS5 ale to Mnie na raziew nie interesuje bo nie ma trwałego JB a ja używam ultrasnow dyndas no zmieniałem bo myślałem że coś pomoże

#6 borkus13

borkus13
  • 72 postów
  • SkądLubin, PL

Napisano 28 października 2011 - 12:38

Filtrowanie to jedno, a zabezpieczenia sieci (WEP/WPA/WPA2) to co innego. Podłączanie do sieci otwartych (OPEN) jest niebezpieczne bo każdy może się wpiąć w taką sieć (podmienić MAC'a to nie problem) i podsłuchać. Nie pamiętam jak było w sofcie 4.0.1 ale jest prawdopodobieństwo, że będzie wymagał za każdym razem potwierdzenia, że chcesz podłączyć się do sieci niezabezpieczonej.

#7 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 28 października 2011 - 15:18

Na 3gsie na bank tak nie robiłem a też miałem kiedyś 4.0.1, inny kolega z forum opisywał coś u podświetleniu i że połowicznie mu to pomogło u mnie niestety bez zmian, no nic jak się nie urodzi jakiś pomysł to zostaje czekanie na "normalny" JB i może wtedy przejdzie ;)

#8 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 29 października 2011 - 15:06

Hmmm chyba jednak nie o szyfrowanie czy sieci otwarte/zamknięte tu chodzi, dziś rani łączył sie normalnie znaczy z automatu a teraz znowu nie chce i trzeba przez ustawienia klikać.

#9 borkus13

borkus13
  • 72 postów
  • SkądLubin, PL

Napisano 29 października 2011 - 19:44

Próbowałeś może wyczyścić ustawienia sieci? Ogólne->Wyzeruj->Wyzeruj ustawienia sieciowe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych